sâmbătă, 8 septembrie 2018

T: Cutie "Organizare" pentru Provocari Verzi!!


Buna! 😍
Astazi v-am pregatit cateva idei si sugestii pe tema Organizare, una dintre cele trei Provocari ale Toamnei - Septembrie 2018. Cand am inceput anul 2015 pe Provocari Verzi, ideea mea era sa realizez un material interesant, util si accesibil pe care ulterior sa il curpind intr-o carte. Era prima dintre cele trei carti pe care le planuiam.... De fapt tema centrala in aceasta carte se dorea a fi chiar organizarea
Puteti citi mai multe despre tema, aici Tema #27 "Organizare"


Cele doua propuneri ale noastre au fost: Cosulet pentru jucarii (#27"Organizare") si cutia din tutorialul prezentat mai jos. Mi-a facut placere sa realizez si doua premii pentru aceasta tema: Agenda Handmade "Pretty Butterflies"  si Organizator "Pretty Butterflies".
Pentru astazi am pregatit un clip micut in care va povestesc cate ceva despre proiectele realizate de mine pe aceasta tema:



Iata asadar cum puteti transforma o cutie intr-un mod foarte simplu, folosind ceea ce aveti la indemana, prin casa, urmand cativa pasi:


Ce am folosit:
✏ cutie (eu am folosit una care se inchidea pe laterala)
✏ linie, creion, guma 
✏ foarfeca (eu am folosit vreo trei, in functie de ceea ce aveam de taiat), cuter
✏ un obiect care poate gauri (fie perforator, fie altceva :D - la mine obiectul cu maner rosu)
✏ lipici, scoci, banda dublu adeziva
✏ creioane colorate sau pixuri si alte decoratiuni (de ex.. un nasture :p)
✏ hartie de impachetat (alba si natur)

Pentru inceput am indepartat benzile adezive de pe cutie (imaginea de mai sus) si capsele de pe laterala (imaginea de mai jos), pentru a putea sa o desfac. 

Urmatorul pas a fost sa decupez partile laterale de pe partea care va deveni capac. Nu le aruncati insa, avem nevoie de ele.


Urmeaza sa fixam partea principala a cutiei cu banda dublu adeziva - deja cutia noastra prinde contur si suntem gata sa trecem la urmatorul pas cand...


Vom lipi bucatele decupate pe laterale si vom obtine o cutie cu capac!! (iata cat de frumos arata, in imaginea de mai sus :D)

Pentru interiorul cutiei am decis sa folosesc hartie alba pentru impachetat. Se masoara si apoi imbraca la interior cutia cu alb. Desigur, puteti folosi si alta hartie - de exemplu puteti "recicla" hartie de impachetat cadouri, de ce nu!? Eu am facut mai multe cutiute de depozitare de acest gen si am vrut sa pastrez "unitatea" cromatica.

Continuam, de data aceasta imbracant cutia la exterior cu o coala de impachetat natur, semi-lucioasa. (exista la noi vreo trei tipuri: una foarte lucioasa, care seamana un pic cu hartia de copt, una semi-lucioasa, ca aceasta din imagine, nu foarte groasa si usor de sters de praf si una mai poroasa si groasa).


Ne ocupam si de laterale si avem grija se imbracam frumos cutia. Am folosit atat lipici la stick, cat si banda dublu adeziva (mai ales unde voiam sa ma asigur ca "lipitura" este trainica:P. Pe margini se poate folosi banda adeziva transparenta (scoci) pentru a rezista mai bine in timp.

Si iata cum am obtinut o cutie noua, functionala, numai buna de depozitat materiale de creatie, pentru a ne organiza mai bine spatiul de lucru. Si nu doar materiale de creatie. Ce vreti voi sa aveti asezat in ordine, intr-un dulap mai mare  de exemplu, sau o etajera..

Cutia este incapatoare si poate fi si compartimentata, poate fi si decorata (eu am mai multe cutii de acest gen - din cateva am facut chiar si un dulapior din carton - al carui tutorial l-am publicat in Revista Atelierul.


