marți, 20 august 2019

Despre Salvati Papusile - a doua parte -

Buna!
Sambata am pregatit pentru voi un articol Despre Salvati Papusile -  prima parte - si astazi, asa cum v-am promis, urmeaza partea a doua.
Voi raspunde la doua intrebari:
  1. care este structura provocarilor - cum si unde se desfasoara?
  2. de ce mariale vom avea nevoie? 
    Bonus:
  3. patru recomandari (film/serial)
In plus, la finalul articolului, voi raspunde si la intrebarile primite de voi - pentru care va multumesc foarte mult! ;)




01. Care este structura provocarilor - cum si unde se desfasoara?
  • Provocarile Verzi din aceasta toamna, pe tema Save The Dolls / Salvam Papusi, se vor desfasura in perioada 1 septembrie -30 noiembrie pe 13 teme.
  • Temele vor din anuntate in fiecare zi de duminica, la 00:00 printr-un articol detaliat pe/in:
    - site-ul Provocari Verzi
    - blogul Copilarim
    - grupul ProvocariVerzi *de pe Facebook.
  • Temele vor fi anuntate si pe paginile de Facebook ale proiectelor Copilarim si Provocari Verzi, dar si pe Youtube (pe canalele Copilarim si ProvocariVerzi), prin clip-urile de prezentare ce vor insoti fiecare tema.
  • Odata cu tema, in fiecare duminica vom publica si un filmulet explicativ, dar si creatiile noastre inspirationale;
  • Timpul alocat unei teme este incepand de duminica la 00:00 si pana sambata urmatoare, la 23:50;
  • Inscrierea lucrarilor se face pana sambata, la 23:50, trimitand fotografia pe adresa de mail provocariverzi[@]gmail.com. [atentie - verificati daca v-am trimis confirmarea de primire si incercati sa nu lasati acest lucru pana in ultimele momente ];
  • Fotografiile cu creatiile inscrise la concurs vor fi publicat in cursul zilei urmatoare (adica duminica) intr-o galerie foto special creata in grupul creat pe Facebook, dar si intr-un articol pe site-ul Provocari Verzi;
  • Punctajul obtinut se va anunta tot in cursul zilei de duminica. Punctajul se va calcula in functie de:
    - respectarea temei;
    - complexitatea (gradul de dificultate) lucrarii
    ;
    - originalitate;
    - estetic;
    - punctul pentru timp
    .
  •  Se vor putea recupera doua teme fara a pierde punctul pentru timp. Se vor putea recupera oricate teme doriti pana la incheierea provocarilor pe 30 noiembrie la 23:50, dar numai doua beneficiaza de pastrarea punctului de timp.
    • Punctajul conteaza pentru fiecare in parte, dar in urma centralizarii, la finalul provocarilor, primii trei care au acumulat cele mai multe puncte vor fi recompensati cu premii. Se vor acorda alte trei premii prin tragere la sorti celorlalti participanti, cu conditia sa fi participat serios, la cel putin 7 probe.
 * Va puteti inscrie in grupul creat pe facebook accesand link-ul de mai sus. Exista doua intrebari simple si vom aproba cat de repede posibil cererile voastre. In acest grup, dedicat comunitatii Provocari Verzi putem discuta mai usor despre temele propuse.


🎎

02. De ce mariale vom avea nevoie? 
  • amenajati-va un mic colt de depozitare (le puteti sorta pe categori si depozita in 2-3 cutii) pentru a avea la indemana materia prima.
  • temele va vor provoca sa creati:
    • tinute (imbracaminte)
    • accesorii diverse
    • decoratiuni
    • diorame 
  • pentru tinutele pe care le vom realiza, va fi nevoie. in primul rand, de materiale textile - puteti profita de faptul ca in aceasta perioada se va face trairea hainelor, pentru ca urmeaza un nou anotimp, si sa va creati un stoc de materie prima!
    • atentie la print-uri si modele! sunt preferate cele care se potrivesc frumos papusii/lor pe care o/le veti alege, dar nu neglijati nici modelele mari - s-ar putea dovedi utile la decoruri;
    • aveti in vedere si decoratiunile: nasturi, fermoase, capse etc.
    • luati in considerare si elementele de vestimentatie pe care le aveti in garderoba papusii - s-ar putea ca tema sa va permiteti sa folositi si elemente existente, sau le veti putea transforma sau folosi ca sursa de inspiratie.
  • pentru decoratiuni veti avea nevoie de diverse elemente maruntele - luati in considerare posibilitatea de a recupera sau refolosi accesorii de genul: bijuterii (mai ales daca aveti unele "defecte"), martisoare etc.
  • pentru decoratiuni aveti in vedere si
    • pliantele sau revistele - s-ar putea sa va fie folositoare
    • diverse accesorii sau jucarii "ratacite" si aparent nefolositoare
    • materiale de modelat (plastilina, aluatul simplu pentru modelat etc.)
    • carton, hartie, ambalaje de plastic, cutiute etc. 
🎎

