joi, 18 octombrie 2018

Flori si culori " Matrioshka 2 - O fetita. "


Buna!
S-au terminat (pe anul acesta) retrospectivele facute pentru 💕Pagina lui Dodo🐾. Asa ca, pentru ultimele doua zile de joi din luna, m-am gansit sa pregatesc doua articole pentru o rubrica draguta, pe care am bagat-o putin in vacanta. Ultima data v-am povestit despre " Matrioshka 1 - Sufletel ", azi m-am gandit ca ar fi cazul sa faceti cunostinta cu o ... fetita :). Matrioshka 2.


Asa cum probabil ca va veti gandi (daca o stiti pe Sufletel, sau ati vazut-o acum, accesand linkul de mai sus) este vorba desigur de urmatoarea papusica de tip Matrioshka, de data aceasta in varianta amigurumi. Am realizat-o anul trecut, tot pentru Maria. Mi-ar placea mult sa reusesc anul acesta sa o fac si pe numarul trei. Dar nu mai promit nimic - in ultimul timp nu mi-a iesit mai nimic din ce mi-am propus si ma intristeaza foarte tare acest lucru.


Cred doar ca sunt foarte obosita de atata asteptat sa imi vina si mie randul. Ah.. sa nu va ganditi ca imi doresc cine stie ce extravaganta. Doar sa fie un trai tihnit in blocul unde locuiesc. Fara huruiele si tiuieli si alte chestii din astea care intre picatura chinezeasca din toate punctele de vedere. Cine o fi dand aprobari pentru asa ceva, sa aiba parte de ele... vorba aia :)). Ma abtin extraordinar de mult sa vorbesc despre astfel de lucruri.. daca o fac sa fiti siguri ca dau pe dinafara si pur si simplu pragul bunului simt, al suporatabilitatii si ar mai fi cateva au fost incalcate si depasite cu mult.
Dragilor... ca sa intelegeti cat de insuportabil este... ar trebui sa merg intr-o seara sa filmez in holul blocului pentru TpT. E fun - ca in sala motoarelor de la vaporul de croaziera in care nu ma aflu 😂.


Well... Sufletel se ascunde intr-o Fetita... Sa revenim la lucruri frumoase. Iar fetita are floricele pe hainute :).
Modelul este inspirat de un tipar gasit intr-o carticica - nu este facut de mine, uneori pur si simplu simt nevoia sa lucrez pur si simplu modele concepute de altcineva. Si ca veni vorba - am vreo doua sau trei modele de papusele pe care vreau sa le incerc. Tare tare mult imi doresc sa reusesc. :)



Nu putea lipsi desigur nici pliculetul origami. Tare mult imi plac pliculetele origami. Si imi mai plac si cocorii (da, Diana - trebuie neaparat sa fac un tutorial si, daca imi iese si nu ma fac de rusine, sa nu crezi ca eu sunt vreun as ceva.. hahah, departe de mine, poate ca iti faci o ghirlanda de cocori - spre bucuria lui Pufi..... sa aiba dupa ce sari.. haha).


Ei bine, cam asta a fost povestea Fetitei ce a plecat in cautarea Sufletelului ;). Nu mai stiu ce dimensiuni avea... dar va puteti da seama cat de cat din fotografia cand o tin in mana. Ce pot sa va spun sigur este ca am lucrat cu fir Red Heart Detroit :).



 
Pana data viitoare iata, impart cu voi inca o bucurie, cu flori si culori! Pentru ca, daca nu stiati inca, totul a pornit de la....
🌺@Home with Ella care gazduieste "Fleur and Color on Wednesday" 🌺
Episodul 26 " Matrioshka 2 - O fetita. "
 
🌻Rasfoieste si alte episoade pe care le-am scris in aceasta rubrica, aici: Flori si culori - rubrica de miercuri spre joi 🌻



16 comments :

Laura spunea... [Raspunde]

Simpatica!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Laura ma bucur mult ca iti place ;). si mie mi-a fost drag sa o lucrez...
:)

.✿*E LENA*✿. spunea... [Raspunde]

Tare drăguță matrioshka ta,îmi place cum ai ales culorile!
Zi minunată îți doresc,dragă Rux!
Pupici și mulțumiri de vizită!

cartim spunea... [Raspunde]

Ce faina este !!!!
Super:)

DIMI spunea... [Raspunde]

Good morning dear Rux!
Wow!! Your Matrioshka is so beautiful ! Love it!!!
A great crocket creation! You are so talented!
Have a great day! Hugs!
Dimi...

