duminică, 24 aprilie 2016

Lidia in Jurul Lumii - Livada cu Ciresi (Film)



Buna :)!!
Astazi sunt Floriile si m-am gandit sa sarbatorim si pe blog, cu o animatie superba. Am descoperit filmul cu Lydie  acum 8 ani. A fost una dintre acele revelatii: Cum Lidia are si film?? Oaaa ce tare, ce tare! Si da-i si cauta acul in carul cu fan. Pana la urma mi l-a gasit varul meu (filmul, filmul) ... si timp de 15 minute am stat hipnotizata in fata calculatorului, descoperind o comoara minunata. 
Cand am republicat pe Copilarim episoadele serialului [Lidia in jurul lumii - update episoade] m-am tot gandit cum sa fac cu filmul - pentru ca il aveam, il gasisem si pe net ... dar traducere ioc. Eu am inteles in mare despre ce era vorba (deci un rezumat puteam face) - dar totusi, nu este ca atunci cand desenul este dublat in italiana, franceza, engleza, spaniola.. sau chiar si germana. Nu? Asadar am pus articolul pe pauza pana anul trecut, cand l-am gasit cu traducere, din intamplare. Emotii, bucurii... apoi m-am luat cu altele si l-am uitat in draft. Pana azi - cand se potriveste perfect !! Hehe.
Dar mai bine sa il urmarim impreuna. Voi lasa si rezumatul la final si voi pastra numele cunoscute noua din serialul cunoscut.

Sakura no kuni (Tara Ciresilor in Floare)


Rezumat:
Aflata in avion, alaturi de Cador si Katy, Lydie zareste muntele Fuji si ii anunta pe cei doi prieteni care o instesc, ca au ajuns. La aeroport sunt intampinati de Midori si fratele ei mai mic, Yashio.
Odata cu ei ajung la Tokyo si Sabrina, insotita de Boris, care pun ceva la cale si.. aflam destul de repede ce. Aflati in Tokyo Tower, acestia vorbesc despre planul lor de a distruge SAKURA - adica ciresii infloriti. Poluarea isi spunea cuvantul asupra tarii, iar cei doi doreau sa distruga orice urma de frumos, de flori, de verde.. de natura. In special ciresii - Sakura fiind simbol al Japoniei.
Dupa ce se poarta extrem de urat cu doi elevi care voiau sa priveasca prin binoclu, Sabrina si Boris pleaca sa isi duca la bun sfarsit planul diabolic. Se pare ca si Florent (tanarul care iubeste foarte mult florile si oferea la sfarsitul fiecarui episod seminte sau bulbi) se afla in Tokyo.
Cand Lydie insotita de cei doi prieteni - Midori si Yoshio - se afla la cofetarie afla ca in unul dintre parcurile renumite pentru ciresii infloriti, mai precis Kudan (celalalt parc renumit din Tokyo fiind Ueno) s-a intamplat un fenoment straniu, toate florile scuturandu-se din senin. Poluarea putea fi o cauza, dar totusi intamplarea era stranie, si fara sens. 
Lydie se gandeste ca in spatele acestor intamplari se poate afla Sabrina. Aceasta ura frumusetea naturii si voia sa profite de faptul ca in perioada respectiva in Japonia natura fusese afectata (de dezvoltarea rapida) si sa distruga tot ce se putea. Midori ii spune lui Lydie ca japonezii iubesc foarte mult natura si se straduiesc sa recupereze cat mai repede pierderile suferite. Lydie o asigura ca nu trebuie sa isi faca griji in privinta Sabrinei.
Ajunsi in parcul Ueno cei cinci se intalnesc cu Boris si Sabrina, care, desigur, erau vinovati de distrugeri. Sabrina nu suporta faptul ca sakura inseamna frumusetea eleganta, care i s-ar fi cuvenit ei.  Pentru a scapa de Lydie, Cador si Katy Sabrina foloseste vantul de polen, trimitandu-i undeva pe acoperisul unul templu.
Pentru ca a folosit vantul de polen Sabrina se rideaza toata si trebuie sa poarte o esarfa pe fata. Acest lucru nu o impiedica insa sa isi continue planul diabolic. Iau trenul rapid ( shinkansen ) catre Nara unde se afla Muntele Yoshino si Kyoto unde se afla Muntele Arashiyama, pentru a distruge ciresii in floare. 
Si Lydie, insotita de Katy, Cador, Midori si Yashio ajung la Arashiyama care scapase deocamdata de Sabrina si Boris. Lydie se imbraca in costumul traditional japonez foosind brosa si ii intampina pe cei doi ticalosi, demascandu-l pe Boris ce purta in spate un recipient cu ajutorul caruia otravea ciresii.
Lydie ii arata Sabrinei care este adevarata ei fata, urata ca si sufletul acesteia. Vazandu-si imaginea urata oglindita intai in evantaie si apoi in petale de ciresi, Sabrina fuge, urmata de Boris.
La finalul calatoriei Lydie si Midori isi iau la revedere. Cea din urma isi propune sa aiba grija de tara ei frumoasa pentru a o impiedica pe Sabrina sa se mai intoarca, iar Lydie ii promite ca va reveni in vizita.
Florent le ofera in aminitirea acestei intamplari bulbi de gladiole (care, daca nu stiati, se planteaza la sfarsitul lunii martie). Acestia s-au transformat in curand in flori minunate, care simbolizeaza taria de caracter si arata determinarea acestora de a proteja natura.
 *

PS: Daca observati clipuri care nu merg, va rog sa imi lasati un mesaj pe mail (aveti un formular rapid in meniul din stanga al blogului). 
Multumesc :)!!

2 comments :

Cristina DRagomir spunea... [Raspunde]

Pe cat de mult o iubeam pe Lidia, pe atât de mult i-as fi batut pe Sabrina si pe bursucul ei. Niste desene frumoase, pacat sa nu s-au mai redifuzat.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Cristina Dragomir Da, asa este. tare nesuferiti erau Sabrina si Boris. Filmul acesta nu a fost insa difizat odata cu serialul. Nu-mi venea sa cred cand l-am descoperit :D!

Trimiteți un comentariu