vineri, 5 octombrie 2018

When I Kissed theTeacher [ABBA]


Buna !!!

When I Kissed the Teacher este prima piesa de pe albumul Arrival (aparut in 1976) - un album absolut superb al formatiei Abba (cand eram mici aveam Money, Money, Money pe caseta si am aflat ulterior ca parintilor le placea Tiger - ambele de pe acelasi album).
Am descoperit piesa acum cativa ani cand am "dat" peste mare parte din discografie sub forma de mp3 (si cum eu deobicei ascult muzica pe winamp atunci cand lucrez la calculator m-am bucurat foarte tare). Primul nostru cd, primit alaturi de cd player este ABBA Gold (varianta coperta neagra cu scris auriu) si l-am ascultat pe repeat over and over again. In acel an de Craciun a mers aproape non-stop (si nu ne-am plictisit deloc 💖).
Cred ca mi s-a facut dor de scoala (mai ales de cand scriu iar cu stiloul) si videoclipul este o combinatie de cum era pe vremuri scoala in clasele primare [ cu bancutele de lemn :D - apropo noi aveam calimarile la noi pe vremea aceea, hehe ] si liceu [ imaginile filmate la inceput, pe scari, imi amintesc de liceul in care am invatat eu si care este o cladire cu traditie ]. 
Si apoi mi-a revenit in minte anul acela cand am recitat la microfon o poezie in franceza (de Craciun) si m-a fascinat cat de fain se auzea vocea mea [ nu mi se sesiza tracul - eu am trac, ragusesc...lol ]. Tot la liceu.


Apropo de microfon ... :))). Mi-am amintit ca am incercat la un moment dat sa inregistrez pe reportofon un asa zis karaoke pe piesa aceasta. Hahahaha !!
Versuri (via):
 Everybody screamed when I kissed the teacher
And they must have thought they dreamed when I kissed the teacher
All my friends at school
They had never seen the teacher blush, he looked like a fool
Nearly petrified 'cos he was taken by surprise
When I kissed the teacher
Couldn't quite believe his eyes, when I kissed the teacher
My whole class went wild
As I held my breath, the world stood still, but then he just smiled
I was in the seventh heaven when I kissed the teacher

One of these days
Gonna tell him I dream of him every night
One of these days
Gonna show him I care, gonna teach him a lesson alright

I was in a trance when I kissed the teacher
Suddenly I took the chance when I kissed the teacher
Leaning over me, he was trying to explain the laws of geometry
And I couldn't help it, I just had to kiss the teacher

One of these days
Gonna tell him I dream of him every night
One of these days
Gonna show him I care, gonna teach him a lesson alright

What a crazy day, when I kissed the teacher
All my sense had flown away when I kissed the teacher
My whole class went wild
As I held my breath, the world stood still, but then he just smiled
I was in the seventh heaven when I kissed the teacher
(I wanna hug, hug, hug him)
When I kissed the teacher
(I wanna hug, hug him)
When I kissed the teacher
(I wanna hug, hug, hug him)
When I kissed the teacher
(I wanna hug, hug him)
When I kissed the teacher
(I wanna hug, hug, hug him)

[fade]

Sper sa va placa si voua atat clipul cat si piesa! 😚


🌈💙💗💚💛💜🌈
 💕 Vineri este vorba despre provocarea muzicala, alaturi de Carmen. 💕

12 comments :

coco spunea... [Raspunde]

sa le uram dascalilor rezultate cat mai bune!

DIMI spunea... [Raspunde]

Hello dear Rux!
ABBA is one of my favorite groups!
I love all there songs !
I really enjoyed listening this beautiful song again!
Wishing you a lovely day and a happy weekend! Hugs!
Dimi...

Diana spunea... [Raspunde]

Asa, ca de Ziua Profesorilor! :) Vai-vai-vai! Cum sa-l sarute pe profesor?! Nu-i frumos! E exemplu negativ pentru tineri! :))
Excelent cantecul! Nu l-am mai auzit de aaaani! Multumesc pentru reamintire! :)
Si noi aveam cu noi calimara! Aveam un coleg care bea cerneala - la propriu! :) Deh! Fiecare cu piticii lui: mie imi placea lipiciul si fosforul de pe chibrituri. :)
Weekend minunat iti doresc sa ai, Rux! Pupici cu drag! <3

CARMEN spunea... [Raspunde]

O Domane, daca nu alegeai tu acest videoclip, il propuneam eu la rubrica de azi :-) Minunata piesa! Cât au fost de frumosi, cei 4 ABBA! ce tineri erau! Eu stiam melodia pe de rost, atunci când a aparut! Stiu ca am scos cuvintele dupa o caseta rulata de 1000 de ori inainte si-n napoi si apoi m-am prezentat cu textul la profesoara de engleza, sa ma corecteze si sa inlocuiasac lacunele sau cuvintele ce nu reprezentau de fapt cuvinte, pentru ca erau scrise dupa auz ☺☺☺ Profesoara deducea din context si din explicatiile mele ☺☺☺ Si ce mandra am fost cand am constatat peste ani, cand am avut ocazia sa tin in mana un LP ABBA ce cuprindea si textele melodiilor, ca textele mele erau aproape corecte! 99%! Juhuuuu :-) Si tot zilele astea pentru ca se apropie ziua mea de nastere si tocmai am povestit pe FB cu o prietena de la volei, din copilarie... mi-am amintit cand la vârsta de 14 ani, am primit de la fetele din echipa de volei un poster cu Abba din revista Bravo. Doamne ce bucurie a fost pe capul meu! Parca si acum am in fata ochilor acea poza format A3 cu cei 4 Abba si 2 caluti. Da, recunosc, Abba a fost si inca este pentru mine cea mai buna formatie a tuturor timpurilor! <3
Te pup Rux draga! Vivat academia! Vivant professores! Vivat membrum quodlibet! Vivant membra quaelibet! Semper sint in flore!

