vineri, 26 octombrie 2018

Poveste de viata - Akcent -


Buna!
Azi este ziua unei dragi prietene din "copilarie" - Lu (sau Lulu, sau Luanda) [ LMA 🍰] asa ca, pentru ca tot aveam piesa in draft de ceva vreme, m-am gandit sa scriu despre ea.
PDV (cum obisnuiam sa prescurtam titlul in perioada respectiva) a fost si ramane o dovada a faptului ca Akcent au avut potential. Mult. A aparut pe albumul cu acelasi nume, in 2004.
Si ce perioada plina de glume si rasete am avut noi... echipa Madness (lol). Foarte creativa perioada... Dar si obositoare, hahahaha (cand ma gandesc ca aveam la un moment dat de modificat o gramada de pagini atunci cand schimbam grafica - ceea ce se intampla destul de frecvent - sau cand aveam de redactat stiri... ce volum de munca. si acum nu mai e... nimic. online zic....)




Revenind la piesa insa, iubirea invinge tooooot. Da, stiu, suna a cliseu (poate si e, but who cares) dar adevarul este ca atunci cand iubesti (si daca mai esti si iubit cu atat mai mult) reusesti sa vezi albastrul cerului pana si in ochi verzi.. caprui sau chiar negri (ok, asta e o gluma desigur -din categoria "rux face glume si rade singura la ele", cu aluzie la versuri "ceru'albastru in privirea ta" - nah nu toata lumea are ochii albastri; da, da stiu... e o figura de stil - Rux nu mai face glume ca speri lumea..😜). 
Serios vorbind... piesa a fost rezultatul colaborarii cu Tataee de la B.U.G. Mafia.
Versuri:
ooo
ooo
ooo
ooo

I:
Candva nu demult mi-a scapat ceva
Atunci a intrat lacomia in mintea mea
Vreau mai mult, in fiecare zi mai mult
Aud doar sunetul banilor din tot ce ascult.
II:
Ma zbat in intunericul gandurilor
Ma lupt cu umbre si cu greutatea lor
Ma simt inconjurat de rau si parca mor
Dar tu imi sari intotdeauna in ajutor.

Refren:
Si imi dai puterea ta
Vad cerul albastru in privirea ta
Nu stiu cum sa iti multumesc, iubito
C-ai aparut in calea mea.

III:
C andva nu demult mi-a scapat ceva
Mai tarziu am inteles c-am cunoscut invidia
Ce au altii pare astazi mai frumos
Mai stralucitor si sentimentul este dureros.

II:..
Refren:..

IV:
Si mai e ura pe care o port
Nu mai stiu cui si ma comport
Ca un nebun pierdut in noapte
Fara sperante si dat la o parte.

V(x2):
Sunt clipe care trec prea greu
Sunt zile care apasa pe sufletul meu.
[Moment de "panica" - mi-a fost lene sa stau sa "scot" versuri ca pe vremuri si am cautat pe net... si am vazut niste versuri pe un site, care m-au bagat in ceata. Parca era vorba de alta piesa! Acum, stiu ca eu stau prost la capitolul versuri dar totusi ... cu un site oficial in grija, am pretentia ca mai stiam cate ceva. lol..Am fost nevoita sa caut site-ul pe cd... stiti ce efort a presupus sa caut prin gramada de cd-uri? 😪 Si asta pentru niste versuri scrise aiurea 😫 - oricum a fost placut sa vad ultima varianta realizata si sa ma plimb un pic prin el. 😼 Si... tocmai am realizat ca o "parte" din proiect mai este online... 😱].

De cand nu am mai scultat piesa asta... a trecut ceva vreme. Si e prima data cand aud niste acorduri de chitara absolut geniale... 🎸😯. Mereu mi se pare funny cand ascult o piesa dupa mult timp si descopar cate ceva nou (desi piesa a fost pe repeat si na, ar fi trebuit sa o stiu cap - coada; ar fi trebuit teotetic.. haha).

La clip o singura chestie nu-mi prea place (cred ca ghiciti cam care) - totusi cred ca pot intelege care a fost ideea si ce a vrut sa simbolizeze respectiva alegere. 
Culmea e ca si noi (noi - echipa) ne-am imaginat ceva tot in genul acesta pentru piesa [....dar mult muuuult mai fain - ah da, ne placea sa regizam clipuri, era foarte amuzant si interesant :P.; ah si cata modestie 😵. pfahaha! cred ca sunt cam obosita ... 😴😴😴😴].
Pe curand!

