sâmbătă, 6 octombrie 2018

T: Pe urmele ghindelor Ⅰ- decoratiuni din fetru [Tema 01 - P.V. de octombrie]


Buna!!
In primul rand, azi este ziua lui Buni (da, iar)! Asa ca, ii voi face si aici o urare: La multi ani sanatosi si frumosi, draga noastra buna si minunata 👵🍰 !!!

🍁

Astazi am pregatit un nou articol din seria "Cum Facem" - pentru prima tema din aceasta luna, de la Provocari Verzi: Provocarile Toamnei - Octombrie 2018 si anume, Tema #9 "Nunta Provocari Verzi".
Eu am realizat pe aceasta tema: Decoratiune pentru "Nunta Provocari Verzi" [ fotografii si aici: Miercurea fara cuvinte " Nunta Provocari Verzi "]. Puteti descoperi lucrarea Oanei accesand link-ul catre tema 9, mentionata mai sus. Iar lucrarile participantilor la respectiva provocare, le gasiti in Galeria de creatii " Nunta Provocari Verzi" (inspirational :P).

🍃

In filmulet va povestesc cate ceva despre proiectele realizate de mine pe tema propusa: decoratiunea mentionata mai sus, dar si alte doua decoratiuni (pentru care am realizat si Tutorialul ” nunta câmpenească”) ce au aparut ca urmare a provocarii "nunta handmade" primita de la Revista Atelierul si care se potrivesc. Plus inca alte cateva idei..


Si, desigur, iata mai jos si prima parte din tutorialul poveste serial, realizat in 2012 pentru Revista Atelierul. Vom porni “Pe urmele ghindelor (I)… cu lipici”*, decoratiuni pe care le-am folosit pentru a orna cutiuta realizata pentru aceasta tema.
Va invit sa cititi si povestea originala* ce insoteste tutorialul, daca sunteti curiosi! Eu o voi rescrie in cele ce urmeaza:

- Pe urmele ghindelor Ⅰ- decoratiuni din fetru, lipite -


A fost odata un copac. Un copac misterios. Desfrunzit inainte de vreme, statea drept, cu crengile-golase. Asa l-am gasit, singuratic, imprimat pe o coala de hartie ratacita in teancul imaculatelor ei surori. De parca ar fi fost o "amprenta" ramasa in memoria fibrelor de celuloza, copacul desenat parea sa ma hipnotozeze. L-am fotografiat....
Atunci, din senin... au aparut:


Erau trei.Trei ghinde misterioase! De parca el insusi, copacul desenat, nu ar fi fost deja, in sine, o enigma. Ma imbiau in cor sa dezleg misterul. Si asta am si facut! Iata cum:

Studiind cu atentie ghindele, am observat ca sunt din fetru pe o parte si pe cealalta din carton. Asadar m-am hotarat sa incerc sa fac si eu unele - poate asa voi gasi raspunsurile la intrebarile ce le invaluie in mister!
M-am "inarmat" cu:
🔘 lipici la tub
🔘 banda dublu adeziva
🔘 carton (reciclat) si coala alba de hartie
🔘 foarfeca
🔘 creion
🔘 guma


🔘 fetru in doua culori (eu aveam cateva bucatele de gri si maro, ramase de la alte proiecte)
🔘 carioci sau creioane colorate

Pentru inceput, am schitat conturul a mai multe ghinde: unele mai mici, altele mai mari. Diferite si ele, ca si noi. Apoi am ales trei dintre ele - care semanau cel mai mult cu cele pe care le vazusem atarnand de crengile desfrunzite ale copacului.


Le-am decupat dupa contur si am separat fructul de capacel, obtinand 6 elemente. Pe acestea m-am pregatit sa le lipesc pe bucatelele de fetru: maro pentru fruct si gri pentru capacel am ales eu..


Si iata cum am procedat: am asezat partea decupata cu partea conturata pe margini in sus. Am aplicat lipici pe aceasta, dupa care am asezat-o pe bucata de fetru ( puteam pune si fetrul peste ea, dar asa mi-a fost mai usor).

