sâmbătă, 24 august 2019

Making of: Erena - All in Blue

Buna! :)
Saptamana viitoare pe timpul acesta, probabil ca voi filma pentru prima tema - am emotii de pe acum. Constructive.. adica sper 😅. Cel putin cu umorul stau bine - desi e posibil ca sa ma amuz doar eu. Sa vedem insa ce avem pe ordinea de zi, azi!

Ei bine - va voi duce putin in culisele probei cu numarul 5 "All in Blue", despre care am mai scris aici: Erena - All (In) Blue  si aici: Erena in parc. Si nu doar atat. Voi ataca un pic si alte subiecte, care sper sa fie utile pentru aventura noastra creativa, ce incepe la 1 septembrie! De exemplu fotografia... Da, stiu, am pus intentionat fotografia aceasta neclara la inceput - este un test facut de mine pe cand aranjam decorul.

Poate ati urmarit deja cele doua filmulete Despre Salvati Papusile - prima parte -  si Despre Salvati Papusile - a doua parte -, daca nu si vreti sa va alaturati provocarilor verzi, va rog sa va uitati pe ele si daca aveti si alte intrebari sau nelamuriri, nu ezitati sa imi scrieti. Va mutumesc!

Mentionam ca e posibil sa nu aveti un aparat performant si spuneam ca nu vom depuncta acest lucru - ei bine, m-am gandit sa va arat cam ce inteleg eu, cel putin, printr-o fotografie la limita. Cea de sus nu este foarte clara, dar se pot observa binisor detaliile.


Dar sa trecem la tinuta. In imaginile de mai sus deja terminasem lucrul la bluzita si niste jambiere haioase, ce mi-au dat ceva batai de cap. Aveam eu o idee si tot incercam sa vad cum ar arata - dar nu am avut materiale compatibile, sau potrivite - insa am zis sa va arat si aceste variante pentru ca deja era imbracata cu bluzita crosetata (am mai avut si alte idei, insa neavand numitor comun cu cea finala, voi folosi fotorafiile cu alta ocazie - poate voi face un articol special cu "incercari" si de la celalalte probe).
Jambierele au o parte crosetata (dintr-o jumatate de fir de bumbac - adica l-am desfacut ca sa fie mai subtire).  Panglicile nu veneau rau, dar nu ar fi stat sa le cos - se destrama usor. Ah si ce mult imi placea mai ales tinuta cu salopeta :(((.


La incaltari am avut trei variante: o pereche de sandale cu toc (preferatele mele) - dar a trebuit sa renunt la ele pana la urma. Am imprumutat pantofii bleumarin (de la Barbie-Pot-Sa-Fiu-Doctor).

Pentru ca oricum aveam timp limitat de lucru, a doua zi am scapat papusa in apa... si s-a udat bluza 😅. Yuppy. A durat o vesnicie pana s-a uscat, desi era un soare destul de fortos atunci. Nu am avut atunci alta alternativa pentru a prinde la spate bluza - am vrut sa ii pun mosi si babe (loool), dar aveam doar un set, pentru fusta si nimic potrivit ca sa le creez eu de la zero.

Ma gandesc ca poate, in timp (nu ma deranjeaza cum se vad pentru ca totusi se potrivesc), as putea sa ii schimb cu unii de sidef foarte fini.


Cand s-a uscat in sfarsit bluza (Kouki o pazea 😂), am inceput sa crosetez cozorocul. Pentru bluzita am folosit un fir de bumbac, din care, deobice, lucrez papusile amigurumi. Am avut emotii pentru ca nu stiam cum se va vedea, dar a iesit chiar bine. imi place mult cum se muleaza pe corp.
Desi am notat pasii la prima maneca.... nu reuseam deloc sa o fac pe a doua. Am pierdut o gramada de timp cu ea 😓. Modelul la bluza este unul inventat pe loc si am combinat tot felul de picioruse si "directii de lucru". Am crosetat cu numarul 2.5, tot. Pentru cozoroc am folosit un fir interesant care este folosit, in combinatie cu panglica de satin, pentru baza de coliere. Se lucreaza mai greu pentru ca este foarte rigid si alunecos in acelasi timp, dar la accesoriul acesta de pus pe cap si la gentuta s-a pretat foarte bine.
Nu se observa foarte bine (dupa cum spuneam si cu alta ocazie, nu am facut fotografiile cu gandul de a documenta ce lucrez) dar terminasem si unul dintre cercei. Acestia sunt lucrati pe un ac de cercel (sau cum se numesc, cercei cu surub?). Am prins de partea de jos un cerculet din plastic, bleumarin si niste margelute, folosind o sarma foarte subtire (cu alte cuvinte cerceii pot fi purtati si de noi). Iata-i mai jos:


