joi, 4 octombrie 2018

Cu si despre Dodo -2016-

Bine v-am regasit la penultima retrospectiva dodoceasca din acest an.
Incet, incet i-am organizat frumos pagina 💖. 

Am ales ca mini-poza pentru pagina ultima noastra poza de aniversare, in care incercam sa refac fotografia de la prima noastra intalnire. Hihih.
In mozaicul din 2016 exista foarte multe referiri la pagini cu jucarii, papusi si bunatati, sau sezoane de mfc (miercuri fara cuvinte). Dar exista si articole de sine statatoare! 😉
Dodo a primit in acel an un articol de imbracaminte ce s-a dovedit foarte util. Mi-ar fi placut sa avem sansa sa il folosim mai mult - privind in urma (si chiar si atunci gandeam la fel) as fi preferat sa imi faca multe surprize datorate acelei ceteluse din vecini, cu codita mereu pe sus, decat ce s-a intamplat.

Conceptia asta gresita cum ca "asta e ce sa ii facem", "mie nu mi se poate intampla", "deh era batran" etc. nu va salva alte vieti de la sfarsituri triste. Ce e insa cel mai cumplit, ramane sentimentul de neputinte si realitatea ca nu ai fost ascultat si ajutat. Regretele tardive nu ajuta la nimic. Revin si spun inca o data: in 2017 s-a stropit si nu s-a anuntat. In aceeasi perioada au fost cel putin 4 caini [de care stiu eu] care au prezentat aceleasi simptome (doi fiind mai in varsta au pierdut lupta). Se dau cu tot felul de substante care ucid [insecte si nu numai]. Dupa aceea s-a anuntat cu surle si trambite ca stropesc pentru nu stiu ce, dar eu nu am mai vazut niciun fel de miscare in acest sens. Am vazut insa, intamplator, inainte.
Le doresc mai multa intelepciune celor care stropesc cu diverse otravuri, in a utiliza astfel de lucruri. Anuntati inainte si asigurati-va ca informatia ajunge cum si cand trebuie acolo unde trebuie. Cu astfel de lucruri nu este de glumit. Daca tot se fac pentru a "proteja" chipurile, sa se faca bine [ nu la 11 ziua, printre oameni si animale care trec la cativa pasi de cel care stropeste, echipat cu masca si costum ]. Nu ma intereseaza decat ca de acum inainte sa incercam sa prevenim accidente de gen. Atat.

Dar iata cum a aratat mozaicul:


Asadar, pe meniul de azi, va rog de serviti articolele publicate pe blog in 2016 - am inserat si imagini reprezentative din loc in loc, pentru a va putea orienta mult mai usor:

01. COPILARIM - cuvantul anului 2016 -
02. "True Blue" Dog Belly Band de la Glenndarcy
03. Miercurea fara cuvinte "Dodo si Pripp"
04. Miercurea fara cuvinte - Sezonul 01 -
05. Miercurea fara cuvinte - Sezonul 02 -
06. Miercurea fara cuvinte - Sezonul 03 -

07. Miercurea fara cuvinte - Sezonul 04 -
08. Bunatati - 2012 -
09. Miercurea fara cuvinte - Sezonul 05 -
10. Miercurea fara cuvinte - Sezonul 06 -
11. Miercurea fara cuvinte "Pomisori Japonezi Infloriti"

12. Bunatati - 2013 -
13. Bunatati - 2015 - 
14. Dodo vrea tablou!!
15. Numai azi nu este maine.
16. Papusi Amigurumi - 2011 -
17. Papusi Amigurumi - 2012 -

18. Papusi Amigurumi - 2013 -
19. Jucarii Amigurumi - 2010 -
21. De 14 ani, impreuna.
22. C.A. 07. " Bradulet dragut-dragut impodobit - din fetru "


🐩

Va multumesc din nou ca ma insotiti si in aceasta calatori si sper ca in timp, cand veti trece pragul acestor articole "ordonate" sub semnul cretului dragalas [ 💕Pagina lui Dodo🐾 ], sa descoperiti lucruri care sa va placa si sa va aduca inspiratie si poate si un strop de bucurie :P.
Pe data viitoare 😊!!

10 comments :

DIMI spunea... [Raspunde]

Hello dear Rux! Great collage of pictures! Your Dodo is so cute!
Have a great day! Hugs!
Dimi...

.✿*E LENA*✿. spunea... [Raspunde]

Superb mozaicul cu poze,să te bucuri cât mai mult timp
de el și să fie sănătos.
O zi minunată îți doresc,Rux!!
Pupici și mulțumiri de vizită!

copilarim spunea... [Raspunde]

@DIMI thank you <3.
Yes I have managed to arrange the articles on pages :D. Those are from 2016.
Sweet precious memories :)
Hugs :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@.✿*E LENA*✿. in poza... in suflet... :)
Mereu :P
Ah da si in vis. Azi noapte chiar am visat ca se plimba prin casa si eram foarte fericita ca pot sa il vad:D.

