duminică, 7 februarie 2016

A patra paturica magica a lui Buni -02- (XXX)


Buna!!
A venit si momentul sa va arat paturica finalizata. De data aceasta nu am mai facut decat doua "episoade": unul din timpul lucrului - A patra paturica magica a lui Buni -01- (XXVIII) si acesta. 


S-a lucrat mult la paturica. Are 13 randuri (a cate 9 patratelul randul). Initial o gandisem cu 11 randuri, dar aveam impresia ca arata cam ... patratoasa:))). Asadar am mai adaugat doua randuri, asezate simetric.


Buni a tricotat cele 117 patratele. Am folosit acril Red Heart Detroit (doua nuante de visiniu si un crem cu "picatele). Eu am crosetat cu maro de jur imprejur fiecare patratel, apoi le-am cusut in "fasii" de cate 5 si atasat pornind de la partea centrala, simetric, in susul si josul paturii.


A fost prima data cand am lucrat in acest fel. Modelul il aveam stabilit dinainte pe laptop - dar tocmai pentru ca nu stiam sigur cat va iesi de lunga, am lucrat pornind de la fasia centrala. [ si bine am facut, intre noi fie vorba ]


Paturica este mare pentru patul meu - care a servit drept "suport-model", dar, desi a fost facuta pentru momentele cand Mami vrea sa se aseze comod la tv, sau cu o carte, sau... pur si simplu, cred ca poate fi folosita si pe post de cuvertura, fara prea mari probleme. :P [ patura, se intelege nu ?lol]


Iat-o si scaldata de razele soarelui! V-am spus ca are o sor geamana - e gata si ea, am reusit sa le facem cadou cu [doar] o luna intarziere :P. Aceea e cu doua randuri mai lunga (nu stiu de ce ramasesem eu cu impresia ca sunt la fel... mai mult, ma intrebam de ce nu incap in cutii la fel.. haha).



Si cam asa arata privita de sus, se poate zari si modelul ceva mai bine :). Inca o poveste tricotata de Buni, draga mea.

*

Mai jos va puteti inscrie si voi paturicile (fie in lucru sau gata terminate) pentru a ne bucura impreuna de ele. Colectia se va incheia sambata viitoare la 23:55 !




3 comments :

copilarim spunea... [Raspunde]

@Luizasi mie asa draga mi-e! :D
Duminica viitoare o aduc si pe geamana ei pe blog :P.
Pupici

Simona spunea... [Raspunde]

Cât de harnică e bunica! Câți ani are?

copilarim spunea... [Raspunde]

@Simona da, draga de ea ce de ar mai face!!! E o scumpa <3.
In toamna va implini 88 - un numar absolut superb, asa-i?:P
Pupici

Trimiteți un comentariu