luni, 8 iulie 2024

Sailor Moon - cateva stickere handmade pentru album. (MIM 05 1/4)



Buna!

Raza de Soare e in cautare de aer curat (ca sa ii justific absenta.... ) si Risu s-a avantat curajos in albumul cu stickere al lui Ralu. Pana sa ajunga acolo, ne-am tot uitat prin cateva carticele aduse de Mami odata cu cea de luna trecuta. Foarte dragute, dar efectiv nu reuseam sa fac... nimic. Nu ca acum as avea mai mult spor, cu aceste calduri care au revenit in forta si, colac peste pupaza, cu foarte mult aer viciat - pentru ca, de ce nu am polua totul la maim daca putem. Nu e nevoie de teoriile cosnpiratiei - oamenii se autodistrug singuri si mai dau si bani pentru asta.

Poate ca asa am ajuns si la  Sailor Moon. E nevoie de un supererou sa salveze lumea de fortele malefice... 


Initial voiam sa fac ceva legat de imagina de pe coperta de final, cea din imaginea de mai jos - ori cu diamante, ori cu ... margelute de calcat (mi-am luat un pliculet, dar la cat de lipsa de aer e, chiar nu m-am riscat):


Din fericire, in afara de o mica desprindere din capse a copertei in parea de jos (care nu stiu daca nu a survenit acum cand faceam pozele finale) si care nu pune probleme, albumul este intr-o stare foarte buna, asa ca ce am vrut eu sa fac a fost sa incerc sa mai adaug cateva abtibilduri... Dar ce sa vezi, cum nu pot calatori in timp si nici nu am fonduri disponibile sa cumpar de pe la colectionarii car vand dubluri (toata povestea cu albumul datand de prin anii 90, haha), am zis sa incerc sa caut cateva imagini la care am si numarul - sa stiu unde ar trebui adaugata in album si sa  le imprim eu...

Zis si facut, am gasit mai multe, dar am decis sa imprim vreo 8, care se vedeau totusi decent. Am folosit coli albe de imprimat cu mici defecte (ca sa reciclez totusi ceva :)). Deasemenea ma gandesc daca sa lipesc sau nu hartia pe un suport cartonat (deocamdata am folosit cutiuta care tot apare in poze pe post de sistem de depozitare pentru „imaginile” printate  - intre ghilimele pentru ca nu imi vine in minte termenul care ar fi potrivit aici... „cartilone”?)


Cu ocazia asta am avut prilejul de a scoate din cutii, a monta si proba, cele doua „luni” de veghe pe care le-am luat acum ceva vreme. Credeam ca sunt identice si difera doar lumina emisa dar sunt usor diferite:


Cea cu lumina rece, alba, este un pic mai mica  decat cealalata. Si are mici urme galbui ici si colo (nu stiu daca asa ar trebui, oricum mie imi place cum arata). Cea cu lumina calda, galbuie, este un pic mai maricica:


Nu sunt perfect rotunde (cumva ma asteptam sa  fie, lol) avand in partea de jos sistemul de pornire - functioneaza cu baterii. Nu ma deranjeaza acest aspect, partea de jos fiind cumva sprijinita de un suport care se monteaza foarte usor si este realizat din material plastic:


Dupa ce am creat cadrul am trecut la decupat. Nu am mai lipit pe spatele imaginilor imprimate pentru ca ar fi fost prea in relief daca le atasez in album si nu le-am lipit pentru ca vreau sa i le arat lui Ralu cand vine).



Lui Risu i-a facut placere aceast joc si s-a amuzat cand incercam sa le potrivesc prin album ca sa vad daca am nimerit dimensiunea. Am incercat cu cele doua ale caror numere mi le aminteamfoarte bine (pentru ca nu aveam acces la laptop sau net la Buni - evident, netul bate fix in sufragerie, bucatarie si putin la parinti in camera, care e lipita de sufragerie, cum ar veni in continuarea ei.. in rest IOC. Nu ca nu am la Buni semnal. dar nici la mine in camera nu mai duce, desi inainte sa am net prin fibra, acolo se prindea inca suficient de bine. In fine...


Cu chiu cu vai am reusit sa imi adun gandurile si sa compun textul. Nici nu recitesc, pentru ca precis am batut campii la mare arta... am zis aseara ca voi finaliza dimineata devreme cand e mai racoare - mare greseala pentru ca, probabil ca atunci cand s-au deschis geamurile (nu eu) sa intre putin aer si racoare (vorba vine ca erau peste 20 de grade pe la 9) a intrat de fapt o duhoare de nedescris de zoaie infecte, praf si ce o mai fi.. de acum sunt cu masca pe figura cautand refugiu... s-a dus ziua mea de „curatenie” programata pentru camara.. tot ce as vrea e o vizuina curata, racoroasa in care sa ma pot pune la adapost si sa ma odihnesc putin. Mda.. :)), Cred ca si Kouki e de acord..

