joi, 11 iulie 2024

Sclipiri de crema de tort. (Reflexii in Oglinda 72)


Buna!
Stiti ce nu am apucat inca sa va arat? Tortul facut (inainte) de ziua mea, la care a contribuit putin si Buni - am luat bolul cu galbenusuri si i-am dat si ei sa amestecs putin :D. Aveam pregatit si un mar copt (de catre Mami) si  dupa ce am insirupat foarte blatul si pus crema din pruna (am facut compot din prune congelate si apoi am dat in blender prunele fara coaja) ... am facut dintr-o felie de tort si crema..

Cum? Am pus in paharul blenderului vertical o felie de tort, mar (din marul copt) si un varf de lingurita de miere (pentru ca la compot nu am pus deloc zahar, dar nici nu era nimeni sa guste sa nu fie prea acru  de fapt a fost perfect, prunele fiind dulci si mergea foarte bine chiar si fara miere). Vrum vrum si gata:


Evident, crema era pentru Buni. Imi place sa fac mici tratatii de gen. Ati incercat sa faceti vreodata crema de tort? :D Cred ca inlocuieste cu succes budincile si alte desertul pline de ingrediente nu tocmai recomandabile, din comert. 


Acum sa vedem.. curand e ziua lui Mami. Oare ce voi reusi sa pregatesc? Poate o inghetata de casa, asezata pe un pancake pufos? Sau... vom vedea.

📸

Inscriu articolul in tabelul gazduit de Carmen, ce a preluat rubrica  „ Reflexii in Oglinda ” initiata de Sorin. Rubrica avea ca indemn urmatoarele cuvinte:
” Dacă doresti să participi, publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (poate fi si cea retrovizoare) ”


Ja ne!   

12 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Wow, ce bunatati 😍🫶🏻🥰🤗 ce pofta mi ai facut!
... nu stiu de ce, insa eu asociez marul copt sezonului rece, toamna-iarna... Mirosul de mar copt, scortisoara...pentru mine e parfum care incalzeste 😂🤣
Sper ca pe boi v a racorit!
Pupici si imbratisari 🤗😘💓

CARMEN spunea... [Raspunde]

Pe voi 🫣😁🥴

MNiko spunea... [Raspunde]

Eu am descoperit anul acesta siropul de agave ca un inlocuitor al zahărului si al indulcitorilor din comert. L-am folosit cu succes să fac dulceață fără zahăr.
Am mai auzit de folosirea blatului de tort în compoziția cremelor. E o idee bună mai ales atunci când faci forme din blat ca să nu arunci părțile decupate. Plus că dă o altă consistentă cremei.

Anonim spunea... [Raspunde]

Yum.
www.rsrue.blogspot.com

Diana spunea... [Raspunde]

Arata bine sclipiciosul si sunt sigură că e/a fost delicios! 😍
Mama făcea crema de tort fara prafuri din plicuri...
Mărul acela e foarte tentant! Cred că în weekend voi avea de făcut ceva in plus! 😃
Pupici cu drag! 😘 Sănătate! 💕

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce pofta mi-ai facut! Arata delicios! Multumesc pentru
inspiratiile... dulci, draga Rux! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN pai era destul de racoros atunci, find vorba de martie. Am senzatia ca anul acesta am sarit din frig in cald brusc :)))
Si mie mi se pare ca marul copt aduce a toamna. Dar am facut intr-o vreme un tort cu mere care era genial caldut si se putea consuma si vara - vai ce bun era.
Nu mai sunt 42 e grade... dar tot foarte cald este. Si joi si vineri ne-au tatonat norii - credeam ca ne uda si pe noi o ploaie de vara dar a fost doar asa.. ca sa ne amageasca. Joi zici ca stors cineva un prosop :))). Adica au cazut cateva picaturi, dar nu stiu daca a insumat totul 5 minute. Si vineri nici macar tunete nu am avut placerea sa aud.. doar o mica innorare si un pic de adiere care a racorit afara atmosfera dar in casa.. sauna.

pup cu drag .)

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN :D sunt curioasa daca si la tine baga autocorect automat. Chiar daca nu e selctat. De ex eu nu a asa ceva si mi s-a intamplat dem multe ori sa corectez inainte sa trimit text pe whatsapp si apoi sa ma trezesc cu cuvinte schimbate :))))

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko hmm interesant :D. Gasisem si eu un alt inlocuitor pulbere de lucuma (parca) dar nu a vrut NIMENI sa imi desfaca punga si cum nu stiam exact cum miroase... a ramas nedesfacuta. ce sa zic.

Voi cauta si eu sa vad ce gasesc despre siropul de agave - imi place sa citesc espre diferite alternative (mai gasisem unele dar aveau niste chestii in compozitie de ma intrebam daca respectivii glumesc, sau sunt seriosi :)))))).

Ah, uite chiar!! O idee foarte buna, mai ales cand vrei sa obtii o forma interesanta la tort :D. Cred ca merge si pe post de inghetata - dar cu ceva gen frisca adaugata (acum ca am gasit smantana de frisca fara caragenan ... ma tenteaza sa fac inghetata din aceea pufoasa:D)

Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Anonim so it was :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana asa au zis ai meisi ii cred pe cuvant, pentru ca mereu cer sa le fac torturi - factorul fruct le face foarte racoroase :D.

Nici noi nu faceam cu prafuri - crema clasica a lui Buni era cu unt, cacao, zahar..... si rom (dar de cand nu am mai mancat varianta aceea buna buna.. dinainte de 89 si cred ca tousi am mai prins cativa ani si dupa pana cand s-a dus si romul si totul pe apa sambatei si s-au stricat retetel de la ingredinetele necesare .. hahaha).

Stiu s afac si am facut si crema cu unt, dar prefer variantele mai noi cu fruct ca baza (prunele se preteaza fantastic si cu ciocolata neagra merg de minune :D.

Oh da... eu abia astept sa apara mere mai maricele pentru ca vreau sa incerc niste chestiuni cu merele si ciocolata. Am vazut o retete de mousse de ciocolata cu mar si cioco.. si am mai vazut si o prajitura cu mar ou si cacao :))))).

Pup si eu cu drag. doamne Ajuta, sa fie :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana torturile acestea nu se fac foarte greu si nici nu dureazafoarte mult timp. Blatul e de pandispan (cate oua atatea linguri de faina, doar ca eu inlocuiesc o lingura doua cu cacao si nu pun cate o lingura de zahar/ou ci cam un varf de lingura de zahar brun din trestie raw, pentru ca e suficient si e si aromat natural)., insiroparea o fac cu compotul de fructe (am facut cu visine,cirese - aici am pus si putin zahar brun, dar mai nou fac cu prune pentru ca la ele nu e nevoie sa mai pun zahar deloc - sunt dulci ele suficient). Crema pe baza de fruct din compot plus ciocolata neagra.
Cam asta e totul pe scurt.. Si dureaza cam 10-15 min cat se face compotul, cam 10 minute sa pregatesc aluatul - cu totul, ca bat la tel si 30 e min sa se faca blatulla cuptor. Apoi cand se racoresc mai dureaza crema cateva secunde sa se blenduasca si se monteaza totul (5 minute) si gata. :D
Pup

Trimiteți un comentariu