duminică, 16 septembrie 2018

TpT - Episodul 21


Buna!
Timpul trece ⛅ tic-toc-tac 🕧 si iata-ne deja trecand pragul jumatatii lunii septembrie. ☔ Ei, cum e? Si-a intrat toamna in drepturi pe la voi? Sau va bucurati inca de domnia sa soarele 🌞? 
Cand eram mai mici, mergeam la mare in septembrie si.. de pe 15, la scoala. Apropo - de maine, mi-am propus ca in fiecare  zi de luni sa ne intalnim "la scoala" 😂. Deja imi pun problema daca in decembrie imi iau vacanta... sau nu (ca un adevarat scolar ce ma vreau a fi 💼). Desigur, azi este vorba despre retrospectiva saptamanii trecute, dar am vrut sa amintesc de schimbarea de maine dintr-un motiv anume: Serialul "Citate favorite" - pe care il veti gasi la finalul retrospectivei. 😊
Am inceput saptamana duuuulce de tot - cu ciocolata de casa. Apoi am continuat sa aranjez frumos episoadele din TpT din august (gata, ne mai vedem cu retrospectiva de saptembrie prin octombrie 😍). La MFC am adus amintiri din lumea copiilor si pe bune ca tare greu mi-a fost sa aleg cateva.
Joi a fost despre anul 2013 si Dodo, iar vineri am ales o piesa jucausa pentru a o sarbatori (in felul meu) pe prietena mea Oana, zana de la Provocari Verzi. Si pentru ca am pomenit de proiectul nostru drag, sambata am realizat un nou articol inspirational (cu filmulet cu tot), acordand atentie de data aceasta temei cu numarul 2: agenda, jurnal, album foto. Sper sa va fi fost de folos 😊.
Ei bine, dragii mei, iata ca am mai scris o pagina si....

💙💗💚💛💜

...am ajuns la cel de-al douazeci si unulea episod din Timp pentru Tine:


Link-urile catre articolele despre care am vorbit in filmulete:

siiii
💜💛💚💗💙

PS: Lista completa a episoadelor o gasiti in meniul de sus, pe pagina - 💗Timp pentru Tine💗
Nu uitati ca va puteti abona la canalul de youtube Copilarim😊 (si puteti alege sa primiti notificari ori de cate ori voi incarca un filmulet nou ).
Imi puteti lasa intr-un comentariu aici, pe youtube sau pe adresa de mail a proiectului, parerile voastre, sugestii si propuneri referitoare la subiectele despre care v-ar placea sa povestesc - poate aveti articole sau rubrici preferate pe blog, de exemplu 😁.

💕

Dupa cum va spuneam mai sus, am pregatit si un citat pe final. M-am gandit sa reiau notitele pe care le-am facut cand am citit "Esti ceea ce gandesti. Principii taoiste pentru zilele noastre", scrisa de Dr. Wayne D. Dyer . Iata care este motto-ul:
"Progresul este imposibil fara schimbare,
iar aceia care nu isi pot schimba
felul de a gandi nu pot schimba nimic
"
G.B. Show
....pe care il voi inscrie in tabelul Zinei, in Serialul ”Citate favorite”
Pe curand!!👧

16 comments :

DIMI spunea... [Raspunde]

Hello dear Rux!
I really enjoyed reading your post and watching your superb video!
Like your album and your hair bund! Thank you for sharing!
Have a lovely day and a happy week! Hugs!
Dimi...

copilarim spunea... [Raspunde]

@DIMI thak you :*!!
I am happy you like the photo album - it's a gift I made for my mom.
The air band has also a tutorial I made for Revista Atelierul ( a handmade magazine I voluntered for :P).
Have a wonderful Sunday as well :*!!
huggs <3

Zinaida Strinu spunea... [Raspunde]

Zicea bine G.B.Shaw, dar cât de greu este să îți schimbi felul de a gândi la maturitate... Aproape imposibil!

Săptămână excelentă, dragă Rux!

coco spunea... [Raspunde]

am atatea in cap ca nu stiu de ce sa ma apuc mai intai :), sper sa fie o toamna lunga!