Pupici !!

Diana spunea... [Raspunde]

Ce dulce e! Amandoi sunteti tare dragalasi!
Dodo mic si Dodo mare! <3
*
Oooo! Astia cu stropitul sunt cam razna uneori. La noi anunta capsand foi, din loc in loc, pe copaci: un cap de mort desenat, langa care scrie ca s-a stropit. Partea nasoala e ca nu scrie si data - ne ghidam dupa cat de "deteriorate" sunt biletelele...
In caz de otravire (ideal e sa stii ca e chiar otravit) e buna apa cu sare (data cu seringa) - ii provoaca voma si are mai multe sanse sa fie salvat. Poate ca te ajuta info (daca nu stii deja) pentru alta data. :)
Intr-o dimineata, pe la opt, aud zgomot afara; ma uit pe geam si vad un tip "mascat" care deratiza! Mai frate! Era un nor de substanta incat nu se mai vedeau masinile din parcare! Si urca norul spre apartamente - am inchis geamul dar tot am simtit ca era "piscacioasa" substanta. Cei care aveau geamul deschis cred ca au simtit din plin! Asa tampiti! Si nimeni nu zice nimic! Oh, am zis, la primarie... si am primit raspuns din parti. :( Poate ca, totusi, vor schimba metoda de intoxicare a populatiei! :))
Revin la Dodo!
Imi doresc tare mult sa parcug articolele in care apare si el si nu prea reusesc...
Zi frumoasa iti doresc! Spor in toate cele bune!
Pupici cu drag! <3

CARMEN spunea... [Raspunde]

eu ma ingrozesc citind postarea si comentariul Dianei! daca nu v as cunoaste, as zice ca asa ceva nu exista! Dumnezeule mare, dar cum de se intampla asa ceva? Aceste actiuni sunt impotriva oricarui simt civic! cum sa stropesti cu solutii toxice?! in zona in care traiesc eu nu se stropeste cu nimic in cartierele de locuit. se stropesc livezile si campurile (nu toxic...), ca de aceea ne straduim sa cumparam cat mai multe produse bio - cu brevet bio... Dar unde locuim, nu stropeste nimeni cu nimic. Exista legi clare si nimeni nu risca sa fie dat in judecata.
dragul de Dodo, o scumpete 😍 Minunate fotografiile voastre, Rux draga. Este atata fericire si in ochisorii lui si in ai vostri, ai tai si ai Ralucai. Superb mozaic 💓
te imbratisez cu drag. pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana pana in 2017 anuntau si la noi puneau hartie in zona cu pomi din spate ... dar anul trecut nimic. Au anuntat dupa ce s-a intamplat ce ti-am povestit.
Eu stiu sigur ca a fost intoxicat (nu stiu daca merge ca la otravit ca nu a ingerat nimic, a "inspirat" ca sa zic asa).
In martie s-a dat sigur (nu stiu unde dar a fost vant cu un praf ciudat si cum am ajuns acasa a inceput sa imi tremure si sa ii curga ochii... ca "are o conjunctivita ca asa fac ei" ce pot sa zic...). Apoi si-a revenit ... dar in perioada aia a slabit cam un kg. Si totul a luat-o razna a doua zi dupa ce am vazut cand stropeau vis-a-vis. Si seara miroasea in spate a otrava.
Sunt inconstienti, pur si simplu.

Stiu ca de la asta i s-a tras nu doar pentru ca au mai fost inca trei cazuri (dintre care inca unul fatal, ca si la noi - o catelusa mai in varsta) ci si pentru ca acum cativa ani, cand au dat cu otrava pentru gandaci in bloc, mi s-a facut lat cand am ajuns la parter - la el a ajuns mai repede mirosul decat la mine... atunci era insa mai mic.

Nu ai vazut ca au aratat la tv cum dau cu tot felul de tampenii. Sau anunta ca vin intre 9 si 11 (cum au facut la noi cand au dat anul trecut si au ajuns dupa 13. iti dai seama - vin copii de la scoala... oamenii circula. Nu stii ce te "loveste".

Eu am scris odata la Garda de mediu sa vina sa constate - nu puteam sta in nicio camera nici acum nu stiu nu ce s-a dat atunci. tremuram toata... a fost oribil. Nu a raspuns nimeni. Ce pot sa zic..

:* cand ai timp, mai la iarna, te poti uita si prin articole.. oricum acum le-am aranjat si se gasesc usor - sigur ca de acolo de unde e va da din codita ;).

Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN din pacate exista. Efectiv toti dau cu ce le vine...
Eu stiu cand se da cu ceva in bloc prima.. din cauza ca imi face rau si recunosc "mirosul" de otrava - care e cam acelasi. Si mi-a ramas intiparit in memorie de atunci de cand mi s-a latit cat era de mare pe jos in holul blocului. O fractiune de secunda a durat cat l-am inharat si am iesit cu el afara in fuga... cand m-am aplecat sa il ridic am simtit mirosul.

