miercuri, 9 februarie 2011

Angie Girl -05-




05. Un buon cavallo rubato



Rezumat:
Angie impreuna cu bunica viziteaza o sera si admira orhideele, dar din pacate afara incepe sa ploua si cele doua se grabesc la trasura pentru a se intoarce acasa. Pe drum zaresc un tanar ranit si il iau cu ele pentru a il ajuta. Oscar - tanarul despre care vorbeam ramane la adapost, in camera lui Frankie.
In timp ce Frankie il tesala pe frumosul cal alb al lui Angie, Oscar canta la muzicuta. Tanarului ii placeau foarte mult caii.

A doua zi vremea rea este inlocuita de soare si Angie afla de la Frankie ca oaspetele lor plecase dis- de -dimineata. Angie il viziteaza impreuna cu bunica sa pe Sir Harold, care avea un cal favorit in concursul de echitatie. Putin mai tarziu calul este furat, iar micuta detectiva insotita de Frankie se grabeste sa rezolve misterul. Ajunsa la fata locului de intalneste cu Michael si inspectorul. Acesta pune furtul pe seama unui rival in cursa de cai, dar Angie si Frankie banuiesc ca este vorba de altcineva, mai ales ca, pe langa urmele lasate de cal, mai apar si niste urme lasate de un copil (una dintre ele mai stearsa).
Cand cazul parea rezolvat un nou eveniment, se petrece: un cal alearga prin piata orasului, fura un cos cu mere si apoi se pierde prin multime. Este urmarit insa de Angie. Aceasta observa orhideea care cade din parul calului si atunci stie ca il va gasi la sera cu flori - pentru ca numai acolo infloreau in acea perioada acele orhidee. Acolo il gasesc si pe Oscar - astfel urmele lasate langa ale calului sunt justificate, baiatul avand probleme cu un picior. Calul ii adusese acestuia mancare - un cos cu mere.
Astfel Angie afla ca de fapt calul era al baiatului si ca fusese vandut fara acordul sau. Michael ii gaseste si se hotarasc sa il ajute pe Oscar. Dar Peter (calutul) va trebui sa participe la intreceri - avand mari sanse de a fi campion. Si asa se si intampla, la curse calul iese invingator spre marea bucurie a tuturor celor care il indrageau si .. nu numai:). Angie il convinge pe noul stapan al lui Peter sa il lase pe calut sa se intoarca impreuna cu Oscar in Irlanda, singura rugaminte fiind ca daca acesta va avea un urmas sa ii fie incredintat lui.
Pe saptamana viitoare!!:)

0 comments :

Trimiteți un comentariu