joi, 11 iulie 2024

Sclipiri de crema de tort. (Reflexii in Oglinda 72)


Buna!
Stiti ce nu am apucat inca sa va arat? Tortul facut (inainte) de ziua mea, la care a contribuit putin si Buni - am luat bolul cu galbenusuri si i-am dat si ei sa amestecs putin :D. Aveam pregatit si un mar copt (de catre Mami) si  dupa ce am insirupat foarte blatul si pus crema din pruna (am facut compot din prune congelate si apoi am dat in blender prunele fara coaja) ... am facut dintr-o felie de tort si crema..

Cum? Am pus in paharul blenderului vertical o felie de tort, mar (din marul copt) si un varf de lingurita de miere (pentru ca la compot nu am pus deloc zahar, dar nici nu era nimeni sa guste sa nu fie prea acru  de fapt a fost perfect, prunele fiind dulci si mergea foarte bine chiar si fara miere). Vrum vrum si gata:


Evident, crema era pentru Buni. Imi place sa fac mici tratatii de gen. Ati incercat sa faceti vreodata crema de tort? :D Cred ca inlocuieste cu succes budincile si alte desertul pline de ingrediente nu tocmai recomandabile, din comert. 


Acum sa vedem.. curand e ziua lui Mami. Oare ce voi reusi sa pregatesc? Poate o inghetata de casa, asezata pe un pancake pufos? Sau... vom vedea.

📸

Inscriu articolul in tabelul gazduit de Carmen, ce a preluat rubrica  „ Reflexii in Oglinda ” initiata de Sorin. Rubrica avea ca indemn urmatoarele cuvinte:
” Dacă doresti să participi, publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (poate fi si cea retrovizoare) ”


Ja ne!   

6 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Wow, ce bunatati 😍🫶🏻🥰🤗 ce pofta mi ai facut!
... nu stiu de ce, insa eu asociez marul copt sezonului rece, toamna-iarna... Mirosul de mar copt, scortisoara...pentru mine e parfum care incalzeste 😂🤣
Sper ca pe boi v a racorit!
Pupici si imbratisari 🤗😘💓

CARMEN spunea... [Raspunde]

Pe voi 🫣😁🥴

MNiko spunea... [Raspunde]

Eu am descoperit anul acesta siropul de agave ca un inlocuitor al zahărului si al indulcitorilor din comert. L-am folosit cu succes să fac dulceață fără zahăr.
Am mai auzit de folosirea blatului de tort în compoziția cremelor. E o idee bună mai ales atunci când faci forme din blat ca să nu arunci părțile decupate. Plus că dă o altă consistentă cremei.

Anonim spunea... [Raspunde]

Yum.
www.rsrue.blogspot.com

Diana spunea... [Raspunde]

Arata bine sclipiciosul si sunt sigură că e/a fost delicios! 😍
Mama făcea crema de tort fara prafuri din plicuri...
Mărul acela e foarte tentant! Cred că în weekend voi avea de făcut ceva in plus! 😃
Pupici cu drag! 😘 Sănătate! 💕

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce pofta mi-ai facut! Arata delicios! Multumesc pentru
inspiratiile... dulci, draga Rux! ❤️😘

Trimiteți un comentariu