luni, 10 septembrie 2018

Ciocolata de casa, cu lapte de vaca. Si un citat cantat "Sugar Sugar - the Archies".


Buna!
Toamna mi-a adus un chef nemaipomenit de .... somn. Nu, nu pestele!
As dormi toata ziua la umbra unui nuc batran, intr-un balansoar... la aer curat, cu soarele nici prea-prea, nici foarte-foarte, tocmai perfect. Deh... intre betoane am stat toata vara. Sper ca toamna sa imi aduca foarte curand si "scaparea". Ii voi spune Kouki (si desi ma tenteaza sa pronunt ca pe Cookie, de fapte e "coochi"). Si inseamna fericire luminoasa sau noroc luminos. Ceva de genul, mai multe la timpul potrivit.
Cu gandul la "prajiturica" de fericire si noroc (luminoase musai) pe care abia astept sa o "gust", m-am gandit ca ar fi nimerit, pana nu ma ia cu totul somnul si ma trezesc ca Ene isi sufla visele prin camera si transforma tastatura-n perna, sa va povestesc azi despre cea mai buna ciocoolata de casa, din ingrediente suuuuper simple si sanatoase.


Doar nu era sa tin doar pentru mine... De-ati stii cat am cautat o asemenea reteta salvatoare! Dar ... 😴😴😴... ah da, unde eram? Ciocolata, da, da. Eu nu pot manca inca bunatati cu zahar si cacao. Pur si simplu - nu stiu de ce. Ma delectez doar cu preparatul si "mirositul".... adulmec.. hahahaha.
Dar "cobaii" mei credinciosi (a se citi "mama, tata si bunica" - vorba unui cantec.. ahahahaha) sunt foarte incantati de rezultate si ma toaca la cap de fiecare data sa gust macar. Oh well... profitati fratilor cat ma tin departe de ele, ca apoi nu mai prindeti nici urma de cioco. Ok, nici chiar asa... dar 😌 ati prins ideea. E delicioasa.
Daca sunteti curiosi cum se face, dati-mi de stire si data viitoare cand am toate ingredientele necesare, fac un tutorial (nu ma hazardez sa spun ca filmez pentru ca momentan nu am cum, dar pot face poze). Va spun doar atat. minunatele de mai sus au in compozitie doar: lapte, cacao, unt si zahar [de baza], plus caju crud si sarat si fistic.


Retata de la care am pornit (si pe care chiar nu stiu pe unde am vazut-o, sa-mi fie rusine - deobocei notez)  era ceva de genul: 125 ml lapte, 50 grame unt, 5 linguri de  cacao si 2 linguri de zahar (eu folosesc doar zahar brun, brut, din trestie de zahar). Daca va pare cunoscuta si o gasiti pe undeva dati-mi de stire - multumesc :) .
Bombonelele mele ciocolatoase au suferit (si probabil voi mai experimenta si pe viitor) modificari pe parcurs. Doar prima data am incercat reteta notata pe hartie (cat sa vad care e treaba) si apoi am schimbat pe ici, pe colo, bucurandu-ma de fiecare data ca au fost doar "succese" si mi-a iesit experimentul. 😌 Ideea e ca sunt foarte bune.

Si in aceeasi nota, iata si un citat "joc de cuvinte" dintr-un cantec care mi-a venit in minte cand pregateam articolul:
"Ah, sugar
Ah, honey, honey
You are my candy girl
And you got me wanting you
Oh, honey
Ah, sugar, sugar
You are my candy girl
And you got me wanting you "
(lyrics via)

....si il voi inscrie in tabelul Zinei, in Serialul ”Citate favorite”.





Va las si cantecul - sa ne inveselim si indulcim de luni de dimineata (sper sa nu adorm pana la urma, fredonandu-l.. hahaha).
De asemenea, de lunea viitoare "ma intorc la scoala" - daca vreti si voi sa invatati ceva nou, poate imi veti fi colegi 😋. De aceea, voi "muta" citatele cu o zi inainte, duminica 😊.  Cred ca vor merge chiar mai bine cu retrospectiva saptamanii, pregantindu-ma sufleteste de lunea cea de "scoala". 👹

Pe curand!!

14 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Delicioase trebuie sa fie bomboanele tale! :)
Succes in noul an! Spor la invatat!
Saptamana minunat iti doresc sa ai! Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Mai tii minte ciocolatelele bomboane Scufita Rosie? Cam aceea e dimensiunea ( de fapt se vede ca le-am "turnat" in hartiute pentru briose. :))
Pot sa iti confirm ca miros divin! Cred ca de Craciun imi fac si mie una cadou ;))). Hahaha.

Iti multumesc mult - de pe 17 intentionez sa incep (sa pastrez traditia cat mai aproape de 15 ahaha). Desi azi de dimineata m-au trezit cei de la domenii la realitate si mi-au cam ciufulit un pic Zen-ul cu un mail.. :))) ca se apropie scadenta. Hahaha

Ah da si sa am spor. Doamne Ajuta. Ca prea (m-)am amanat.

