duminică, 14 februarie 2016

A cincea paturica magica a lui Buni -02- (XXXI)


Si asa arata cea de-a cincea poveste !! Adica paturica. :) 
Ea este geamana celei de-a patra (pe care v-am prezentat-o saptamana trecuta). Este mai lunga cu doua siruri (formate fiecare din 9 patratele) - doar si Tati e mai inalt decat Mami.


135 de patratele tricotate, crosetate pe margine, cusute intre ele. Apoi iar crosetat de jur imprejur. Gri deschis. Bleu-gri. Albastru Turcoaz. Gri inchis - grafit. Acelasi model ca si la Mami, pornit de la linia de mijloc si prins simetric de o parte si de cealalta.


Patul meu de 90 pe 180 a fost pur si simplu coplesit :)). Mai ca nu mai lasa patura sa plece. Sa vedeti la el!! Imi soptea la patura lui Mami: 
" Vai Rux... se potriveste cu ce covor avem noi in camera.... si uite ce bine cade pe mine... o pastram da, da?!" 
Evident ca i-am explicat ca e pentru Mami. 
Si acum mi-a facut la fel: 
"Vai Rux .... se potriveste cu tapetul de pe pereti uite si tu!!! Si imi sta asa bine!!! *Cough*"
Nu se poate patule, nu vezi ca e mare? Te sufoci ... tusesti. In plus e pentru Tati.


L-am impacat (pe pat) amintindu-i ca avem si noi paturica noastra in nuante de violet, cu verde si crem. E drept ca nu se potriveste nici cu tapetul, nici cu, si anume, covorul.. Dar avem propria gradina de liliac inflorit :D, pe masura noastra.



Daca ne urmariti cel putin de cand am inceput sa lucram paturicile (acceptand provocarea Alexandrei - Ghemuletul Incalcit) atunci probabil ca stiti faptul ca Buni a mea zareste doar. Patratelele sunt lucrate pe pipaite, in singurul model care ii permite sa lucreze si sa nu se concentreze excesiv [desi am vazut-o eu uneori ca se cam chinuia]. 
Ideea era sa se relaxeze putin pentru ca lui Buni ii place sa tricoteze, sa lucreze in general.


Paturicile acestea sunt pentru noi nepretuite. Si vorbele nu pot exprima exact ce inseamna... Chiar nu pot. Fiecare dintre aceste paturici au in ele cuprinse toata dragostea lui Buni. Este ca si cand ne-am inveli in bratele sale. 
In acelasi timp tot acest proiect (care de la o paturica pentru Rha s-a extins la inca una pentru mine, una micuta pentru N si cele doua gemene - pentru Mami si Tati) a avut si un mare rol terapeutic. Sa stiti ca lucrul de mana - faptul ca realizezi ceva cu mainile tale, chiar daca acel ceva nu este "perfect", inseamna enorm. Oferi bucurie si ceea ce primesti in schimb este tot bucurie. Iar oamenii au mare nevoie de asa ceva. Desigur, nu vreau sa spun ca e nevoie sa lucrati o paturica pentru a fi fericiti. :)) Dar puteti oferi un dar realizat de voi, un dar cu si din suflet. Si pe langa aceste mici atentii, strecurati o imbratisare, un zambet... o vorba buna!!!



Sunt fericita ca am putut contribui si eu putin la aceste proiecte. Va spun sincer ca asa pofta mi se facea sa lucrez si eu patratele - priveam uneori asa cu ... "jind" cum Buni tricota. M-am multumit insa sa crosetez margini. Bine si asa.
Mi-am potolit un pic "setea" de patratele cand am lucrat pernuta din revista creativa (pe care inca nu am finalizat-o. cred ca vor face doua pernute - sunt in cautare de material pe care sa prind fetele crosetate). 

*
Mai jos va puteti inscrie si voi paturicile (fie in lucru sau gata terminate) pentru a ne bucura impreuna de ele. Colectia se va incheia duminica viitoare la 23:55 !







5 comments :

coco spunea... [Raspunde]

este superba, un lucru minunat!

copilarim spunea... [Raspunde]

@coco multumim frumos :)!!!
:D

RamonaM spunea... [Raspunde]

Ador culorile!!! Este superba!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@RamonaM multumim mult :D.
Si mie mi-au placut culorile! Am avut emotii cu turcoazul acela tare -nu stiam exact cum va veni lucrat, dar in final a iesit tare bine :D.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Luiza iti multumim mult :)!!
Stau acum amandoua paturicile fiecare in cutia ei :).

Trimiteți un comentariu