Suzana spunea... [Raspunde]

E un citat care imi place mult de tot. Din pacate un numar impresionant de oameni si ma refer aici la cei observabili de mine, nu isi propun sa-si schimbe felul de a gandi pentru ca il considera... perfect! :D Voi sublinia din nou, din pacate!!! :D

O saptamana frumoasa, draga Rux! Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zinaida Strinu aud mereu "e o vorba din strabuni" - cel mai tare ma irita cand aud "saracul de el/ saraca de ea"... nu stiu. Eu cand cineva ma trateaza asa ma simt foarte jos si nu ma ajuta. Prefer ca cineva sa ma sustina si sa ma ajute sa trec de o perioada mai grea decat sa imi "planga de mila", sau mai sunt unii "vai draga dar ce rau arati". Nu serios... acum - chestia asta nu te ajuta sa te simti mai bine. Nu zic sa te minta ca "vai ce bine si infloritor te prezinti", dar daca vrei sa ajuti, mila si compatimirea nu sjuta. Compasiunea, intelegerea, sustinerea da.

De aceasta ""gandire defecta" mostenita"" si de barfa, ma lovesc cel mai adesea.... Si ar trebui schimbate. Ca sa ne fie tuturor mai bine.
Pupici cu drag <3!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@coco mai avem 2 luni intregi de toamna (plus jumatate de septembrie :P). Daaaar... da, subscriu. De ce sa ne apucam mai intai??? :))) :*
Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu Din pacate da.... Multe chestii mostenite sunt defecte. "Ca asa e vorba romaneasca", sau asa se face de cand lumea.

Ahhh vreau sa fie scoasa barfa in afara legii :)))))))))))))). Si plansul de mila. :))))

Una e sa vorbesti despre anumite lucruri si sa observi si alta e sa barfesti, sa scornesti, sa .. apropo - e o istorioara pe care am citit-o la un moment dat.
Se muta un tip intr-o comunitate ... Evident incep sa se teasa intrigi si povesti. O tanti barficioasa viseaza noaptea ca e Doamne Doamne suparat pe ea. A doua si merge la biserica sa fie "iertata". Ii spune parintele sa ia o perna, sa urce pe cea mai inalta cladire si sa imprastie continutul.
Zis si facut ia tipa o perna maaaare varsa continutul si se intoarce fericita si mandra la biserica. Gata m-a iertat (in gandul ei). Parintele se uita mahnit si ii spune sa mearga ianpoi si sa stranga tot continutul pernei si sa il puna inapoi. Tipa uluita -- nu se poate s-a rsspuandit peste mari si tari.
Ei asa e si cu barfa. Ceva ce cuiva i se pare inofensiv si de amuzament.. calatoreste peste mari si tari si oricat te-ai stradui nu mai poti aduce si strange inapoi prostiile trimise in lume, unele putand pricinui extrem de mult aru unor oameni pe care... uneori nici macar nu ii cunosti.

Mda.

pupici cu drag si o saptamana minunata
[ps: acum am citit citatele prezentate la tine pe blog si sunt superbe <3 - cred ca ar trebui sa ni le imprimam pe ceva sa ni le reamintim mereu cum ne calca pragul stresul si gandurile negative.. hihih]

Mirela spunea... [Raspunde]

Eu sunt foarte de acord cu acest titan al gândirii, literaturii și...ironiei, G.B.Show! Auzeam sâmbătă, în timp ce așteptam comanda la restaurant (că am fost invitate de tati, Enya și cu mine, și ne-am bucurat, discuția de la masa învecinată. Vorbeau atât de tare încât era imposibil, că doar nu sunt eu genul să trag cu urechea!:)))))))))) Așa...erau urmăritori ai postului Kanal D, a tuturor serialelor, emisiunilor, etc, că te ia cu fiori, zău așa! Și se certau referitor la niște personaje. Între timp au venit bunătățile și am început și noi să conversăm de-ale noastre, să savurăm, etc. La achitarea notei de plată, oamenii aceia încă discutau despre ecele tâmpenii (scuză-mi, te rog, expresia) de nedescris. Nu, ei nu se vor schimba niciodată, nu vor, sau nu mai pot și nu-i duce capul. Dimpotrivă, lumea lor va deveni exat cât le oferă Kanal, adică emisiuni de doi bani...Dragă Rux, să ai o săptămână de vis! În legătură cu povestea parfumată, se va ține în 29 octombrie și tema, aleasă de Adriana Tîrnoveanu, este Parfum de catifea și mătase! Te aștept cu drag! :P