Pupici cu drag si multumesc :*

DIMI spunea... [Raspunde]

Hello dear Rux!
Wow!Your cakes look sooo delicious!!
Love chocolate!!!So many fond memories with this song!!
Thank you for sharing!! Wishing you a lovely day and a happy week! Hugs!
Dimi...

Suzana spunea... [Raspunde]

Sa stii ca reteta asta (fara caju si fistic) dar cu nuci sau stafide si putin rom, era reteta nostra de ciocolata. Mama o facea si cu lapte praf in loc de lapte obisnuit. Parca iesea mai consistenta. Mi-am tot spus sa o incerc si eu, dar daca o fac e prea buna ca sa nu fie consumata, asa ca evit ideea! :D :D

Succes la scoala! Sper sa fie extrem de interesant!
Pupici, draga Rux si o saptamana usoara!

copilarim spunea... [Raspunde]

@DIMI Thank you :)!! It's homemade chocolate. I use the muffin form to put it in when it is hot :).
I am happy you also like the song;).
Thank you for the wishes :*!! I send hugs back to you :)!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu da, imi amintesc si eu de ciocolata aceea doar ca eu nu vreau sa aud de lapte praf... :D. Incerc sa fentez cat pot toate "prafurile"....

Am schimbat putin cantitatile si devine mai consistenta. Ultima data am pus mai putin unt...

Iti multumesc mult - sper sa fie <3. O sa vezi de fapt :))). Unii dintre noi se vor amuza macar.

pupici cu drag :*

Zinaida Strinu spunea... [Raspunde]

Piei, ispită! Nu fac nicio ciocolată! Am rărit-o tare și cu prăjiturile, că mai aveam un pic și distrugeam cântarul! :))

Succeas în noul an școlar, dragă Rux!

daurel spunea... [Raspunde]

Multumesc pentru versuri (si sursa acestora); de când am nepotii in California, adica de vreo 12 ani, incerc pe toate căile să pronunt cu placere cuvinte in engleza; chiar si cântate...
Să ai bucurii!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zinaida Strinu :))))))
Pe cuvant ca nu ingrasa!! [ am testat eu pe ai mei si nu s-a (de)pus nimic ]
Eu am rarit-o din cauza zaharului. Nu ne mai intelegem si nici cu ouale vad.. probabil pentru ca am avut o perioada in care am mancat pancake-uri destul de des (de nevoie) lol.
Oricum de zahar alb nu mai puteam sa ma ating de cativa ani. Mi se pare ca este atat de ... chimizat fata de cel din copilarie. parca vorbim de doua chestiuni diferite. Cel brun, raw sau brut (din trestie) e ok. Desi nu simt efectiv nevoia sa mananc asa ceva, imi place sa ma 'joc' din cand in cand si sa mai pregatesc cate ceva - si cioco bombonelele astea mi se par un pretext genial (mai ales ca asa incerc sa scap de cele din comert cu enspe mii de porcarii in ele :D).

Ah... desigur este si varianta super simpla: caju sau fistic dat prin razatoare cu mar... sau para (pe razatoarea de sticla). :*

Pupici cu drag!! Si multumesc, sa fie! Lunea viitoare incep <3.

copilarim spunea... [Raspunde]

@daurel cu drag :)! Ah... uite o idee sa repet si eu cate ceva la germana - ca am uitat si ce stiam. Desi... :)). Noroc ca stiu cel putin vreo 2-3 piese simpatice pe care sa le ascult.

Multumesc frumos!! La fel :)!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Bune prăjituri - cred că îmi plac şi mie !
Multă baftă la şcoală !
Vesele versuri !
Pupic !

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza e de fapt cioco de casa turnata sub forma de bombonele. Nu am "forma" si nici nu as folosi din aceea de silicon. Asa ca am adaptat si am folosit tava de briose (tot sta degeaba) si am pus hartie pt briose (idem) unsa cu f putin unt (ramas din untul topit folosit la cioco) ca sa poata face "priza" fisticul sau caju-ul ras pe razatoare priza. Peste fistic (care e din acela sarat:P) si caju (tot prajit si sarat) torn cioco. In poza din tava era "proaspat turnata" - in celelalte e dupa ce a stat la frigi (in spatiul rece).
:P

Pupici :*
Iti multumesc :D.

Alex spunea... [Raspunde]

Mmmm, ce frumos arata! Sunt convins ca sunt delicioase! :-)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Alex chiar azi am fost sa cumpar cacao :))). Am primit comanda de la ai mei - data viitoare cand cumparam lapte :) [ ca de data aceasta l-am pus la prins ca sa fac branzica].
:D

Trimiteți un comentariu