marți, 18 octombrie 2016

06. " Turism boem în Micul Paris "


" Draga mea fiică,
Îți mai aduci aminte promisiunea pe care am făcut-o în primul an de liceu? Iată, timpul a trecut și ești studentă la Litere, în frumosul nostru oraș de la poalele Tâmpei.
Mă întreb dacă îți mai dorești să vizitezi Micul Paris. Știu, ai mai fost prin București în trecere, cu noi, sau cu prietenii tăi. Îmi amintesc dezamăgirea din ochii tăi, căutând prin aglomerație și zgomot un crâmpei din trecutul Bucureștiului boem, de altă dată.
Alături de această scrisoare vei găsi un bilet de tren spre visul tău!
(....)
Descoperă o părticică din visul tău,
Mama
."
Iată-mă în tren, recitind scrisoarea mamei. Mă îndrept spre capitală. Privesc peisajele toamnei și mă întreb dacă chiar îmi voi putea îndeplini visul din adolescență.

Mama s-a ocupat de toate detaliile. Ea mi-a găsit cazare în București - la Hotelul Domenii Plaza . Când taxi-ul pe care l-am luat de la Gara de Nord a oprit pe Str. Al. Constantinescu, la numărul 33, privind clădirea de patrimoniu arhitectural național am avut impresia, în atmostfera tomnatică ce mă înconjura, că am făcut un salt în timp și spațiu. Încă de la intrare m-a învăluit magia Micului Paris, care răzbate din stilul boem, șic, în care a fost decorat cu foarte mult bun gust acest mic boutique hotel.

Am fost întâmpinată cu amabilitate și profesionalism la recepție, cu greu putând să îmi astâmpăr emoțiile și nerăbdarea. Oare chiar este adevărat? Nu visez?


Părea că timpul s-a oprit în loc. Mă așteptam ca în orice moment să se audă o șansonetă, în hol urmând să își facă apariția un cuplu celebru al anilor 50. Nu știu sigur dacă chiar a sunat un clopoțel, cert este că m-am trezit din visare, fiind condusă către camera mea:


- Aș putea foarte bine să îmi petrec sfârșitul de săptămână în Hotel, mi-a trecut un gând prin minte, în timp ce priveam pe fereastră.
Am ieșit totuși să mă plimb. Împrejurimile sunt liniștite - este o plăcere să mergi, la pas, descoperind un alt fel de București.  În apropiere se află Arcul de Triumf și cu această ocazie am aflat că, el și Hotel Domenii Plaza  au în comun piatra cu care au fost placate! Ce mică este lumea și câte lucruri interesante poți afla, intr-o scurtă plimbare.

Seara am cinat la Restaurantul Citroniers, în acorduri de pian. Am ales ceva usor: Spaghette Primavera și, la desert, măr copt - un răsfăț pe care mi-l prepară bunica mea toamna, și care mi-a mai ostoit dorul de bunici.


Mama ar fi dorit să îmi facă rezervare pentru cină la Terasa Astrodom. Dar, fiind destul de răcoroasă vremea în aceasta perioadă a anului, a rămas să mă bucur de priveliștea minunată oferita de aceasta a doua zi, în timp ce beau un ceai cald, la micul dejun târziu (ahhhh este atât de bine să ne răsfățăm câteodată și să dormim mai mult de dimineață!!). Am admirat de la înălțimea celor patru etaje Parcul Herăstrau, Arcul de Triumf și Mânăstirea Cașin.


"Dragă Mamică,
Nu am uitat promisiunea făcută! Îți mulțumesc pentru surpriza minunată pe care mi-ai pregătit-o cu atâta grijă.
Astăzi m-am plimbat prin Parcul Herăstrău și am vizitat Muzeul Satului, Muzeul Național al Țăranului Român și Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Se află toate în apropierea hotelului în care mi-ai rezervat cazare pentru acest sfârșit de săptămână de poveste.
Mâncarea este delicioasa și... mi-ar plăcea să facem o nouă promisiune: să ne facem cadou în această iarnă un weekend mama- fiică în care să ne bucurăm de amintiri de neuitat.
cu drag,
Fiica ta, care te iubeste mult!

ps: Pentru că am acces la internet și Wi-Fi îți voi atașa în acest email câteva imagini cu destinația noastră:
Hotel Arc de Triomphe. Nu știu dacă știai, dar a fost primul boutique-hotel din țara noastră - este deci fratele mai mare al hotelului în care ma aflu acum: 


Cred că va fi o mini vacanță de neuitat! Și... mai am o surpriză pentru tine! Cadoul meu special va fi o ședință de masaj la SPA-ul de lux al hotelului. Mă gândeam la masajul cu bambus, dar, desigur, tu vei alege ce îți vei dori, poate chiar saună și jacuzzi, dacă vrei. :)

Așadar, te rog să te gândești când ai dori să mergem, pentru a putea face rezervările."

Trimit mailul și privesc de la fereastră asfințitul.... ce mini-vacanță frumoasă! Abia aștept răspunsul mamei! Oare când ne vom realiza acest nou vis?

Telefonul mă anunță sosirea unui nou mesaj:

” În a doua săptămână din decembrie este bine?
Abia aștept!!
Mama”

Abia aștept și eu :)!
http://super-blog.eu/2016/10/13/proba-6-turist-in-bucuresti-oaspete-la-residence-hotels/

0 comments :

Trimiteți un comentariu