sâmbătă, 1 septembrie 2018

Provocari Verzi revin!


Buna si bine v-am regasit alaturi de Provocari Verzi!! :)

Cand am creat acest proiect, in 2012, am avut mai putin de doua saptamani la dispozitie ca sa pun la punct grafica si structura site-ului. Apoi, alaturi de zanele carpace, stabileam temele, pregateam premiile si alte articole interesante (dintre care fac parte, printre altele si seria de tutoriale "cum facem", sau interviurile prezentate pe blog) si am trecut prin mai multe etape, crescand alaturi si impreuna cu proiectul.

De-a lungul timpului, am intalnit in principiu trei mari "rascruci de drumuri": 
👉 Prima a fost cand prietena noastra Ramo a decis ca nu mai poate participa activ la proiect. 
👉 A doua a fost atunci cand, ca urmare a acelei alegeri care se intampla exact la inceputul unui nou an, am incercat sa modficam si structura provocarilor, acordand mai mult timp procesului creativ si incercand sa mentinem proiectul activ, in timp ce ne reconfiguram "noul statut". Formatul respectiv, desi mai permisiv, nu a avut insa priza la "public" si, dupa ce ne-am invatat lectia, am mers mai departe, revenind in forta in 2015 cu provocarea de a ne pregati atelierul de creatie pentru a porni in 2016 pe urmele Zanei Verde Fluturas. Am scris deci povesti.
👉 Cand totul mergea cat se poate de bine si aveam un plan binedefinit pentru anul 2017 urmand sa descoperim tot felul de lucruri interesante alaturi de Zana si prietena ei Steluta (si sperand sa concretizez munca ultimilor doi ani plus a celui in desfasurare in trei carti), am avut de-a face cu ce-a de-a treia rascruce: proiectul a fost dat cu totul peste cap cand photobucket a blocat fotografiile gazduite la ei si practic ne-au dat toata activitatea peste cap, lasandu-ne fara imagini. Acest lucru s-a intamplat la scurt timp (cateva zile) dupa ce eu l-am pierdut pe Dodo si efectiv, trezindu-ma cu ambele proiecte "in pom", nu am mai avut forta decat sa duc pana la sfarsitul anului temele pe care deja le aveam trecute in desfasurator (minus doua).

 Provocari Verzi - Metamorfoza unui fluture -

Pe scurt cam asta e povestea. Anul acesta am reusit dupa foarte multa munca sa recuperez si reincarc fotografiile pe Copilarim si, cand ma pregateam sa incerc sa descalcesc Provocarile Verzi (ma gandisem ca imi va fi usor pentru ca, strict din punct de vedere al numarului de articole publicate, ar fi trebuit sa mearga mai usor, dar nu a fost cazul - la provocari s-a dovedit a fi mult mai incurcat totul) am observat ca a revenit Photobucket-ul. Ma tem insa ca s-ar putea pe viitor sa se repete figura, asa ca la un moment dat, tot va trebui sa ma ocup si de acest aspect.
Am amanat revenirea de pe primavara pe toamna din doua motive:
👉 Primul a fost ca pana in primavara inca nu reusisem sa termin recuperarea la Copilarim si cum, din experientele anterioare, vara este un sezon cam adormit al creativitatii, am preferat sa aleg toamna.
👉 Al doilea a fost ca am sperat ca in timpul verii sa reusesc sa descalcesc cel putin problema organizatorica a articolelor restante, dar, desi pe partea de foto suntem cel putin momentan in sectorul de siguranta, mi-a fost efectiv imposibil (omeneste vorbind) sa ma ocup de articole.

Si atunci am zis .. OK, toamna a insemnat (mai degraba decat alte momente ale anului) un nou inceput - si asta pentru ca la noi scoala incepe in septembrie, prima luna de toamna. Suntem pregatiti sa reintram in "ateliere" si sa aplicam din nou formula 3R+10 (redu, recicleaza, refoloseste original) i proiecte utile (functionale) si placute ochiului (si inimii :D).

Iata ca revenim si aceasta este noua formula:
💝 Vor exista patru sezoane (2018-2019): Toamna - Iarna - Primavara - Vara.
💝 Fiecare sezon va fi impartin in trei (desigur cate luni are fiecare anotimp).
💝 In fiecare luna veti putea participa la 3 teme. Toate temele vor relua subiecte deja abordate pe Provocari Verzi, dar proiectele  inscrise trebuie sa fie noi.
💝 Se poate participa la o tema cu un singur proiect (daca realizati mai mult ep aceeasi tema acestea se pot inscrie la Ati pierdut o provocare, trimitand un mail pe adresa proiectului.
💝 La sfarsitul lunii toti participantii primesc premii pentru lucrarile inscrise. Se pot inscrie lucrari insa pana la sfarsitul sezonului respectiv - de exemplu puteti inscrie o lucrare pe o tema din septembrie pana la sfarsitul lui noiembrie, totusi nu veti primi premiul pentru acea tema, dar veti putea intra in tragerea la sorti pentru premiile sezonului Toamna.
Mai multe detalii veti gasi pe pagina proiectului Provocari Verzi!

 
Va asteptam cu drag sa va inscrieti si voi in tabelul cu creatii gazduit pe Provocari Verzi pe temele Provocarile Toamnei - Septembrie 2018.

Sa avem o toamna MiNuNaTa!!! :))

2 comments :

Micaela Gh spunea... [Raspunde]

Ce bucurie!!!!!
Bun revenit Provocari Verzi !!!!!!
Mult spor Rux ;)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Micaela gh :* sa fie!! Sa avem toti spor la creat si facut diferenta!!
Pupici cu drag :D!!

Trimiteți un comentariu