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mirela oh.... vestitul Kanal D (de pus capac pe). Am avut si eu "norocul" sa vad cateva replici virulente in feed-ul de Facebook la adresa unor tinere talente( si sperante !?) in devenire .. Ceva cu "moda" cred, dar nu sunt foarte sigura. Nu am rezistat sa ma uit si sa verific exact despre ce e vorba - cred ca e ceva emisiune cu C. Botezatu (m-am uitat cand a fost pe alt post ceva cu supermodele- am uitat care era canalul, pentru ca eram curioasa strict pe partea de fotografie, concept, creartivitate.. chestiuni din acestea, plus ca alegeau si locuri interesante atat de la noi, cat si din afara; pana la urma nu am mai suportat "show-ul" si l-am lasat deoparte cu toate destinatiile si fotografiile si tot..).
In orice caz, acum, in legatura cu emisiunea aceasta cu pretentii ... se certau ca la usa cortului, culmea ca uneori "in termeni academici". Unii nici macar nu realizeaza ca acele emisiuni sunt in general 100% regizate, tocmmai pentru a isca polemici.... Si asta e trist. Din pacate ne cam afecteaza pe toti (calitatea vietii in societate).
Desigur, daca cineva se uita pur si simplu ca la o emisiune de "divertisment" (indoielnica sau nu) ca sa treaca timpul, e, banuiesc ok, o optiune, e dreptul fiecaruia sa se distreze cum doreste ... Dar cand se trece limita si se ajunge la ce se ajunge, unii aplicand ce vad (cu mandrie..culmea) in viata de zi cu zi, e o problema care ne afecteaza pe noi toti. Macar de ar copia un comportament decent dar numai chestii in care iti arati superioritatea jignind si agresand pe altul par a fi pe placul lor. (Muschii)
Tv-ul nu mai "educa" de mult. Prosteste in cea mai mare parte (nu zic de tot, caci mai sunt si exceptii si nu ar fi corect). Dar probabil ca se urmaresc alte avantaje care rezulta din impactul acestui tip de "divertisment".

Multumesc mult pentru invitatie - mi-am notat pe agenda si sper sa reusesc sa onorez frumos invitatia :).

Pupici cu drag!! :)


Diana spunea... [Raspunde]

Cat de repede voi putea, voi urmari TpT episodul 21. :)

E grea schimbarea modului de a gandi, dar nu imposibila - e suficient sa privesti lumea "incaltat cu papucii altuia". :)

Iti doresc, cu drag, sa ai o saptamana frumoasa! Pupici! :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana de acord cu tine.
Ahhhh, chestia la mine e ceva nu stiu, multa vreme m-am gandit ca toti oamenii se gandesc si la altii si incearca sa priveasca lucrurile din mai multe perspective ... Uneori inca mai cred asta si ma trezesc ca raman asa... "masca" in anuite momente, datorita absurdului situatiei. :))
Stii riscul e sa fi luat de PROST. Si atunci pe moment ai acea senzatie de "freeze". E ca si cand te gandesti... "omul asta nu isi da seama ca ma prosteste pe fata si ca eu stiu lucrul asta?". Iti e tie jena...
Una e sa fi prost si alta e sa alegi sa salvezi situatii.... In fine, tine de nuante.

Dar imi amintesc ca odata nu am mai rezistat si i-am zis politicos unui tip ca desi pare ca sunt un copil si habar nu am si ma poate pacali, stiu foarte bine cum sta treaba si i-am explicat linistit in termeni uzuali (era vb de internet - cineva ne folosea linia si o blca si nu putea fi deblocata decat de la sediu - evident ne duceau cu zaharelul ca e de la computre, de la router ... de la sfantul soare , evident de la noi) ce si cum. Bietul om ... mi-a fost si mila putin de el ca nu i-a mers manevra de data aceea dar zau asa. Pana cand?

Ah....ah.
:P

Pupici cu drag <3!!
Cand ai timp, te invit sa te amuzi putin de prestatia mea" hahahaha. :* Muah!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Bun citat - de acord cu schimbarea dar ceea ce punem în loc să aibă o urmare pozitivă !
La mulți ani pentru Oana !
Mult succes în tot ceea ce vrei să realizezi !
Baftă la şcoală !
Pupic !

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza intotdeauna tindem (sau ar trebui) spre mai bine :*!!
O sa se bucure pentru urare, iti multumesc eu din partea ei :*!!
Iti multumesc tare mult!! Sa fie, am emotii, ca de fiecare data. Dar gata am inceput .. oh... poate mi te alaturi. Ce dragut ar fi!!! <3!
Pupic

Diana spunea... [Raspunde]

Dodolici cu mot mov! :) Trebuie sa fi fost... o dulceata! :) Iar mi-am amintit ceva, de cand o aveam pe Bony - imi vopseam unchiile cu rosu si Bony nu se mai dadea dusa! Atunci, i-am luat labuta si i-am vopsit o gheruta - a stat extraordinar de cumite (noroc ca oja era cu uscare rapida, ca n-aveam rabdare sa o feresc sa-si linga labuta. Peste cateva ore vine mama acasa, Bony o intampina cu bucurie si mama de colo: "Vaaai! Ce are Bony la gheruta?" Cand am auzit-o, m-am speriat si am dat fuga! Uitasem ca-i vopsisem o gheruta! :)) Si atunci i-am curatat oja.