Puteti folosi cutia asa, sau ii puteti realiza  o "inchizatoare" din hartie creponata (asigurata cu banda adeziva) si un nasture... de ce nu? 
Cutiile acestea au fost preferatele mele - am primit in ele o parte din colectia mea de masinute. O parte le-am transformat urmand acest pasi, din cateva am facut acel dulapior si mai am cateva netransformate, in care am pus fetru sau coli de hartie colorata...

Mie pesonal mi se par foarte practice, mai ales daca aveti o debara, sau o etajera cu rafturi mai maricele. Puteti folosi spatiul practic si eficient. Cutiile de ambalaj pot fi o solutie foarte la indemana de depozitare si organizare - asa ca data viitoare cand aveti de-a face cu ele nu le aruncati cu prea multa usurinta! Unu la mana, pentru ca ati dat bani pe ele (da, si ambalajele costa) si doi la mana - pot fi foarte utile la casa omului la capitolul organizare.
[ Iar daca chiar nu va sunt deloc de folos, atunci reciclati, aruncandu-le la locul potrivit 📦♻]



Sper ca v-a fost de folos acest tutorial si ca v-a placut si filmuletul pe care l-am realizat si in care am incercat sa va mai ofer cateva idei. Va doresc mult spor la creat si organizat [ baza pentru curatenie este ordinea si ea depinde, desigur, de felul in care ne organizam ]. Sper sa ne intalnim pe provocari verzi in tabelul cu creatii. Nu ezitati sa imi scrieti pe adresa de mail provocariverzi[@]gmail[.]com daca aveti nelamuriri si intrebari - va voi raspunde cu drag!

Pe curand! 

12 comments :

Laura spunea... [Raspunde]

Super! Ma bag si eu!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Laura Yuppy !!!:D Te asteptam cu drag <3!! :)

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Bună idee !
Mult succes !
Punic!

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ma bucur mult ca iti place :)!!

Iti multumim :*!!
Pupici

anca spunea... [Raspunde]

Cate cutii de papuci am:)) pe care am promis ca le imbrac in materiale sau hartie...

copilarim spunea... [Raspunde]

@anca o idee excelenta! <3
Si in materiale arata fenomenal de bine cutiile - a realizat surioara mea una imbracata in bucatele de fetru ce i-au ramas de la un proiect, chiar mi-a trimis poze dar as vrea le gasesc si pe celelalte, din camera nepotelului meu, ca sa le pot sorta cum trebuie. Dar nu numai in fetru, se pot recicla si materiale de la haine ce nu mai sunt purtate, foarte bine (atat la exterior, cat si la interior - depinde pentru ce vei folosi cutia! :P).
Ah poate reusesti sa faci ceva chiar luna aceasta! Mi-ar placea mult sa vad cutia transforma;)).

Pupici!

Diana spunea... [Raspunde]

Cutiile transformate au devenit - cu ani in urma - un fel de pasiune. :) Am imbracat o multime! (pentru mine si pentru altii) Am folosit hartia de la ambalajul de flori, la cele mai multe, si materiale la unele - cele care au avut cel mai mult succes au fost cele imbracate intr-un material verde, usor lucios si latos (mai am doar doua din aceaste - patru le-am dat celor care si-au exprimat dorinta sa aiba si ei). :)
Am facut cutii si din plastic - unchiul a lucrat candva "tavi" pentru uscatul fructelor si cele care erau considerate rebut urmau a fi tocate si refolosite ca materie prima; am luat si eu cateva tavi si le-am cusut intre ele sub forma de "casete" (mai am numai doua mari si una mica). :) Stiu ca nu pot "intra" in joc cu ele (pentru ca sunt vechi si foarte vechi), dar o sa le fotografiez. :)
Pentru tema "Organizare" din aceasta luna nu am cutii... dar tot de organizare tine ceea ce am reusit sa fac de cand am citit prima data despre revenirea Provocarilor verzi. :)
Succes in toate cele, Rux! Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Woooow!!! <3 Neaparat sa le fotografiezi !! Eu sunt foarte curioasa sa le vad :D. Daca vrei le putem inscrie in Galeriile decreatii pentru a fi admirate (lucrarile in tema care sunt mai vechi, sau daca sunt mai multe de una le putem inscrie prin Ati pierdut o provocare pentru a imbogati galeria de ecreatii si a admira cat mai multe lucrari si idei inedite :P).

