duminică, 6 februarie 2011

Il bambino che cercava la paura

Buna:)! E duminica si stam la povesti!! Daca duminica trecuta am vorbit despre o ecranizare a povestii scrisa de Fratii Grimm - Il principe rospo cu printese si broscute, azi calatorim intr-un orasel din Germania pentru noi aventuri.

Povestea baietelului care a plecat sa cunoasca/gaseasca frica este inspirata de o poveste nemteasca pe care Fratii Grimm au "cules-o" si adaugat-o in colectia de povesti : The Story of the Youth Who Went Forth to Learn What Fear Was (1812) - o puteti citi in engleza aici. Cautand informatii despre povestea care a inspirat acest desen am gasit si o poveste turceasca de data aceasta, in care protagonistul afla in final ce este teama ( The Boy Who Found Fear At Last ).

Dar sa revin la anime-ul de astazi:

2. Il bambino che cercava la paura

via youtube

Peter era singura bucurie a unor oameni simpli dintr-un catun aflat in Germania. Baietelul era saritor si vesel si la prima vedere nu se deosebea de ceilalti copii. cu toate acestea era diferit: nu cunostea teama.
Neintelegand aceasta traire a celor din jur el incearca sa afle ce inseamna frica intreband un intelept din satul lui. Acesta ii spuse ca va trebui sa tina un secret: cea mai inspaimantatoare fiinta din lume era nevasta lui. Cand femeia aparu, Peter ii ceru sa il sperie, si, netinand cont de faptul ca era vorba de un secret ii spuse acesteia ceea ce inteleptul ii povestise. Baiatul ramase dezamagit, pentru ca nu a aflat ce este frica, in timp ce inteleptul.. hmmm va las pe voi sa vedeti ce a patit. (Probabil nu stia proverbul: Daca taceai, intelept ramaneai.)
Baiatul nu se lasa insa pagubas si ii cere tatalui sau sa ii spuna ce este frica. Dar nici acesta nu reuseste sa il lamureasca. Asa ca, auzind a doua zi despre o casa bantuita, baiatul pleaca la drum in cautarea fricii. Innopteaza intr-o padure si, in puterea noptii zareste casa bantuita in care decide sa se adaposteaca. In timp ce isi pregateste o supa de mere dupa reteta mamei sale, doua fantome-vampiri (1 si 2) si un magician incearca din rasputeri sa il sperie. Credeti ca reusesc? Nuuuu... In afara faptului ca ii scoate pe toti trei din joc, Peter se trezeste si mai bogat cu o comoara peste noapte, comoara pe care o aduce acasa la el. Cu toate acestea nu este mai fericit, dar, nici nu se mai roaga sa gaseasca frica.

0 comments :

Trimiteți un comentariu