sâmbătă, 7 aprilie 2018

T: Iepurasii de Paste

Buna dragii mei! 🐇
Astazi am scos din joben o graaaaamada de poze de la making of-ul tutorialului cu iepurasi despre care va aminteam anul trecut - Cum coasem un iepuras? . Un exemplu mai sus.
Poate unii dintre voi ati citit deja ce am povestit in Revista Atelierul (paginile 20-26) - eu am recitit ca sa imi reimprospatez memoria si sa nu cumva sa scriu prostii pe aici .. haha. A trecut ceva timp de cand am realizat iepurasii, dar se pare ca imi mai amintesc ce si cum..... Asadar. Pe locuri, fti gata, Top Top Top! 🐇 🐇 🐇

Voi incepe prin a face precizarea ca m-am inspirat dintr-o carticica de la Editura Casa -  Animalute de plus, Jucarii realizate din prosop. Mi s-au parut atat de dragalase incat am zis ca vreau sa fac si eu ceva de genul.. doar ca nu aveam prosoape la dispozitie (lol). Iar cand am avut prosoape... am facut o capa pentru cel mai curajos dintre curajosi. Si cum stateam eu si meditam si meditam... am dat cu ochii de un fel de fetru mai subtirel care statea cuminte in raft. M-am gandit sa fac trei urechiati oarecum tricolori (sunt mai pastel asa, dupa cum se poate oberva). Mi-am luat cutia cu ate, perna cu flori (care in acest moment este redusa doar la fata inflorata si cateva creatii impartite prin lume :P), niste nasturi, ochisori mobili, un bat pentru frigarui si....ce mai era? Ah daaaa putin acril si panglici (reciclate :P).

Pentru inceput am schitat pe hartie conturul iepurasului pe care urma sa il fac (si despre care, ca sa fiu sincera, habar nu aveam cum il voi.. coase, decora, etc..). Am decupat după contur tiparul si l-am desenat pe material (pus in doua), decupand apoi doua bucati identice. Mi-am pregatit acul cu ata (si pernuta brodata de la Ghemultul Incalcit - adica prietena mea Alexuta si, desigur, mi-am luat la indemana materialul pentru umplut.

Urmatorul pas a fost sa cos cele doua parti. In acest caz am festonat, dar va voi arata putin mai jos detalii despre cum am cusut la fiecare iepuras in parte. De asemenea si dimensiunea lor finala a diferit in functie de cusatura. Acesta a fost mijlociul (si pe bune ca a fost coincidenta! dar uite, asa, tricolorul e cat se poate de tricolor. hehehe).


Cand am terrminat de cusut zona capului si a gatului am folosit umplutura pentru a-i da forma. Apoi am continuat sa cos de jur imprejur, orientandu-ma din cand in cand unde voi fixa batul pentu frigarui. 

Cand aproape am terminat de cusut, am adaugat uplutura si apoi am inchis, fixand si batul la locul lui. Am adaugat si ochisorii mobili. Am ales unii putin ovali.

Si iata-l pe iepurila galben, cu papion la gat! 🐇

Si acum, urmeaza sa va povestesc cum de s-a ajuns de la un domn galbior, cu ochii zburdand veseli, la un numar de trei prichindei. Sau poate ca.... ca el a fost ultimul gata? Hihi....

Mai intai am pregatit fotografii cu tiparul de lucru. Cred ca cel mai apropiat de desen a iesit iepurasul galben. Cel roz - cel mai mare, seamana destul de bine. Cel mai diferit este cel bleu (dar shhh intre noi fie vorba, el a fost si primul realizat! gata am desconspirat).


Eu am lucrat cu 3 cusaturi: in urma acului (cusut pe dos si intors), feston si cusatura ascunsa. De la cel care a iesit cel mai mic, la cel care a iesit cel mai mare: bleu, galben, roz:



Dar sa ii luam pe rand. Mai intai cusatura in urma acului - care mie mi se pare ca seamana cu cea la masina (cea mai simpla):


Urmeaza cusatura tip feston ( sau surfilat, cum am gasit undeva scris). E un tip de cusatura in T. Mi se pare f faina si potrivita pentru fetru. La materiale care se destrama este foarte utila (si in acele cazuri eu cos pe dos si intorc lucratura, combinand deobicei cuatura asta cu prima.).


Si, in cele din urma, cusatura ascunsa (pe care deobicei o folosim cand incheiem ultima parte a unui proiect si vrem sa ascundem frumos partea pe unde am introdus umplutura, de exemplu. Cand lucrez cu fetru o folosesc in locul festonului. Dar acest material a fost mai sbtirel si nu s-a ascuns asa bine firul....



Am ajuns si la... pom-pom. Am lasat un fir mai lung plasat dea lungul centrului cercului din carton. Peste am insirat fir ca in imaginea de mai jos. Apoi am asigurat legand cu firul lung si am taiat pe partea exterioara, de-a lungul cartonului.


Si pom-pomul sa transformat intr-o codita dragalasa. Iata:


 Ok, mai multe codite dragalase, jucause si simpatice!

Daca ati rezistat pana aici, va multumesc mult!! Am pastrat pentru final pozele ”artistice” realizate in balcon, avand ca decor un bocan cu lalele, peretele meu alb, o cutiuta decorata de prietena mea Alexutza.... si intr-o poza chiar pe mine!! Haha. Dar trebuie sa recunosc ca... cel mai frumos decor e Dodo.





V-am pupat! Sa aveti sarbatori linistite, cu pace si lumina in suflet! Sa fiti fericiti si sa ne citim cu bine, sanatosi !!
Cu drag,
Rux

🐇

2 comments :

.✿*E LENA*✿. spunea... [Raspunde]

Sunt drăguți iepurașii tăi,îmi plac!
Paște Fericit,dragă Rux!
Sărbători fericite alături de cei dragi!
Pupicei!

copilarim spunea... [Raspunde]

@.✿*E LENA*✿. ma bucur mult :D!! Multumesc frumos pentru urari !!:*
Sarbatori linsitite cu pace si lumina alaturi de cei dragi!!
Paste Fericit!!!
🐇

Trimiteți un comentariu