duminică, 25 august 2019

Tinker Bell (2008)

credit foto
Buna seara!!!

Iata ne revedem dupa fix 12 ore cu o noua portie animata! :) Am avut un motiv in plus - faptul ca fix peste o saptamana incepe pe Provocari Verzi Save the Dolls//Salvam Papusi - sa va bombardez cu animate ! Nu ca nu mi-as fi dorit, doar ca dureaza asa mult documentarea, redactarea etc.

Dar se merita! Sper ca v-a placut articolul din zori! Pentru seara, avem poveste cu zane. Si nu orice fel de zane... ci zane carpace. 😍 Preferatele noastre! 

Pe Tinker Bell am cunoscut-o ca fiind prietena cu Peter Pan. Era o zana dragalasa, imbracata in verde, cu puteri magice desigur si cu parul prins in coc. Si cam atat. Apoi, in 2008, am descoperit-o cu adevarat in animatia realizata pe calculator, in Studiourile Disney.

Actiunea filmului are loc in mare parte pe Insula Never Land, in Pixie Hollow unde este adusa de vant Tinker Bell cea nascuta din primul raset al unui copil. Imi amintesc si acum cum zanelle mici ajungeau la un copac urias si era fiecare dintre ele trimisa pentru a se antrena in functie de talentul ei.



In acel loc minunat de pe insula, zanele se antrenau de zor pentru pregatirea fiecarui sezon. Plecau apoi sa aduca primavara, sau vara, sau toamna sau iarna.... pe Pamant. Si acesta era si visul lui Tinker Bell. Doar ca... ea nu era o zana cu puteri legate de pamant. Era o zana "carpace". Facea din nimic ceva, avea talentul innascut de a repara lucrurile stricate si nu se lasa batuta pana nu gasea o solutie la probleme ivite. Si totusi, desi avea asa un talent special... nu putea merge pe Pamant? Sau....

Distributie:
Tinker Bell......Mae Whitman
Rosetta............Kristin Chenoweth
Iridessa............Raven-Symoné
Silvermist........Lucy Liu
Fawn...............America Ferrera
Fairy Mary......Jane Horrocks
Terence...........Jesse McCartney
Clank..............Jeff Bennett
Bobble............Rob Paulsen
Vidia...............Pamela Adlon
Queen Clarion..Anjelica Huston  

V-ati gandi poate ca in lumea zanelor nu exista invidie si rautate... Nu e chiar asa, se pare. Iar Tinker Bell, foarte dornica sa ajunga si ea pe Pamant, va afla aceasta acest lucru intr-un mod nu tocmai fericit. dar isi va invata lectia si va dovedi cat de util poate fi talentul unui... carpaci :). Cum poate el aduce bucurie, salva situatia (si Planeta, as zice eu) si rezolva probleme.


Una dintre piesele care fac parte din soundtrack este cea interpretata de Selena Gomez - Fly To Your Heart. Ne este draga si o avem si pe Provocari Verzi pusa la loc de cinste, pe pagina Cei 3R si 1O. Pentru ca, daca este sa tinem cont de definitia zanei carpace.. si noi suntem unele, asa mai micute. Sau cel putin ne straduim. :)

Totusi, nu va voi povesti in amanunt ce se intampla in film pentru ca.... tanam!! L-am gasit chiar dublat in romana:



Iar la final, sa va reamintiti ce spune povestitoarea: atunci cand un ceas stricat incepe sa mearga din senin, sau un obiect drag care a fost pierdut apare pe nepusa masa, atunci prin zona se afla o zana cu un talent special.

Poate ca nu toti putem aduce primavara, vara, toamna si iarna, dar, cu siguranta, toti avem un potential tinker in noi si putem schimba lumea in bine, cu acest talent.

Ja ne! Pe curand!

6 comments :

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Nu am vrut să mai comentez, dar tocmai când dai de zâne verzi să nu comentezi ???
Poate pot uni, dar nu pot eu, eu nu pot..Booon !!!