Stiu ca am vorbit mai mult despre cutiile de carton, dar exista foarte multe alte tipuri (de tabla, de plastic etc) si forme (tubulare de exemplu). Si organizarea nu se opreste la cutii, sau recipiente de depozitare ci di la spatiul in sine (poate fi de exemplu o debara, o piesa de mobilier si asa mai departe.

Eu am povestit strict pe cutii (si despre lighean) pentru ca asta lucrasem atunci, aveam si tutorialul la indemana si m-am gandit ca sunt destul de raspandite pe la "casa omului" dar in niciun caz nu am restrans ideea de organizare doar la ele :D.

Asa ca abia astept sa vad la ce te-ai gandit ;))). hihihih :D

Pupici cu drag!!! <3

Diana spunea... [Raspunde]

Am imbracat si o cutie din metal. :) Un cilindru cu capac pentru alimente, care nu mai era potrivit pentru alimente.
Cand am vazut ligheanul pe care l-ai imbracat in sfoara am facut ochii mari! Multa rabdare trebuie sa ai! Si stiu ca arata foarte fain - interesant, oarecum rustic (am vazut la tine) :)

Oh, am reusit sa fotografiez unele dintre cutii, dar pozele nu mi-au reusit deloc! Cutiile - desi sunt invelite la repezeala - arata bine in realitate (in fine, mult mai bine decat in poze) :) Imediat ce le prelucrez o sa scriu postarea (trebuie sa le micsorez, pentru ca telefonul pe care l-am folosit face poze care ar ocupa foarte mult spatiu pe blog - proprietarul telefonului nu stie cum sa seteze sa nu mai fie asa mari fotografiile; eu nici atat!) :)
Sa ne revedem cu bine! :) Pupici cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Heehe - saracul este cam ciufulit... in ultima perioada l-am tot fatait si s-a cam subrezit. A fost intr-adevar destul de greu pentru ca nu am folosit pistol de lipit ci banda dublu adeziva. Dar a meritat <3.

Si eu am imbracat un cilindru cu capac ;)). In hartie.. :O. Cred ca ar fi mers mult mai bine in sfoara, dar na, trebuia sa ma "chinui" un pic mai tare. Am folosit si o hartie mai cartonata ca sa fie treaba treaba :))))))).

Abia astept sa le vad - la parteacu setari ma pricep intr-o oarecare masura. Dardesi stiuca se pot alege dimensiuni mai mici, la filmare mi-e teama sa cobor sub 1280x720 rezolutie... asaca numai mamuti deaproape 1 giga obtin... pfff. Macar se vede cat de cat decent.

Pupic!!:)

Diana spunea... [Raspunde]

A-ha! Stai ca m-am prins! (ma tin bine) Dupa ce am citit ce ai scris despre rezolutie m-am uitat in telefonul respectiv si am gasit chestii ca: VGA, QVGA, 1MP, 2MP etc.... Am schimbat setarile la 1,3MP, si la urmatoarea foto o sa aflu cat e de mare... Fotografiile cutiilor sunt deja facute si nu mai am timp sa fac altele (pentru ca trebuie sa mut iar cutiile de pe unde sunt). Eh, data viitoare. Acum ma duc sa postez ce-am "pregatit" - si te rog sa-mi mai dai eventuale indicatii despre Provocari verzi, daca am pecit pe undeva. :)
Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana am incercat sa comentez de cand am primit comentariul si m-am deconectat de pe tel :)))). hahahahaha am mai patit o data o mfc si m-am lasat pagubasa - abia acum am ajuns un pic pe laptop.
Am vazut minunatiile inscrie la PV (am adormit cu un zambet larg pe fata... si crede-ma a fost exact ce imi trebuia in seara aia dupa o zi de trebaluit!! <3)
Pupic :*

Trimiteți un comentariu