Poteci de dor spunea... [Raspunde]

Tare, tare frumoasă piesa! Şi da, mi-am amintit de liceu, cu toate cele frumoase din perioada aia.
În a XI-a ne-a venit la istorie un tip, abia terminase Facultatea. Rocker, păr lung, cioc, blugi. Eram fascinate toate. A doua zi, a apărut tuns şi la costum. Şoc. Dar părea şi mai frumos aşa. Un an cât a stat la noi, l-am iubit cu patos în mare secret. Adică el habar nu avea. Eu şi toate colegele mele. :D :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@DIMI mine too!!
I grew up with their few songs my parents had on a cassette tape.
I also love listening to their music over and over again. I heard that next year they'll release new songs <3.

Hugs :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana habar nu am avut! pe cuvant! Eu mi-am ales cateva melodii (cand ma loveste inspiratia profit) si le-am pus in draft: piese, eventual si versurile, cum am timp... si doar am adaugat textul, deci a fost pura coincidenta hahaha).

Pai ii mai pupam pe profesori mai ales cand era ziua noastra si duceam bomboane... hahahahahahahahaha.
Da... aveam noi ca elevi multe prostii in capusoarele noastre dar eram pe langa ce e acum... mici copii, ca sa zic asa. Cred ca nu ne piedusem de tot inocenta... :).

Eu la-m descoperit relativ recent (cred ca daca ai asculta "karaokele" meu .. oh Doamne.... :))) inregistram odata si a venit Dodo si mi-a latrat fix in microfon... hahaha cred ca asa tare aprecia manifestarile mele artistice. Ah ca sa nu zic ce mi-a facut pe cel mai mare desen pe care l-am realizat.. hahaha).

Ma bucur ca am facut o surpriza.

Cerneala nu am avut placere sa beau si nici lipici sa gust si nici fosforul de pe chibrituri dar stiu ca m-a tentat la un moment dat calciul de pe pereti. :))))))
Hahahahahahahahaah!

Multumesc mult :*!!! La fel!
Pupici cu drag :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN haha pe cuvant ca habar nu am avut ca e ziua profesorilor.. Nici ca se putea mai bine.
Voiam sa pun piesa luna asta si asta era "ziua libera" la care a nimerit. Zi si tu!

Si eu o ador! Cand am descoperit clipul topaiam efectiv prin casa - parca ma teleportasem in timp acolo, alaturi de ei.

Haaaa si eu am o poveste asemanatoare. Asa am scos versurile la Another brick on te wall, Lemon Tree si ... care mai era. Cred ca Hey Jude. Pentru "ora deschisa". A fost foarte fain sentimentul - deobicei ascult piesele dar nu neaparat foarte atenta la versuri. Si atunci am stat si am derulat inainte, inapoi.. hahah. Bine ca nu m-am carat cu aparatul dupa mine la scoala :)).

Primul meu poster a fost tot cu o formatie din Suedia: Roxette; l-am primit de la cineva din Bucuresti (o verisoara mai indepartata cu care am corespondat foarte putin :P). Si eu mi-l amintesc ca si acum ;))).

Se pareca inregistreaza piese noi. Sunt foarte foarte curioasa cum vor fi. <3.

Pupici cu drag si da... sa ne bucuram de toate amintirile frumoase din timpul scolii. Am prins niste vremuri in care inca scoala era scoala si chiar daca erau reguli si disciplina, era mult mai bine decat este acum. Din toate punctele de vedere.

[apropo, eu ca formatie sunt profesor lol- diferenta intre anul 2002 si 2008, cand am facut practica, era absolut.. uluitoare. si nu la modul pozitiv.... atat :)]

copilarim spunea... [Raspunde]

@Poteci de dor ce taaaaare!! <3 Era altfel la liceu pe vremuri. Era cu totul diferit. :D
Noi am avut un profesor de matematica foarte tanar.. Colega mea de banca (una dintre ele ca am avut mai multe) era super indragostita de el. Uneori il mai chemam (eu) sa ne exmplice cate ceva ca stiam ca se bucura colega mea.
Da, era fain la mate :). Invatai de placere :D. Hihih.

La istorie era altceva :))))))))))) la noi.

Pupici!!

Alexandru spunea... [Raspunde]

Minunată melodie! Abba rămâne Abba. Cu câtă încântare îi ascultam în anii copilăriei. Și acum la fel, cu multă plăcere.
Mulțumesc mult pentru acest superb moment muzical! :-)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Alex Ando Ce ma bucur!! :)
Momentul ABBA a fost cu siguranta un moment magic in care ne-am intalnit amintindu-ne de vremuri de demult si savurand cu aceeasi placere muzica fara varsta :). Si granite :D.
O saptamana plina de bucurii sa avem!! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@coco si sa le uram si o programa frumoasa, mai putina hartogaraie (planurile alea stupide ar trebui sa vina stas facute de cei care stau prin minister, astfel incat profesorul sa isi canalizeze timpul si atentia asupra elevilor si a organizarii orelor fara sa mai piarda o gramada de timpfacand fise - care oricum intre noi fie vorba sunt cam inutile).
Siii mai putina presiune spre o uniformizare ucigatoare de creativitate si tot asa.

( Apropo, ar trebui sa va multumesc si eu pentru urari ca sunt un ”pui” de profesor acolo.. desi, nu am profesat .... doar la practica.)

Trimiteți un comentariu