Dupa ce am terminat cu bluza, cerceii si cozorocul si m-am decis sa folosesc pantofii bleumarin,[apropo - o mare problema la papusile cu picioare articulate la glezna este ca pot arata absolut nefiresc, ca in poza facuta la spate - dar eu nu o facusem desigur pentru concurs, insa o puteti considera un exemplu de "asa nu" :P] am lucrat urmatoarea piesa: fusta.
Mie imi place tare mult fusta asta. Pare simplu de facut, dar deobicei ce pare simplu iti da multe batai de cap. Ca daca nu tai cum trebuie (si eu aveam doar bucata asta de material, celalalt blug nu se potrivea) poate sa arate oribil. Iar eu nu stiu croitorie :))).
Am ales sa ii fac partea unde se inchide intr-o parte, nu pe mijloc. Acolo unde se vede alb nu era finisata. Sunt niste fotografii facute inainte de a trece la finisaje (nici bluza nu are nastureii de pe maneca). Cureaua am ales sa o atasez de fusta. Este prinsa doar in fata (unde are catarama) si in spate, unde este sistemul mos si baba.


Am adaugat apoi nastureii - sunt bleu si au niste buline mici mici pe ei. Mi s-a parut ca arata tare dragut pe bluza. Am lucrat si geanta si am cusut pe ea si pe accesoriul de par niste margelute bleu - pentru a mai reduce din puterea culorii si a nu contrasta atat de tare cu celalalte nuante de albastru mai cuminti :)).
I-am lucrat si bratara - este insirata pe un fir transparent usor elastic si trebuie mare atentie (mi-a facut figura si mi s-a desirat prima data, desi stransesem si asigurasem bine nodul).
Geanta am prins-o de mana cu ceva transparent - un fel de elastice mititele de prins parul. Imi place cum arata.


Fusta de blug mi-a dat multe emotii. In unele fotografii pare ca merge spre negru, desi este denim, albastru inchis, toata ziua. Sunt insa  cateva poze in care apare asa, probabil si de la lumina.
I-am facut si un colier care sa fie in set cu bratara. Corpul acesta, cu toate ca are mici neajunsuri (vezi glezna) este foarte delicat lucrat si cu detalii fine (vezi maini, gat).


In colajul de mai sus, in stanga - cand am terminat tinuta, iar in dreapta - alaturi de celelalte doua tinute create anterior: Maui Hippie si Anlily aka Shania Twain. Odata terminate pozele pentru concurs am optat sa o incalt din nou cu pantofii gri care i se potrivesc de minune. As fi putut sa ii folosesc chiar pe ei in concurs (aveam voie sa folosesc ceva de alta culoare).

In cele ce urmeaza am sa va arat cateva fotografii cu costumatia deja gata. Pe unele le-am transformat in gif-uri - pentru ca par a alcatui un filmulet si papusa parca paseste :). Iata:


Cele trei fotografii de mai sus sunt realizate cu un Samsung S3 (cel cu care de altfel si filmez). In schimb fotorafiile din cele doua gif-uri animate de mai jos, sunt facute cu un Huawei (care nu imi apartine, l-am imprumutat):

 

Am setat ca gif-urile 1 si 3sa se repete de 11 ori. Pentru a le reporni, click pe ele. La al doilea am uitat sa setez si merge in continuu 😁.

Am hotarat pana la urma sa pregatesc un alt decor - in seria de mai sus era vorba de plimbare undeva pe nisip, insa mi-am reamintit ca am cateva elemente de decor crosetate care s-ar potrivi. Asa ca am m-am gandit la o plimbare in parc.
Mi-ar fi placut sa am si un copac - poate voi realiza unul candva. Iata insa mai jos cateva fotografii pe care le-am ales ca sa puteti observa diferente si face comparatie intre poze:


Eu nu imi editez foarte mult pozele. Din pacate uneori lumina este extrem de proasta, asa ca incerc din Photoshop sa mai repar ce se poate (de la luminozitate si filtre). Iata mai sus un exemplu: prima este neprelucrata, a doua da. Pozele acestea sunt facute la lumina becului si sunt nefericite ca si calitate.
Daca adaugam blitz in ecuatie, putem obtine ceva de genul (stanga needitat, dreapta editat):





Iata un alt exemplu similar, pentru poze facute la lumina zilei, fara blitz (stanga needitat, dreapta editat):


Cele doua poze de mai jos nu sunt editate pe laptop, ci din setarile telefonului si in functie de cum cadea lumina si de unghiul din care fotografiam:


In cele din urma, iata si ultimele doua comparatii pe ziua de azi - nu am vrut sa va plictisesc cu o suta de fotografii, am vrut doar sa va arat cateva dintre incercarile mele de la aceasta tema, ca sa puteti obsera diferentele. Niciuna dintre aceste poze nu a fost selectata pentru a ilustra provocarea!


Aparent, in colajul de mai sus, amandoua pozele sunt la fel. Totusi veti observa privind pozitia capului ca ele difera. Intre cele doua, cea din dreapta arata mai bine.


In ultimul colaj puteti vedea cum schimbarea unghiului din care se face fotografia poate creste sau diminua... umbrele (care preferabil ar fi sa nu prea fie, dar cand sunt... sa alegem varianta mai buna ).

Si cam atat pe ziua de azi ... :). Sper sa va fi fost de folos cele povestite.