03. Bonus: patru recomandari (film/serial)
Nu este obligatoriu sa vizionati (integral) urmatoarele recomandari, dar s-ar putea sa va fie de folos pe parcursul provocarilor. Despre o parte dintre ele am scris sau urmeaza sa scriem si pe blog (in cazul in care inca nu am scris vom adauga pe parcurs link catre articol, odata ce sa publica) si veti putea sa va uitati si pe articolele respective.



 🎎

Intrebari primite de la voi:
  • Se pot folosi papusi handmade?
    - desigur.
  • Poate fi o papusa realizata de noi?
    - bineinteles.
  • Poate fi papusa realizata din material textil?
    - da.
  • Pot fi papusi de dimensiuni diferite?
    - da.
  • Daca avem o singura papusa nu putem participa? Este nevoie de minim 7? 13?
    - pentru a participa este nevoie de minim o papusa (nu exista numar maxim - dar va trebui sa le aveti pe toate la ultima proba)
  • De ce ne recomandati sa avem la indemana alternative (mai mult de o papusa) daca putem participa doar cu una?
    - pentru a evita monotonia (sa nu va plictisiti);
    - pentru a avea alternative (in cazul singura papusa pe care o aveti nu se potriveste foarte bine probei, sau v-ar fi mai usor sa folositi pe o anumita tema un alt tip de papusa);
    - recomandarea mai vine si in ideea ca ati avea inca de la bun inceput la indemana mai multe variante de unde sa alegeti - DAR, repetam, provocarea pe cele 13 teme, poate fi realizata si cu o singura papusa.
  • Putem trimite lucrarea pe mail pentru a o inscrie si daca am depasit perioada de timp acordata?
    - da, ne puteti trimite lucrarea pe adresa de mail si noi o vom adauga in galeria de creatii.
  • Putem publica lucrarea si pe site/blog personal sau pe alte conturi de social media?
    -da, singura rugaminte este sa faceti acest lucru dupa ce se termina timpul alocat ei si se anunta urmatoarea tema (deci incepand cu duminica urmatoare); motivul este simplu: ne dorim ca lucrarile sa apare odata si astfel sa se evite depunctarea pe partea de originalitate, in cazul ca mai multe persoane vor alege sa interpreteze ideea in aceeasi directie.
  • Papusile trebuie alese de la inceput?
    - nu, aveti deplina libertate la acest capitol - alegeti ce vi se pare mai potrivit fiecarei teme; singura cerinta este ca toate papusile folosite in concurs sa fie prezente la ultima proba :P.
  • Alte intrebari..... (se va completa pe parcurs)

 🎎

Grupul de discutii de pe Facebook:
Va asteptam sa va inscrieti si in grupul de pe Facebook al Provocarilor Verzi. Vor exista doua intrebari simple la inscriere si incercam sa aprobam cat mai repede cererile voastre.

 🎎

Am scris despre acest subiect si pe Provocari Verzi:


Ja ne! Pe curand!

8 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Acum, citind asa, una sub alta, imi cam dau seama ca n-o sa ma incadrez in timp la Provocarea cu papusile... :( In general, pentru Provocari Verzi m-am jucat lucrand cate un pic in "pauze"; azi o cusatura, maine o poza, poimaine cateva randuri... (ca exemplu) si in 30 de zile reuseam sa respect "programul". :) Provocarea cu 13 "probe" si termen o saptamana pentru fiecare e tare complicata pentru mine, din lipsa de timp. :( Voi incerca sa particip la cat mai multe probe, dar nu pot ignora realitatea.
M-am inscris in grup, dar... accesez rar FB (doar pe bloguri am ales sa fiu prezenta constant, tot din cauza de timp).
Voi vedea cum va fi. :)
Spor in pregatiri!
Pupici cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana bine dar, atata timp cat nu tii la "punctul de timp" nu prea conteaza :P.
Nu te "speria" prea tare de timp (si nici de teme cand vor veni) - le-am conceput sa poata fi gata in mai putin de o saptamana si le facem si noi ca sa ne asiguram ca e posibil. Si crede-ma ca eu nu am idee de croitorie, ma complic de fiecare data de nu stiu cum o voi scoate la capat si tot asa. Noroc cu Micaela - care imi reamiteste mereu keep it simple.