Normal ca sunt dar la noi nu mai exista nimic. Poporu' e intoxicat cu televizorul la propriu si figurat..
Daca ei arunca iarna in loc sa dea cu lopata zapada nenorocirea aia de .. nu chestie care are aspect de branza. Pai nu ii duce mintea ca o pot manca animalele... si mai rau copiii?? Ca se joaca si fac bulgari si iau si mizeria aia si se mai intampla cine stie ce? Si crezi ca o curata cineva? Nu nu!!! L-am carat pe Dodo in brate (si avea aproape 16 kilograme atunci) mai mult de 100 de metri. ca daca era sa calce pe unde era asta imprastiata ii dadea sangele (am vazut un lup patind asa - isi luasera vecinii care aveau catei sosete pentru ei ca sa ii protejeze). Si erau stranse gramajoare pe la intrarile in spatiile comerciale ... si prin primavara am mai vazut prostie din aia... :(.

Sa iti spun drept. pana prin 2008 eu nu am vazut capusa in zona noastra dupa 2010 a fost nebunie - o multime de ganganii. Dar nici sa respiri nu mai poti ca peste tot efectiv te traznesc mirosuri de detergeni, balsamuri si tot felul de alte porcarii parfumate. Am citit undeva ca astea atrag astfel de ganganii.. ce pot sa zic. Ne-o facem cu mana noastra.

Ma bucur ca iti place mozaicul. Dodo era numai ochi <3 Eh exagerez :)))))) Era de toate. Si inca mai e .. probabil va fi mereu. <3

Pupici cu drag :)
Si sa speram intr-o lume mai buna. Si mai curata si sigura in sensul cel bun :P

Alexandru spunea... [Raspunde]

Ce poze frumoase. Un adevărat album cu amintiri de neuitat. Prima poză mi-a plăcut mult, când Dodo era mic de tot. Un ghemotoc de blăniță. Păcat că sunt și amintiri triste... Oamenii, cu inconștiența lor, fac mult rău celor din jur.....
Nuai bine, dragă Rux și zile cu bucurii! :-)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Alex Ando da... este tare greu cand sentimentul de neputinta este oarecum dublat sau intensificat de faptul ca nu ar fi trebuit sa fie asa, ca tu ai fost corect si a venit unul care a facut lucruri fara sa gandeasca si a distrus vieti si a calcat suflete... si o va face din nou fara vreun stres, fara sa se gandeasca mai ales la impactul actiunilor sale.. De pedepse, ales nu stiu daca chiar schimba ceva (desi la amenzi macar s-ar face rost de bani - de s-ar si folosi la ce trebuie).

Insa.. eu tot povestesc despre ce s-a intamplat nu pentru ca vreau sa ma razbun (nu ma ajuta cu nimic), ca vreau sanctiuni (atata timp cat toti fac dupa capul lor sunt egale cu zero - macar de amenzile ar merge unde trebuie si sar schimba ceva in bine). Nu. Spun si repet pentru ca nu imi doresc ca acest lucru sa se intample altcuiva. Nu vreau sa treaca prin ce am trecut noi.
Durerea pe care o simt zilnic... nu va trece niciodata. Oricat incerc sa fiu de zen si puternica. Nu pot sterge ce a fost. Si mai ales faptul ca nu l-am putut apara.
Eu am avut grija de el. Nu l-am dus prin locuri cu potentiale pericole (tufe, spatii verzi etc - pentru ca pe acolo pe langa minuntele capuse care au aparut de vreo 8 ani mai gasesti si alte surprize). Am strans dupa el (fara jena sau sila sau alte mofturi).. L-am carat iarna in brate (aproape 16 kg) pe distante lungi in care au dat cu prostii de lene sa dea cu lopata.
In conditiile astea, hranit cu grija, curat, iubit... cum sa nu iti vina sa innebunesti de durere ca il pierd pentru ca au stropit unii cum le-a venit. Cum? Cand el mergea normal (sunt catelusi care abia se misca, sunt bolnavi si sa vede saracutii).. cand. Asta e durerea. Si cum ma privea disperat in ultimele 2-3 zile cand i s-a agravat situatia. Pana atunci ne-am legat de toate firele de nisip de speranta.

Nu... nu vreau sa mai treaca nici stapani de animale, nici parinti prin asa ceva. Pentru ca si cei mici sunt afectati. Si uneori nu stiu de la ce li se trage.

Iti multumesc mult draga Alex! Si voua va doresc tot binele din lume si ... o lume mai sigura in care sa ne bucuram ca existam. Pana la urma. Sanatosi.

pupici!

Trimiteți un comentariu