Am presat cu atentie ca sa se lipeasca bine fetrul si hartia. Apoi am decupat surplusul de material, urmarind conturul oferit de hartie. Am repetat operatiunea obtinand 6 elemente din fetru: 3 fructe si 3 capacele. Et voila!

Daca ghindele erau prea asemanatoare, ma pregatisem sa notez pe spatele hartiei numere (capacul1 cu fructul1). Dar nu a fost cazul.
Am lipit elementele de fetru pe bazade carton, cu ajutorul benzii adezive si odata ghinda  "reintregita" am decupat pe contur:

Am mai adaugat o fasie de banda dublu adeziva pe spatele fiecarei ghinde, fara a indeparta insa partea de protectie de la exterior.


Am decorat fructul cu o carioca maro, iar pentru capac am folosit creionul. Acum ghindele sunt gata!! Si... sunt la fel ca acelea pe care le-am gasit in copac. Unul dintre mistere a fost rezolvat: ghindele au fost realizate de cineva. Dar oare de cine si de ce?


Pentru a afla raspunsurile la intrebari, va trebui sa ne continuam impreuna investigatiile! Asa ca va dau intalnire marti, cand voi rescrie un nou capitol al povestii.

🍂

Sper ca v-a fost de folos acest tutorial si ca v-a placut si filmuletul pe care l-am realizat si in care am incercat sa va mai ofer cateva idei. Va doresc mult spor la creat si sper sa ne intalnim pe provocari verzi in tabelul cu creatii. Nu ezitati sa imi scrieti pe adresa de mail provocariverzi[@]gmail[.]com daca aveti nelamuriri si intrebari - va voi raspunde cu drag!
Pe curand! 

13 comments :

DIMI spunea... [Raspunde]

Hello dear Rux!
Your felt acorns are absolutely gorgeous!
Like your beautiful drawing!
A lovely Autumn decoration!
Thank you for sharing this tutorial!
Wishing you a lovely day and a happy weekend! Hugs!
Dimi...

copilarim spunea... [Raspunde]

@DIMI thank you <3!
I am happy that you like the accorns and the tutorial <3!
I wish you a wonderful weekend :*!!
Hugs!!!:*

Laura spunea... [Raspunde]

Eu am facut cu copiii ghinde supradimensionate din carton colorat. Super haioase!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Laura :D super tare!!! Credca v-ati distrat de minune!
Si eu abia astept sa creasca micul N mai maricel sa fac tot felul de proiecte cu el :)))))).

Pupici!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Pentru scumpica ta bunicuță:"La mulți ani !"
Te-ai jucat frumos cu ghindele !!!
Îți doresc un weekend plăcut ! Pupic !

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza iti multumesc mult draga mea :)!! :* Am sa ii transmit si se va bucura foarte mult :*!

Da... mi-e dor sa ma joc ca atunci ;))).
Cine stie... poate mai la iarna.
Pupici :*!!

CARMEN spunea... [Raspunde]

frumooos! cata rabdare si atentie la detalii ai tu, Rux draga.
eu mi-am facut de acum cativa ani frunze din fetru (filz se numeste la noi) din diverse nuante "de toamna". Când vreau sa dichisesc masa, imprastiu frunzele din fetru si pun printre ele ghinde si castane adevarate. Le inlocuiesc dupa ce se usuca. Pun si ramurele cu fructe - bobite rosii si portocalii. Asa efect deosebit ofera unei mese de prânz în familie <3
Te pup. O duminica minunata iti doresc! <3
PS: la noi e iarasi vara! 25 de grade la umbra! Azi am facut o excursie prin padure si am ajuns pe malul unui rau care se varsa intr-un lac si am urmat firul apei pana la lac. Cat am umblat prin padure a fost placut, apoi portiunea pe lac, unde nu mai era umbra - ne-am copt! Imi ardeau obrajii ca m-am udat cu apa - nu care cumva sa iau foc! ;-) pupici inca o data <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN <3 ce draguuuuut!!! :D
Sigur arata tare fain! La bunici, si noi aveam aranjamente din acestea pe masa - e altceva cand stai in casa decat la bloc.
Nu zic ca la bloc nu aveam flori pe masa sau ceva... dar nu e acelasi lucru.

