marți, 22 ianuarie 2013

Opincute din fetru

Hello!

Tema lunii ianuarie in Revista Atelierul este "rustic de iarna". Ma tot gandeam ce sa fac, ce sa fac... 

Pe domnisoara din imagine, alaturi de sorcovita o cunoasteti... este chiar Zana Padurii. Dar sa va spun pe scurt povestea transformarii. Cum o tot intrebam pe Rha ce dar sa ii pregatesc pentru cineva dar (o sa va povestesc in alt articol cui) si cum tocmai terminasem Zana pentru povestea tutorial ce a aparut in Revista (ok, promit sa scriu povestea cu totul si pe blog:D), i-a venit ideea sa ii lucrez o papusa dupa acelasi model.. si eu am completat ideea respectiva cu tema: o romancuta:D.

Ei, mai multe amanunte despre papusa aceea va voi povesti intr-un articol special dedicat ei.. totusi astazi vorbesc despre opincute (concentreaza-te Rux). Ideea e ca odata ce am terminat papusa respectiva, dupa wow-ul de rigoare (la mine asa functioneaza, lucrez .. parca sunt asa in transa si cand ma trezesc sunt... wow. lol. ce, voua nu vi se intampla...? hmm?) am hotarat sa ii fac si Zanei costum si peruca de romancuta.

Si cum am terminat eu tot ce se vede mai sus, mi-am dat seama ca opincutele ar fi un subiect foarte bun pentru tutorialul meu pe tema rustic. :D Ok, va mai spun ca pe langa amintirile opincutelor mele din copilarie (pe care nu as avea cum sa le uit: erau negre, din cauciuc si scurte - pentru ca taticul care le confectionase a avut de facut doua - pentru mine si fiul lui, coleg cu mine.. asa ca amandoi am avut opincute micute, dar am avut:P).. am urmarit si un documentar interesant despre opinci - poate candva voi face o pereche din piele, mai stii.. Cele pe care le veti vedea sunt din fetru negru si, bineinteles, se fac mult mai usor decat cele din piele, traditionale. 

Acestea fiind spuse va invit sa cititi articolul tutorial integral aici: Tutorial: ” Opincuţe”  si nu uitati ca va puteti inscrie creatiile (opincute) fie aici pe blog la rubrica Voi Copilariti ? , fie imi puteti trimite fotografii pe adresa mea de la revista rux.tetiu@revista-atelierul.ro in al doilea caz eu le voi publica in revista, prin update, la finalul articolului, intr-o galerie foto:P


In stanga Zana Padurii, in dreapta Ileana Cosanzeana :)) (cum priviti la poza). Urmatoarele papusele vor fi model propriu :). Abia astept!!

4 comments :

Angi spunea... [Raspunde]

Ai reusit foarte bine tarancuta. Si opincile ...Seamana cu osencele care au legate nojitele de la opinci peste ciorapi de lana,ha,ha

copilarim spunea... [Raspunde]

@Angi
:) Ma bucur tare mult ca iti place! Costumul l-am facut gandindu-ma la costumul primit de la Maia cand eram eu si Rha mai mici (mici) - costum traditional din Ardeal - alb/negru. :P.
Da, asa este opincutele peste cioareci cred ca le spune.. un fel de legwarmers, nu chiar ciorapi:D. Dar merge desigur si cu ciorapi de lana mai groasa;))

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

sunt minunate!...si stii, nici nu ma mai incumet sa fac eu...stiu unde pot comnada una :p

copilarim spunea... [Raspunde]

@dulceameacasa
sau asa
:))

Trimiteți un comentariu