luni, 14 februarie 2011

La multi ani Copilarim!!

Pe 14 februarie 2004 s-a nascut ideea acestui blog (bine pe atunci nu prea era folosit acest termen, asa ca foloseam genericul "site").. Sunt 7 ani!!
De un an de zile am reusit sa transform visul in realitate... :D. Si cu atatea pregatiri, participari la concursuri si unde mai pui si rutina zilnica era sa uit cu totul de Copilarim..... shame on me!!!

Pentru ca totul a pornit de la povesti din copilarie pe care le depanam cu prietena mea, de la desenele care ma fascinau si imi faceau imaginatia sa calatoreasca dincolo de barierele timpului si realitatii, primul lucru care mi-a venit in minte cand m-am gandit la un articol aniversar a fost un desen animat:


Marianne 1ere

Nu voi scrie prea multe despre desen acum, pentru ca nu am foarte mult timp la dispozitie. Pot sa va spun insa din amintiri ca a rulat la inceputul anilor 90 pe tvr2 si ca este inspirat din istorie. Mie mi-a pacut foarte mult (desi stiu ca eram cam necajita ca Marianne nu ramane cu Francois - eh nu le poti avea pe toate). Din pacate a fost unul dintre desenele la care nu am avut inregistrat genericul, lucru care nu m-a impiedicat sa il fredonez in varianta "na na na" ori de cate ori se ivea ocazia la joaca. Am sa va las mai jos genericul in franceza si... supriza!, cel in italiana, descoperit chiar azi:

Marianne 1ere

via

Bonjour Marianne

via

ps: cel in italiana are si versurile in clip:)

0 comments :

Trimiteți un comentariu