Atunci când ai nepoți, dar când mai ai și nepoţele cum am eu, nici mai mult nici mai puțin, exact 10, păi atunci si dacă nu ești pregatit să vezi un desen animat, trebuie, TREBUIE, să te pregătești sufletește și să dai un play la desene, MULTE, desene animate, astfel că pe clopotica cred că a vazut-o de vreo 2/3 ori, dar nu-mi pare rău, iar acum, poate mâine o convoc pe una ditre nepotele să vedem pe clopotica..

Melodia mi-a plăcut Foarte Mult, însă engleza, da engleza.. Am zis că dacă până la 40 de ani nu învăț engleză, atunci înseamnă ca nu mai am nevoie :p, acum după ce am depășit pragul, îmi dau seama că am nevoie și mai multă de engleză și trebuie să oun osul la treabă, urati-mi baftă :))

Ps. Mi-a plăcut mult modestia cu care ai spus "si noi suntem unele, așa mai micuțe" OARE ???
Eu am o vorbă care mereu le-o spun la ăștia cu nasul pe sus, prădătorilor și celor care cred că s-au născut odata cu planeta asta, si că Terra trebuie să moară odată cu ei, că
"Atunci când nu vor mai fi voluntari, activiști, ecologiști și zane verzi atat de drăguțe cum sunteți voi, atunci ceilalți trebuie să-şi găsească o altă planetă"

Îți Mulțumesc Mult și pentru acest articol Verde !!!!

O Seară Liniștită Zânelor !!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof este una dintre animatiile recente.. (ma rog, nu e chiar asa recenta.. cand au trecut 11 ani? :O) reusite!

Eu am vazut-o o singura data, dar mi--a placut mult! Mie imi place sa le vad in limba originala, nu dublate. :)). Doar pe cele pe care le-am prins la vremea lor in franceza / engleza sau italiana le accept si dublate. Bine, asta nu inseamna ca nu m-am uitat si la varianta dublata de Cars (Masini - aia a fost chiar reusita) sau na... au mai fost si altele.

Imi amintesc insa ca am tinut sa vad tot ce puteam realizat de studioul Ghibli in japoneza. Si am dat de Laputa cu subtitrare in spaniola (bucurie, ca na spaniola mai intelegi si am facut si vreo doi ani prin facultate) - problema este ca, de cum a inceput filmul, am avut ceva dubii in ceea ce priveste spaniola, dar m-am descurcat destul de bine (spre marea mea uimire) si cu.... portugheza :))))). Vai ma bufneste rasul de cate ori imi reamintesc.

Niciodata nu e prea tarziu sa inveti - asta apropo de faptul ca nici eu nu ma las batuta si reincep cursul de japoneza. Daca te pot ajuta la engleza cu ceva, cu draga inima.

Iti multumesc si eu pentru gandurile frumoase. :)
O seara frumoasa iti dorim si noi!

ps: stii care este masculinul de la zana? ZAN! :) In lumea asta sunt zane si zani verzi :).

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Nu știu dacă îți mai aduci aminte vremea aia imediat de la revoluție încoace când au apărut videotecile și casetele video cu filme, muzică desene, însă la filme as fi preferat să ascult personajele și să fie traducere cu text pe ecran, dar toate veneau traduse tot de aceeași traducătoare, celebra traducatoare Gabriela Nistor, care a devenit enervant pentru mine la un momendat, iar unele filme aproape că nu se auzea deloc personajul :))

Eeee Cars, îl am pe valculator, dar doar prima parte, chiar foarte frumos..!!!

Ziceai de japoneză si de studioul ghilbi, să sti că îmi plage genul ăla de desen animat, și am căutat nausica vaii vântului și n-am gasit decât cateva trailere.. Dacă cumva sti un site te rog sa-mi trimiți un link, chiar vreau sa-l văd si altele pe care le sti pe genul ăla de desen animat..

