luni, 1 octombrie 2018

Rux invata Japoneza (Back to School) -02-


Bine v-am regasit!!!!
A doua saptamana de scoala a fost intensa .. in fine, nu chiar. A fost doar o saptamana foarte incarcata - final de luna... 😪 inceput de alta luna, stiti voi.  Alea-alea.
Desi am reusit sa ma tin (si) de carte, mi se pare ca redactarea si organizarea pe blog merge destul de greoi. Nu mai am timp de nimic si intru foarte mult in cel "de somn". Dar, mai bine sa las vorbaraia si sa trec la "raportul filmat", nu inainte de o urare (si pe blog): おたんじょうび おめでとう [ otanjoubi omedetou] Buni! 💖


Iata ce am reusit sa fac:
📝 Am citit, conspectat (in romana) si, desigur, invatat cea de-a doua lectie de pe J.A.: Japanese pronunciation. Iata cateva fotografii din caietul meu (dictando) cu aceasta lectie:







La final mi-am notat si intrebarile de la test bifand raspunsurile (pe caiet scriu in romana, asa cum am mai povestit 😀).
💬
📝 Am continuat cursul inceput pe Memrise: Japanese Hiragana, parcurgand inca doua capitole, asa cum mi-am propus. Iata cum arata progresul din cea de-a doua saptamana:



💬 

📝 Am (re)invatat sa scriu urmatoarele 5 (x2) semne [KA Ki Ku Ke Ko] in Hiragana si Katakana si am recapitulat setul [ A I U E O ]:



💬

📝 Pe Lingodeer l-am folosit strict pe partea de invatat cum se traseaza liniile, alternand cu J.A..

📋
Asa s-a desfasurat saptamana trecuta... 😴. Am mai si dormit adica, printre picaturi de ploaie si frig, semne si reguli si o gramada de chestii care nici eu nu stiu de unde apar ca sa imi distraga atentia si asa greu de stapanit 😩 - asta e vreme de citit, invatat relaxat... dormit si eventual jucat. 😳

Totusi, sa trec mai bine la ce mi-am propus pentru saptama aceasta:

📑 Nice to meet you, a treia lectie* de pe Japan Activator, in care invatam despre:
- pronume personale
- DESU cuvant de legatura / verb copulativ
- punem intrebari folosind KA
- sufixul SAN
- Cultura: informatii despre Japonia
- Cultura: cum sa te inclini
Voi recapitula si primele doua lectii in franceza (eventual daca gasesc ceva informatii interesante in plus fata de varianta in engleza, le voi adauga pe caiet).

📑 Pe Memrise [contul meu este ruxik  - daca vreti sa fim prieteni 😊] voi continua sa repet lectiile 1-6, sa "sedimentez" cunostintele dobandite si voi incerca sa mai parcurg unul sau chiar doua capitole noi.

📑  Voi continua sa imi exersez  si "scrisul, saptamana aceasta cu grupurile SA SHI SU SE SO - in sistemele de scriere Hiragana si Katakana :

 (gasiti pe JA la Kana mai multe informatii)

Cam aceasta a fost cea de-a doua saptamana de studiu si tema pentru urmatoarea.
Va doresc un octombrie frumos si spor la invatat, daca si voi ati inceput, sau aveti de gand sa incepeti un curs / o activitate noua!!
Pe maine! :)
PS: Pe pagina 📱Vlog 💻 gasiti si celelelalte articole din jurnalul meu Back to School :)!

6 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Voi reveni, pentru ca acum am citit pe repede inainte, dar cu suficienta atentie sa stiu ca ieri a fost sarbatoare la voi. :)
Iar am ajuns mai tarziu! :( Nu stiu cum fac, dar anul acesta am cam intarziat de cate ori a fost vorba despre ceva important.

Sanatate si multe multe bucurii pentru Buni a ta! Buni a voastra! :) La multi ani! <3 Sa fiti sanatosi si voiosi! <3

Te imbratisez cu drag! Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :* multumesc mult (multumim :D) pentru urari <3!!!
:*

oh la capitolul intarzieri eu am bifat si luat premiul 1 cu coronita saptamana trecuta - inca mai am 2 restante (dar le-am lasat pentru azi ca azi noapte eram mult prea obosita ca sa mai "procesez" :P)

Oricum nu e tarziu - cel putin pana pe 8 (inclusiv o tot sarbatorim pe Buni (bine, o sarbatorim mereu daca e asa, dar vreau sa zic ca pana pe 8 mai avem inca doua dati "oficiale" hihihi).

Pupici cu drag :*

Diana spunea... [Raspunde]

Konban wa! :)
Ascultand despre limba japoneza pare taaare usor de invatat! Poate chiar este, pentru altii.
Cele mai multe (multe! un fel de a spune) cuvinte - si expresii - in limba japoneza le-am invatat din romanul Shogun, al lui James Clavell - le-am retinut destul de usor pentru ca din tinerete imi place cultura japoneza. Desigur, la ora actuala nu mai stiu decat cateva cuvinte, pentru ca nu am avut ocazia sa le folosesc. Si sunt sigura ca si mai putine cuvinte (expresii) as intelege daca as auzi pe cineva vorbind in limba japoneza.
Pe maine! Sayonara! :)
Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana si eu acum sa spun Oyasuminasai!!!! :))))
Ca e cam timpul de somn.. dar mai am cateva de bifat inainte (multe :O si ametitor de marunte lol).

Este si nu prea - nu prea pentru ca e nevoie sa fii odihnit, sa ai timp nu sa fii pe fuga. Asa foarte grea daca reusesti sa te conectezi nu este. Iar tu deja ai conexiunea facuta :P. E ca atunci cand am reinceput sa ma uit la anime-uri. La inceput nu reuseam sa ma detasez si sa ma pot bucura cu adevarat de ele. Imi era si putin ciuda :))).

Asa invatasem eu acum 4 ani o gramada de lucruri si le-am uitat. Dar cand ma uit la cate un serial sau film este foarte interesant ca uneori inteleg pur si simplu. Nu as putea traduce... exact dar inteleg.

Apropo... italiana am invatat-o uitandu-ne la animate :)))). Si acum imi amintesc ca prima data cand am vazut Prince Valiant nu intelegeam o boaba.. si apoi ne-am relaxat cumva si dupa o scurta perioada si vorbeam in italiana, culmea chiar corect. hahaha

Sa stii ca am mai observa ceva. Nu uitam chiar de tot. Cand asculti muzica sau te uiti la filme sau ... eu stiu ai norocul sa auzi vorbind nativi intr-o limba straina pe care sau din care ai invatat la un moment dat ai sa vezi ca iti aduci aminte. Poate nu poti traduce exact, dar stii cumva despre ce e vorba, intuiesti, recunoasti cuvinte, espresii :D.

Pupici cu drag!!
Pe maine :*

coco spunea... [Raspunde]

pe bune? spor la treaba si ne zici ceva dragut!

copilarim spunea... [Raspunde]

@coco daaa.. iti multumesc mult!!:*
Ceva draguuut.. kawaii :P. Kawaii-ul asta inseamna :D Ceva dragut, dragalas:).

Dar am retinut si imi voi da silinita! :*

Spor si din parteamea la cursul de Turism ( citesc cu bucurie de fiecare data cand ne povestesti despre el!!)
Pupic!

Trimiteți un comentariu