🌈💙💗💚💛💜🌈
 💕 Vineri este vorba despre provocarea muzicala, alaturi de Carmen. 💕




4 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

In primul rand, La multi ani prietenei tale, si din partea mea.
legat de texte pe situri oficiale, am gasit si eu cateva transcrieri care m au amuzat. Dar, iata un exemplu ca nu tiata lumea isi ia serviciul in serios.
Melodia propusa de tine azi mi a placut mult. Nu o cunosteam, multumesc.
un start bun in weekend, draga mea. Pupici si imbratisari 😘💕

Diana spunea... [Raspunde]

M-au amuzat poantele tale cu "vad cerul albastru in privirea ta" de om cu ochi verzi! Am completat ideea: vad cerul oglindit in ochii tai scticlosi (nu ai tai! sper ca intelegi! adica sunt sigura ca intelegi dar vreau sa fiu sigura). Si apoi, fata e bloda (nu mai spune la cineva, dar si eu sunt blonda) si ma gandeam la banc: ce se vede prin ochii unei blonde? Ceafa! :)

Una peste alta: imi place melodia - orchestratia, sa zic asa; versurile mai putin, dar au un anumit farmec. E prima data cand ascult melodia - am auzit de Ackent si, daca nu ma insala memoria, s-au despartit la un moment dat (sau poate despre altii e vorba?) No! Ti-am facut capul mare! :)
Iti doresc sa ai un weekend minunat, Rux! Minunat si in sensul de timp pentru odihna. :) Pupici cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN iti multumesc mult :*!
Ah, textul gasit despre care povesteam este pe un site cu versuri - nu am mereu timp sa stau sa ascult si sa scot versuri (ai vazut ca am scris langa ele credit sau via, atunci le copiez de undeva, daca nu scrie atunci le-am scos eu ascultand piesa, sau la traduceri in romana - imi apartin).
Vai dar stii ca am avut odata de scos versurile de la o piesa „Soarele meu„ de la Mandinga (era in 2005)... vai si nu intelegeam deloc ce spunea la un moment dat... hahahah cred ca am ascultat piesa de o stiam pe dinafara.

Ma bucur mult ca ti-a placut. E deosebita.
Pupici cu drag :*!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ahahaha ma bucur!! Cu prietenele mele pe vremea echipei Madness faceam la glume.. radeam sa lesinam. Din toate prostiile :)).
Cred ca ne potrivim la umor. Am ras aproape cu lacrimi (dar muteste) cand am citit comentariul tau. Imi si imaginam cum se vede ceafa :))))). (apropo am avut si eu o tentativa sa ma blonzesc cand lucram la Roton:D - daca nu mi-ar fi ars aerul cdtionat parul probabil ca as mai fi fost o perioada.. asa am renuntat la idee).

haha - da versurile vin din zona „de dupa blocuri„ - baieti de cartier etc.. Cum suna. Nu stiu dar in perioada aia parca lucrurile erau altfel.
Au fost 3 mari etape.. akcent. Si 2 mai mici (sau intermediare):
1. inainte de 2001 (98 sau 99 - 2001 Duo Adi Sana si Ramona Barta- parca)
2. 2001-2008 (daca nu ma inseala memoria) Formula de 4 - care mie personal mi s-a parut perfecta si foarte puternica in ideea ca era o combinatie foarte faina de voci si de imagine si ar fi mers facute turnee si na.. eu cu sunt cu partea asta creativa, imi imaginam turnee etc. Plus ca aveau influente muzicale diverse..
3. si a treia e acum cand Adi si-a facut formatie de instrumentisti pentru a sustine concerte.

Celelalte doua perioade intermediare au fost
- scurta colaborare cu Corneliu Ulici (dupa ce a plecat Marius Nedelcu din trupa, sau in fine ei stiu mai bine ce a fost atunci)
- perioada 2009-2013/4?... nu mai stiu exact cat, cand a fost trio (adica pana cand Sorin si Mihai au format trupa TWO).
Haha... na ca nu am mai facut exercitiul asta de pe vremea cand faceam textele la proiect. Ce vremuri :)

Pupici

Trimiteți un comentariu