Sper sa reusesc sa fac si proiectul cu silueta proiectata pe luna..... daca nu, voi pastra imaginea ca atare, eventual o voi atasa pe o cutie cu „proiecte sailor.”, pentru ca imi place.

ps: carduri cred ca se numesc :D

8 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Ce faaaaaain! Ce perfect se potrivesc globurile-lampa! Si papusa ta pare "picata" din povestea Sailor Moon 🥰😍😉
Ma bucur ca ne ai aratat acest proiect. Teeminat 🫶🏻👍🏻 bravooo! Iar zextul e foarte bine conceput!
Pupici si imbratisari 😘🤗

MNiko spunea... [Raspunde]

Avem si noi o astfel de lampă de veghe, dar la dimensiuni mai mari. Cred că are 15-20 cm in diametru. Poate ar trebui s-o caut la fete s-o pozez într-o zi.
Îmi place proiectul tău, am și fost fan Sailor Moon pe vremea aceea, deși nu am cred că nimic cu ea. Imaginea de pe copertă e superbă. Mereu mi-a plăcut. Asta așa cu ea, și mai era una in generic unde li se veau siluetele ei și lui(uite că am un lapsus acum și am uitat numele lor)

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN cred ca daca as fi putut gasi stickerele pe vremea aceea tare fericita ar fi fost Ralu. Ea are si o colectie de carduri absolut fantastice, cu aspect holografic, pe care le-am aratat la jurnalul de colectionar.
Acum sa vedem ce reusesc sa fac pentru celelalte trei proiecte
Lampile le luasem de curiozitate - ma gandeam sa dau baietilor una, dar zicea Ralu ca au si ei ceva putin mai mare - nu ma deranjeaza deloc :))).
pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko cred ca aceastea sunnt undeva pe la vreo 10cm. Ar fi super sa ne-o arati - e tot pe baza de baterii? Sau cu fir? :).
Ma bucur ca iti place - si mie mi-a placut mult pe vremea aceea. Le-am descoperi pe luptatoarele sailor pe italieni (rt4, italia1 si canale 5). Asa am invatat si italiana :)). Apoi pe tvr1 au fost in japoneza. Stiu si acum genericele in italiana (cele pe care le-am vazut din serie... :)))
Mamoru.. Tuxido Mask... oare cum era in italiana ? :))) Nu mai stiu.
Si mie mi-a placut mult grafica la aceasta animatie. Ce bine ca acum avem acces la net si putem gasi destul de usor informatii.. apropo, de ceva timp a aparut o noua serie (nu stiu cum sa ii zic, remake? practic am redesenat..... nu am apucat sa vad insa nimic.. :O).
Pupici!!

Suzana spunea... [Raspunde]

Imi plac luminile si cum ai realizat imaginile. Cand ai vorbit de stickere ma gandeam la masinuta Mihaelei, un subiect nou pentru mine.
Mi-ar placea o imprimanta color ca lumea. Pentru o imagine color buna ma duc sa o tiparesc la un centru in piata.
Felicitari pentru proiect, draga Rux!❤️😘

Diana spunea... [Raspunde]

Cunosc Sailor Moon doar vag, din auzite. 😊 Îmi place ceea ce ai reușit să faci! Nu mi-ar fi trecut prin cap să completez astfel un album de gen (daca as fi avut vreodată unul) 😏
Lămpile sunt... Soarele și Luna! S-au întâlnit la tine. 😊
Spor! Și aer curat îți doresc! Pupici cu drag! 😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana sa stii ca si eu ma gandesc la masinuta aceea :)))). initial voiam sa pun banda dubluadeziva si sa le transform in stickere dar au ramas momentan ca si carduri si nu le-am lipit in revista - ma gandesc sa vad daca nu gasesc o alta modalitate de a le atasa..

Imaginile acestea nu au avut cine stie ce rezolutie (practic am cautat pe net imagini cu aceste carduri dar nu le-am gasit ca atare ci le-am decupat din poze in are aparea imaginea fata verso (erau la vanzare haha) unele sunt mai clare, altele nu prea - de aceea nici nu am facut foarte multe... dar am profitat sa reciclez o coala cu mici defecte pe cealalta parte :D

Am o imprimanta mare si grea - sper sa mai functioneze :O. ca de cand someaza.. e intr-un loc foarte bun (initial) dar care a ramas fara priza :))) intre timp. Asa ca folosesc si eu ce am la indeamana (si sper sa ma tina cartusele cat am eu nevoie).

Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana sincer nici mie. dar uite, daca as gasi pozele la o rezolutie decenta.. ce bine ar fi. Le-as cumpara ca atare daca ar fi accesibile - momenan ce am gasit e peste mana ca si loc / transport ..nu neaparat ca pret.
Eu nu am avut un astfel de album dar Ralu a primit unul cu Sailor Moon si inca unul de la mine parca (ceva disney..) ... sau era dar revista. Uite ca acum chiar nu mai stiu... :O.

Sa stii ca sunt chiar Luna si Luna :P - dar da, am putea spune si asa :D. hihihih
Pup cu drag :*

Trimiteți un comentariu