Da binenteles că vreau cu engleza, așa că dacă sti vreun curs, site, link ceva si poti sa-mi zici, voi fi recunoscator, nu, nu se poate altfel, trebuie să învăț neapărat, pentru că mă uit la multe documentare și aici 80/90 la suta vin în engleză + You Tube-ul, mai ales străinii vorbesc 80/90 la sută tot engleză, și am pierdut enorm de mult din cauza asta, chiar am dat de niste filme foarte bune si interesante care, surpriză, numai english :((
Am pierdut și pierd foarte mukt din cauza asta, chiar și cu privire la brichete, a trebuit prin 2014/15 sa tot rog pe unu si pe altul sa-mi facă pe translatorii, că eu fraeru m-am jucat fotbal cu cartea de engleză pe clasa a-v-a că ziceam că eu nu merg in Anglia și nici în state, uite ca au venit ele la noi, uite că și pe banalul fier de calcat, vine manualul de utilizare tot in engleză, numa pe steagul Americii scrie made in
China, ha, ha, ha, ha :))
Multumesc Anticipat !!!

Ps. Zici că Zâni :) ???
Atunci să de-a Domnul ca toate Zânele și Zânii Verzi de pe lumea asta, să aibă un Cuvânt de spus , iar Cuvântul lor să fie auzit, primit și împlinit !

Noapte Liniștită !!!







Diana spunea... [Raspunde]

Am vazut Clopotica (fara dublaj!)! Si mi-a placut mult de tot! :)
"Dublajul" in româna ma termina! Pe CN si alte canale cu desene si filme pentru copii sunt multe pe care mi-ar placea sa le vad dar nu suport vocile acelea de adulti care se "schiminosesc" infiorator sa para de copii, sa para cristaline s.a.m.d.. E teribil pentru urechile mele! :) Imi este ranit dragul meu neuron! :) Sunt cam aceleasi voci la toate desenele si filmele! :((

Saptamana frumoasa iti doresc! Pupici cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof ca sa fiu sincera nu stiam de videoteci - ce tare! :O
Dar vocea Irinei Nistor o aud si acum in minte daca ma gandesc la anumiet filme urmarite inainte de '89 pe casete. Bunicii mei aveau 4 filme la care m-as fi uitat mereu: Academia de Politie 4, Manechinul, Lupul Singuratic (asta parca era grupat cu Gulliver lol) si.... Top Secret <3. :D

Si eu tot primul Cars l-am vizionat (in rest sunt niste filmulete mai mici pe youtube si cel putin pe cel cu Bucsa la Tokio l-am invatat pe dinafara :)))). [ si inca il caut pe Kabuto sa i-l iau micului N :O ]

Vezi ca aici, in articolul cu Nausicaa este un torent al unui grup de traducatori romani (diclonius) si s-ar putea sa il gasesti, sa mai mearga. Nu am incercat. Apoi mai sunt doua linkuri pe la finalul articolului (ultimul merge sigur, dar sa ai grija ca are tot felul de reclame. buhuhuh)

Am sa ma uit si de cursuri. Am scris la un moment dat despre unul la SuperBlog si am facut o parte din cel de mediu - dar am renuntat din lipsa de timp. Am sa caut ce am facut si eventual iti trimit ca sa vezi daca ti se potriveste (nu stiu daca mai am acces la curs sau a expirat.. hahaha). Am sa ma uit sa vad si ce mai e online - iti recomand sa iti faci cont pe memrise (eu il folosesc pentru japoneza) pentru ca poti repeta super simplu si de pe tel. E un sistem interesant de invatare.

:)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana si eu am o mare problema cu dublajele. ;)))
Nu m-am mai uitat din 2008 pe tv la animate (CN nici nu stiu daca mai aveam oricum).
Dar in 2007 cand am fost la mare, aveam un program f interesant! Am stat in gazda si pe la pranz, inainte de soomnul de dupa-masa ne uitam la Totally Spies, iar seara, inainte de culcare la CSI :)))))))). Asta da combinatie :))))).

Mie imi placea prin 90 cand se facea lectura la animate :D. Cabel parca se numea domnul :). Tare mult imi placea. Avea o voce asa faina :).

Multumesc muuuult!! Pupici cu drag :D

Trimiteți un comentariu