marți, 26 aprilie 2016

SuperBlog Spring 2016 - impresii -


A fost a doua editie a SuperBlog-ului la care particip si prima Spring. O experienta frumoasa, cu emotii, cu teme interesante, cu provocari, cu suisuri si coborasuri... cu de toate.
Am inceput cu un start interesant. De pe pozitia 84 cu 84  de puncte la prima proba. Poate si pentru ca '84 are o semnificatie aparte pentru mine, lucrul acesta m-a incurajat si chiar am facut un screen print sa imi amintesc, peste timp:
 
 
Mi-am notat la fiecare proba punctajul primit si daca sunteti curiosi sa cititi articolele o puteti face de aici: Spring SuperBlog 2016.

Fata de editia din toamna trecuta, acum am avut de raspuns unui numar de 16 provocari. Am schimbat formatul articolelor, de data aceasta elementul unitar fiind grafica personalizata. Mi-a placut enorm sa creez cel putin un desen pentru fiecare articol, desen care, alaturi de alte imagini folosite, sa ofere unitate articolului [aici a fost putin riscant, pentru ca, cel putin la un articol am pierdut la punctaj, textul fiind strans legat de imaginile folosite; probabil a fost citit doar de pe platforma si astfel povestea a pierdut din "farmec" - ma refer la articolul despre animatie].
Si de data aceasta mi-am dorit sa prezint intamplari inspirate din realitate(a mea si a celor apropiati mie) si am ignorat cartile de pr si publicitate (dar poate la toamna le scot din raft, ca o noua provocare... sau nu).

Cele mai tensionate momente au fost la probele cu desene la care am luat 78 de puncte (stau si ma gandesc ca poate au gresit nota, ca s-a mai intamplat... data viitoare cand mai am dubii intreb si poate folosesc si contestatiile... :D), la vacante speciale cand mi-a mers rau laptopul vreo trei sile la rand si cand, in sfarsit reusisem  sa introduc toate datele si am dat send, s-a inchis firefox-ul. O secunda... o secunda atat a insemnat -10 puncte penalizare = 74 din 84, cand am obtinut la proba. 
Si acum stau si ma amuz cum exact la desene si calatorii am avut asa un "spor" :).

Am terminat pe locul 28, la egalitate cu locul 27 [ coincidenta: colega mea de punctaj a avut deasemenea 10 puncte penalizare - cred ca ar fi fost prea de tot sa ni se intample si la aceeasi proba... haha.]

Ce am mai invatat? Hmmm. De exemplu sa imi inscriu articolul exact cand il si public. :D Nu stiu de ce aveam eu impresia ca juriul citeste articolul de pe blogul concurentilor. Sau si de pe. In aceasta editie m-am uitat si eu pe vizitele primite (m-au facut curioasa colegii, tot mentionand "stage-ul"). Au fost probe la care nu am vazut niciun stage. Si probe la care juriul a zabovit ceva timp si pe blog (si treaba asta mi se pare importanta - cred ca toti ar trebui sa intre si sa se uite cum arata textul in context, nu doar daca sunt pozele si link-urile necesare). Cred ca ar trebui tinut putin cont si de continutul blogului participant - sunt cativa participanti care se ocupa cu advertoriale, unii care scriu de placere, altii care se adreseaza unui anumit public tinta... Nu stiu, cred ca ar trebui tinut cont si de acest amanunt cand se jurizeaza. Sunt subiecte despre care trebuie sa scrii intr-un mod interesant si pentru publicul tinta.. nu? Si intr-un fel scrii despre o anumita tema pe un blog unde intra si copii, in alt fel scrii pe unul de advertoriale.

Dar sa revin... la inscriere articolului in concurs. Sunt probe la care am luat un punctaj care incepea de la locul 7 si se termina la 28 (parca). Iar articolele erau asezate in ordinea orei de inscriere. Concluzie: next time sa inscriu cand public articolul :)))). 

Recunosc ca ma tenteaza foarte tare sa iau fiecare articol la mana si sa povestesc despre ideile care au stat la baza lui, despre ce m-a inspirat, despre desen, despre nota si cum a fost primit... Cine stie, poate la vara (sauu la cerere hahahahah)..

In loc de incheiere... ultima proba a fost una dintre cele mai grele, pentru mine. Mi-a reamintit doua lucruri:
1. particip la acest concurs pentru ca imi aminteste de scoala si mi se pare foarte interesant conceptul
2. nu scriu pentru "credit" de blogger, ci de placere.

Asadar sunt foarte multumita ca am reusit, in conditiile mentionate mai sus, sa ma situez pe un loc foarte bun (am mai ocupat pozitia 25 la un moment dat... hmm, oare care proba m-a adus cu picioarele pe pamant? :D ). Am luat si primul meu 100 (YEEEY :D). Cea mai mica nota jurizata a fost 78 (de la animatie... hahahaha) si cea mai mica dupa penalizare a fost 74 (84-10) de la vacante. Si cam atat! Pana in toamna am ceva timp sa imi incarc bateriile. :) 

Mi-ar placea sa cititi si voi povestile scrise, cand aveti timp si sa imi spuneti care v-a placut mai mult, in ce situatie v-ati regasit ... daca v-au placut desenele :)). 
Citeste articolele inscrise in Spring SuperBlog 2016

2 comments :

Cristina DRagomir spunea... [Raspunde]

felicitari pentru ca ai dus competitia pana la capat si felicitari si pentru locul obtinut chiar daca nu consider notele tuturor sponsorilor ca fiind relevante.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Cristina Dragomir Iti multumesc frumos :)! A fost o experienta placuta! Sper sa ne reintalnim si in toamna :)!!

Trimiteți un comentariu