Oh, da, stiu cum e sa fii luat de prost! In cazul cu "banda de net" (fara sa-i spui individului si a suta oara) ar fi trebuit sa-i chemi pe cei care raspundeau de chestiune, sa-l fi gasit ei pe ala "cuplat" aiurea... (sau... era pe felie cu furnizorul de Internet?)
Uneori - in cazuri mai putin serioase - ma distrez singura pe seama celor care cred ca-s chiar tuta!

Am vazut - in sfarsit! - TpT 21! Imi place bentita si-mi place labadoiul-ratoi (dar asta stii deja) :)
Spor la ceea ce ai de facut! Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana hahaha - nu iti poti imagina ce "trendy" era si mandru :))).
Vai povestea cu Bony si gheruta imi aminteste cand am venit cu Do de afara si ne plimbasem pe langa un arbust care are tepi ca de brad (doar cai molicei) si niste fructe rosii care seamana cu macesele doarca sunt rotunde ... si calcase pe una si era toata laba rosie. Sa lesin si alta nu (ca eu il spalam, dupa ce rezolvam cu probleme de rigoare fata-spate, treceam la labute si il luam in brate si ma asezam pe marginea cazii la chiuveta - ce mai, era baiat mare :D). Pfoaaaa. In gat aveam inima :)))).

Ah de chestia asta fac haz de cate ori imi amintesc, mai ca imi era mila de om cand imi amintesc cum i se schimbase fata cand a vazut ca nu doar vorbeste pustiul cu sapca din fata lui, dar e de fapt o fata si una care gandeste :))). Normal ca erau de-ai lor... cei cu banda. Doar ce era el "nou" sii mi-a bagat placa, cei cu vechime stiau si nu se mai oboseau sa toarne minciunica pur si simplu resetau pe acolo.

Da si eu ma distrez de multe ori, doar ca uneori mi se cam ia (de atata distrat - ma distrez cam 99% din timp ... si na). Apropo de asta.. una dintre chestiile carem-au enervat la culme. Chiar scoteam fum pe nas ... la propriu. Luam pc. Imi zice ca are 20 de giga (sau erau 40... ?!) nu mai stiu, oricum era un salt maret de la 386 meu cu 2giga in total.. hahah. Si vine, il monteaza. Merg si eu sa vad minunea. Cand ma uit la memorie.. jumatate. Ma fac verde, zic bai sa vezi ca iar am avut ghinion . Il sun pe prietenul care ni-i recomandase, ii explic ce am constat.
Buuun ne trezim cu un nene de nu-i ajungeai cu barna la nas. intra individu incaltat pana in dormitor la ai mei (ca acolo il montasera ei - smecher ce sa zic - cel vechi era pe hol, in usa mea, hahah) si cu niste mutre de ziceai ca e nici mai mult nici mai putin inventatorul pc-ului. Mai si incepe un misto pe seama mea de genu' "copiii din ziua de azi care habar nu au decat sa stea pe mirc".
Am plecat in secunda 2 ca altfel il faceam tapet.
Nu i s-a zis nimic (eu daca eram in locul lui tata il dadeam afara). Si daca as fi fost un tanc de gradinita (ceea ce nu era cazul) care ar fi stat pe mirc toata ziua (si da, am intrat pe mirc ca sa pot vorbi cu colegele mele alaturi de care invatam pe vremea aia sa facem site-uri, pentru ca nu imi mergea yahoo mess pe pc-ul vechi, dar pe asta nou nu l-am mai instalat ca nu avea rost, puteam folosi si mess-ul) nu avea niciun drept sa faca misto. Ce daca nu stiusem eu ca nu au formatat ei discul. Pai era treaba mea? Sau a lor - ca ei l-au vandut ca gata de folosit - de unde sa ma gandesc ca nu l-au formatat?
Asa ca am spumegat in sufragerie in timp ce discutam despre cum am putea repara nu mai stiu ce aparat se stricase cu un domn electronist. Care era pur si simplu puzzled de comportamentul aluia.

Pupici cu drag!! :)))

ps: m-am amuzat copios acum amintindu-mi toata scena :))). Mai ales la ideea cu tapetul :)))))

Trimiteți un comentariu