Ja ne! Pe curand!

6 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Mi-a facut placere sa citesc acest tutorial. :) Him! Daca trebuie sa "imit" personaje la provocarea ce urmeaza... ups! :)
Multumesc si pentru indicatiile privind fotografiile - cred ca instinctual :)) ma gandeam ca e preferabil ca umbrele sa nu apara in poze daca nu urmarim special sa evidentiem umbrele. :)

Cu tricotatul ma descurc si nu prea, dar cand e vorba despre croseta... mai bine sap cu ea un tunel pana-n SUA decat sa o folosesc la ce e destinata. :)

Spor la lucru!
Pupici cu drag! <3

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Când eram în anul întâi de croitorie am avut ca profesoară pe o doamnă tânără și foarte experimentată în arta croitoriei, dar în anul doi a intrat in prenatal și am rămas fără, însă au adus pe o doamnă in vârsta care avea o altă profesie, era pe langa situație, așa că ea învăța împreună cu noi, iar eu tot ce știu este din primul an, dacă mai stătea doi ani cu prima, sigur învățăm ca la carte să fac și tipare, așa că..

Tu te pricepi destul de bine, așa ca nubte mai subestima, este mai rău să ști sa faci un lucru si sa nu-l faci..
Erena a ieșit din puncul meu de vedere chiar Super, Super, Bine !!!

Sa ști că ti-au reușit chiar bine editarile, cele din dreapta se vad foarte clare detaliile, iar luminozitatea este foarte importantă la o poză..

Ps. La plimbarea prin parc mi-a venit să râd, parcă în dreapta stă o gâscă gata, gata să o prindă pe Erena de poșetă.. :))) ziceam că are vecinu 4 gâște și doi gascani care sunt foarte afurisiti, si mereu tre' să fiu atent cand vin de la servici că o clipă de nu mă uit sare la tivu de la pantaloni :)))

Un Weekend Relaxant vă Doresc !!!


copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ma bucur mult ca ti-a placut <3.

Apropo de fotografii. Sa stii ca si eu merg foarte mult pe instinct. Am facut ce este drept un curs de arta fotografica - dar ma incapatanez sa fotografiez tot dupa cum simt. Profesorul meu mi-a spus ceva important. Ca daca dintr-o suta de poze una este buna, atunci e perfect. Si sa fotografiezi cu sufletul.

Am facut cursul dupa ce am luat un premiu la concursul foto cu o poza facuta cu webcamul (un "captura" ca sa zic asa). Aveam camera video pusa pe post de webcam si legata de pc :))). Prin videoplayer (Doamne ce de improvizatii am mai facut... uneori ma mir si eu). Si eu am fost uimita ca s-a intamplat asa, erau o multime de imagini superbe inscrise.


Se pot face poze urmand instructiunile si sa iasa "perfect", dupa reteta, cum le vedem prin reviste. Insa eu as vrea sa vad poze care sa iasa intr-adevar frumos, dar facute dupa reteta fiecaruia. Apreciez mai mult sa vad amprenta fiecaruia in orice face.

De aceea ce mi-am dorit cu acest articol a fost nu sa dau lectii, ci sa pun fotografii asemanatoare una langa alta, ca sa putem observa impreuna diferente si pe viitor sa ne redesteptam atentia amortita de iuresul vietii cotidiene :D.

Sa stii ca la croseta nu este atat de dificil, din contra - eu la croseta oricum merg mai mult pe instinc si fac combinatii dupa cum mi se pare ca merge - improvizez mult. Imi place ca nu e ca la tricotat unde ma streseaza scapatul ochiurilor (desi ador tricotatul, de cand eram mica si stateam langa Buni si andrelele roz.. hahahaha).

Cat despre imitat.. nu uita ca nimic nu este imposibil. :D E mai putin periculos ca sporturile extreme, deci... de ce sa nu ne aventuram :)))).

Pupici cu drag <3

(multumesc - am multe de pus la punct in astea doua zile )

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof Mai e lebada!! Lebada, nu gasca :))). Lasand gluma (chiar e lebada), cand era Ralu mica, a atacat-o lebada un pic :)). Ca statea cu mana spre biata pasare si ea a vrut sa mananc.... ahaahahaha.

Ma bucur daca a fost de folos articolul :). Si iti multumesc pentru gandurile frumoase.

Nu stiu sa fac tipare, dar am invatat de curand niste smecherii - am sa vi le povestesc si voua cand voi face maing of de la Pretty Woman - pentru ca acolo am aplicat respectivul pont!
Omul cat traieste inata :D.


Un weeend fain si din partea noastra :D.

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Ahhh, Lebăda, da, da, da !!! :)))

La noi nu sunt, doar vecinu, cred ca doar el mai are singurul din sat gâște..:))

Dacă mă uitam puțin mai atent la detalii cu siguranță nu greseam că se vede bine că este lebădă :)

Scuză-mă că am prea domesticit-o !!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof :)) nu-i nimic. Ne mai amuzam si noi! :)))

Trimiteți un comentariu