Iti multumesc ca te-ai inscris si i grup <3. Ma bucur. Eu cred ca te vei descurca de minune si asa cum spuneam, atata timp cat nu tii f tare la punctul de timp, va disparea si stresul :))).

Multumesc mult - chiar am nevoie de mult spor. Am terminat de conceput tot (mai avem pe partea de grafica dar acolo nu este atat de urgent - putem veni la blog cu grafica noua si de la anu') asa ca incep si eu sa fac lucrarile inspirationale. [ si voi incerca sa le si documentez pentru blog :P]

pupici cu drag :)

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Gata, mă răzbun !!!
Pe cine, pe ce ???
Simt că nu mi-am terminat copilăria și nici timpul de-a crea, și nici n-am de gând să pun mașina de cusut a bunicii în vitrina timpului, deșii sunt singurul dintre toți frații care știu să cos la mașina de cusut, he, he, he, da, așa a vrut bunica mea să-şi lase moștenire meseria, dar a zis că mașina de cusut va veni la pachet cu interesul pentru meseria asta, si ma prins pe mine..

Boon dar ce legătură are razbunarea mea cu asta, păi, da, cand eram mici, mereu ne trezeam că tinem cate o păpușă in brațe, iar mama ne certa că noi suntem băieți si nu avem voie ca stricam papusile fetelor, noi să ne jucăm cu ale noastre.. Așa că acum m-am făcut om mare și o să am eu grijă să nu mai stric păpuși ha, ha, ha, ha, ha :))

Am o tonă de emoții, dar in croitorie când am lucrat am avut și pluşuri și accesorii de lucrat pentru păpuși și ursuleţi, așa că capul sus..!!! :))

Ps. Mi-a plăcut si recomandarea filmelor animate, pe o parte dintre ele le-am vazut, dar Nausicha si cu sunetul muzicii nu le-am văzut așa că o să le vizionez îndată ce am un pic de timp..

Noapte Bună Rux !!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rofnu, nu, razbunarea nu e buna, nici in gluma. Iti iei revansa :P.

Ma bucur mult - sincer ma bucur tare mult de fiecare data cand cineva se elibereaza de ce cred altii ca ar trebui sa fie, sa faca, sa creada, sa simta si asa mai departe. Cand vad oameni liberi, stralucind si bucurandu-se de mici evadari creative ... sunt tare fericita. :) Pentru ca stiu ca oamenii fericiti ii molipsesc si pe altii. Si fericirea e buna.

Va fi foarte interesant - eu habar nu am din pacate de croitorie... bajbai cum pot. Ne-au scos lucrul de mana din programa :(. Am facut doar un sortulet festonat... Asa ca abia astept sa vad ce vei face :D.

Cred ca iti vor placea. :) - Nausicaa e suuuuuperb. Chiar o sa il revad si eu (hahaha, nu am timp dar am un motiv si de fiecare data il revad cu emotie. prima data cand am vazut filmul nici macar nu mi-a mers subtitrarea cum trebuie dar efectiv m-a captivat cu totul, este ca o revelatie).
Si Sunetul Muzicii o sa iti placa - e un clasic <3.

Stefania Trandafir - DIY Doll Crafts spunea... [Raspunde]

Papusile trebuie alese de la inceput? Sau pot sa le aleg in functie de tema? Foarte interesanta provocarea! Succes la toti participantii!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stefania Trandafir - DIY Doll Crafts nu, nu trebuie sa le alegi de la inceput. De aceea am si zis ca e bine sa fie mai multe, ca sa poti alege in functie de tema ce s-ar potrivi mai bine. Singura cerinta este ca la ultima proba sa fie toate disponibile si prezente la apel :). Atata tot.
Ma bucur mult ca iti place!! <3

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Of, cu timpul nici eu nu stau bine, abia acum am vazut si articolul cu prima parte :(
Dar mi-am amintit ca am cateva papusele pe acasa, vechi si foarte vechi (toate au fost ale mele, dar nici eu nu sunt foarte noua :) si sper sa ma descurc cu ele.
E o incantare tema asta, abia astept sa vad ce ne propui :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso oooo imi plac papusile cu istorie <3. Si eu le-am pastrat cu drag dar... nah, am ramas din pacate fara majoritatea. :(. Sper insa macar una (pe langa cea a sorei mele) sa reusesc sa aduc in "peisaj" :D.
Ma bucur tare mult ca iti place!! prima tema e deja sus ;). :D
Pupici cu drag <3

ps: ce ma bucur ca ni te alaturi!!
Yuppy!!

Trimiteți un comentariu