Eu iubesc castanele :))). As fi in stare sa culeg tot ce e cazut pe jos in jurul castanului. Maine asa as vrea sa cobor afara- doar ca sa dau o tura pe la castan :))))))). Desi am cules anul asta vreo 4 (as mai fi cules dar o simteam cumva in ceafa pe Buni cum se pregatea sa ma strige, ca atunci cand eram mica, si na.. m-am abtinut).

La noi nu stiu cum mai e... Mi se pare caldut, dar un frig ce iti intra in oase seara mai ales. Nu prea am mai iesit si m-am innebunit cu huruitul, tiuitul si alte zgomote din alea care nu au ce cauta intr-un bloc.
Ah ce imi placea inainte. Blocurile erau blocuri... la mezanin aveau daca era magazine mari si spatioase, fara aer conditionat care sa faca un zgomot de sa spui ca esti in cala vaporului nu in scara de bloc.
Birourile sa fie incladiri cu birouri. La fel si call center-urile si alte bazaconii de gen. si sparg.. sparg.. nu stiu ce mai sparg in blocuri... credeam ca la cat au spart nu a mai ramas nimic. E deprimant. Si nimeni nu face nimic.

Cred ca sunt cam obosita de la zgomotele alea... :))) Nu ma lua in seama... :))). Vreau si eu la lac :D
Puuuuupic!!

Micaela Gh spunea... [Raspunde]

Ce dragutele ghinde :) si tutorialul e foarte usor de urmarit ,asta stiu de atunci cand l-ai postat prima data pentru ca am facut si eu cateva :)
Poate reusesc sa fac si aici vreo doua . Cred ca ar merge dragut si un copac din carton asa 3D -3R ;):)
Pupici si imbratisari;)

Diana spunea... [Raspunde]

La multi ani pentru Buni a voastra draga! :) Multa sanatate!
*
O idee pentru aceasta teme nu am! Pur si simplu imi simt mintea goala! Ceva-ceva tot voi gasi! Sper! :)
*
Excelent desenul combinat cu ghindele din fetru!

Te las cu bine! Zi frumoasa! Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Micaela gh <3 daaaa... cat timp mi-a luat sa il aduc pe blog!! :O
Mereu cand gaseam timp nu se potrivea "sezonul" haha.

Sigur ca se pot face o gramada de lucruri dragalase! ;))
Pupici cu mult drag <3!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Multumim tare mult - sa fie!! <3
:))) dar stii ca tema "nunta" nu e batuta in cuie. O decoratiune pentru momente speciale :D.

Eu as sta acum numai in parc sa adun castane. :)) mias face un pat din castane :))) unii au bazine cu mingi colorate, eu vreau castane :))).

Ma bucur ca iti place desenul si ca am reusit sa aduc povestea pe blog. Marti e episodul doi.

pupici cu drag!! :* <3

Diana spunea... [Raspunde]

Stiu ca nu e "nunta", dar tot fara idei sunt... Ma uit prin vitrine, sa ma inspir, ma uit prin tufe, la frunze, prin pomi... Nic'! :)

Si mie imi plac castanele, dar anul acesta nu mi-au iesit in cale decat unele strivite sub roti de masini grele - unul dintre castanii din zona a facut anul acesta cateva castane (cred ca e prima data de cand e plantat). In schimb, bulevardul e plin de mere padurete! Vitamina C aruncata pe trotuar, pe iarba... N-au mai "cosmetizat" pomisorii si s-au umplut de fructe!

E fain desenul - imi plac (si) desenele care sunt combinate cu "piese" diverse - si e faina povestea. Asa-i ca vine si veverita? :) Nu, nu-mi spune! :) (stiu ca ma repet) :))

Pupici cu drag! <3

Trimiteți un comentariu