luni, 17 septembrie 2018

Rux invata Japoneza (Back to School) -00-


Bine v-am regasit cu un nou proiect!!!!
Ma intorc la scoala. Dupa cum stiti deja unii dintre voi, imi plac limba japoneza, cultura acestei tari si ma fascineaza oamenii care traiesc acolo. M-am decis sa imi "documetez" studiul realizand articole si mici filmulete din doua motive:
  1. unul extrem de practic - asa voi avea un motiv in plus sa ma pot ocupa de studiu
  2. pentru ca astfel voi fi nevoita sa si interactionez, invingandu-mi timiditatea, teama de a gresi (ok da, doar nu credeati ca sunt perfecta - hahaha )
Iata si filmuletul de "debut":



Sunt cam sifonata (deh.. ziua a fost lunga hahaha) si de graba si teama ca nu cumva sa se tranteasca vreo usa si sa imi strice filmarea am uitat sa spun cateva chestiuni importante (nu-i nimic le voi adauga aici). 

Asadar!
✒ Suportul principal de curs este Japan Activator si eu voi urma lectiile atat in varianta in engleza, cat si in cea in franceza. In acest mod imi mai exersez si eu cunostintele.
✒ Suportul secundar este Memrise. [LE: contul meu este ruxik  - daca vreti sa fim prieteni 😊]
✒ Atat JA cat si Memrise se gasesc si ca app-uri pentru telefon.
✒ Asul din maneca este pe youtube si voi vorbi pe viitor despre el (deocamdata nu l-am descoperit) si pentru fiecare saptamana de studiu voi prezenta in fiecare luni ce voi avea de parcurs (asa mi se pare mai interesant si evit rutina).

Ce voi invata saptamana aceasta (si despre ce vom povesti lunea viitoare 😊):
📑 Introduction to the Japanese Language
(prima lectie introductiva - la finalul ei se poate da si un test)

📑 Vocalele A E I O U - in sistemul de scriere Kana :


(gasiti pe JA la Kana mai multe informatii)

Le voi scrie pe caietul meu (de mate - tocmai pentru a putea invata mai usor sa scriu corect). In imaginea de mai sus vedeti si ordinea de scris (acolo unde nu se mentioneaza cu sageata, este fie de la stanga la dreapta fie de sus in jos). M-am gandit sa impart o pagina in doua (de exemplu in partea de sus voi scrie A in Hiragana, in partea de jos in Katakana) si probabil voi umple cam 2 pagini pentru fiecare - ca in clasa intai.. Cu rabdare :D.

📑 Voi incepe primul curs pe Memrise: Japanese Hiragana (curs realizat de un roman 😊).
Ideea la Memrise este de repetare prin mici teste (fiecare isi seteaza cat timp poate aloca zilnic si in ce ritm va avansa - cursul are 11 lectii si eu voi aloca 15 minute pe zi studiului - vom vedea lunea viitoare cum a decurs :D).

Cam asta ar fi pentru prima ora... de incalzire. Ne revedem la scoala, lunea viitoare!
Spor la invatat si o saptamana frumoasa 😉!!

4 comments :

Micaela Gh spunea... [Raspunde]

Ce idee interesanta si draguta :D
Sunt cu adevarat tentata si eu ;))) si sigur si micul meu v-a fii ;)
Pupici si imbratisari :))

copilarim spunea... [Raspunde]

@Micaela gh Daaaaa... azi am parcurs deja primul capitol pe memrise [ suntem deja marti si nu am mai avut rabdare ]. Incerc sa ma abtin sa nu trec rapid prin toate lectiile desi e tentant. :)))
Va astept cu drag in aventura ;)).
Pupic

Diana spunea... [Raspunde]

Ce faaaain! :) N-o sa ma faci sa ma intorc la scoala! :)) Urmarind videoclipul deja mi se invarteau rotitele si ma gandeam daca se mai tin cursuri de limba japoneza la "Centrul japonez" din BV - e doar idee, pentru ca nu as avea unde sa "strecor" acest curs. :)
Semnele acestea imi amintesc vremea cand am incercat sa invat persana, de una singura, cu o carte si casete - caseta mi-a sters-o un tampit - altfel nu-i pot spune! - pentru a inregistra... manele!!!! :))) Imi venea sa-i sucesc gura la spate, dar... sunt non-violenta. :) Oricum, nu mai stiu sa scriu vreun semn si mai stiu doar cateva cuvinte. :)
A E I O U se folosesc - cu succes, zic cei care practica des! - intr-un exercitiu de gimnastica faciala. :)
Mi-a placut cursul introductiv! Spor! Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Hahahaha! Homeschool. Scoala de acasa. Altfel nu ... chiar nu. Nici eu.
Hmmm ce dragut ca aveti Centru Japonez!! <3 Noi am fost la Comunitatea Greaca la dansuri si am facut si cateva ore de greaca. Stiam sa scriu destul de bine. Mai stiu doar sa spun ca locuiesc unde locuiesc si ca vreau un suc de portocale. Si libertate :))))))

Persana ??? Wooooow ce tare!!! (da i-ai spus bine, macar sa fi inregistrat ceva de Doamne Ajuta, dar manele - apropo, primele manele pe care le-am auzit prin '90 erau ceva traduceri dupa MJackson... hahahaha si erau foarte foarte inofensive fata de ce e acum pe oiata)

Da, asa stiam si eu de A E I O U. :P Sa incercam :)). Chiar stii ca este un curs de yoga pentru fata?? :P

Ma bucur ca ti-a placut. Ma cam emotionez cand nu sunt pe un teren pe care sa il stapanesc foarte bine :)))). Ma tratez insa. :P
Sa fie!! :*

Trimiteți un comentariu