Ramona spunea... [Raspunde]

Și mie îmi place să croșetez! E drăguță fetița. :3

copilarim spunea... [Raspunde]

@.✿*E LENA*✿. iti multumesc mult si ma bucur ca iti place <3!
Culorile le-am ales incercand sa tin cont si de preferintele cromatice ale destinatarei ;))). :D
O zi minunata si din partea mea, pupici :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@cartim ma bucur mult ca iti place!! Multumesc:)
Iti doresc o zi superba!

copilarim spunea... [Raspunde]

@DIMI thank you :*!
I am happy you like the little one ;)). Someday I hope i will make the entire set of crocheted matrioshkas. But my to do list is sooooo long. :)
I wish you a winderful day :*!!
hugs

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ramona ohhh bun venit in club :D.
Ma bucur mult ca iti place mititica :P.
Iti multumesc si doresc o zi frumoasa :)!!

Suzana spunea... [Raspunde]

Simpatica foc!
I-as pune pe post de gura o paieta rosie!
Sa para ca da un pupic! :)

Seara excelenta, draga Rux! Pup!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu uite as putea sa incerc pentru urmatoarea... doarca nu stiu daca am vreo paieta rosie sau roz macar:P
;)) O idee super dragalasa :D.
Pupici si o seara minunata iti doresc si eu :*

CARMEN spunea... [Raspunde]

ce dragute sunt si ce nume dragalase 💓 Esti tare harnica, Rux draga. Pe masura ce se raceste afara, reapare la mine cheful de a tricota. Azi ma gandeam ca mi ar prinde bine un pulover albastru, am si ideea tiparului. Trebuie sa gasesc firul potrivit si apoi sa vina frigul 😀😏
te pup. O seara placuta 😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN si Leo... ce parere are :))))?
Si eu visez sa ma rasfat cuceva lucru de mana. <3
N-am mai lucrat de ceva vreme... si tare imi lipseste. :)

Pupici cu drag :*
(ps abia astept sa vad ce vei face :D)

Diana spunea... [Raspunde]

Cocori origamiiiii! Ioooiiiii! Sunt absolut sigura ca s-ar avanta Pufi dupa cocorii mei - chiar de n-ar arata a cocori, tot s-ar avanta (chiar daca are fundul cam greu acum - il ia la orice zbenghuiala varul mai tanar) :)
Cand lucrurile se mai linistesc la voi in bloc poate gasesti timp pentru un tutorial - deja stii ca n-am reusit vreun cocor. :) (si nici altceva; de fapt, doar barcute si coifuri - si pahare de hartie - dar nu-s origami!)
Imi amintesc de Sufletel! :) Si Fetita e tare migaloasa (si dragalasa!) Draga Rux, ai nu doar rabdare, ci si indemnare! Eu nici nu stiu sa citesc un model! :)
Succese!
Si sa fie liniste! Cat de bine te inteleg!
Te imbratisez cu drag! Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Dianacu maredrag si cu prima ocazie cocorim :*.
Barcutele si coifurile si paharele(cred - nu stiu exact cum e cu paharele, dar stiu ca noi faceam solnite cand eram mici) sunt tot origami. Dar nu stiam noi probabil.
Eu inca sper sa nu se fi pierdut totusi si sa gasesc la un mom dat o masinuta din coli de mate. Vai cat erau de tari!!
O sa iti placa mult cocorii si apoi o sa iti faci ghirlanda din coli reciclate si sa vezi ce se vor juca matzucii :P.
Ahhh apropo de crosetat - sa te uiti la ghinda ca e tutorial la ea (facut de mine). :P Macar asa ca idee - sa stii ca si eu tot asa am invatat sa crosetez! Eu la sc nu am prins decat partea cu snur de laseta (pe care mereu uit cum sa il incep)si atat. Iar de la Buni stiam doar sa tricotez - baza.
Mie la croseta mi se pareca am mai mult control asupra lucrului decat la andrele. Si un pont: incepe de croseta de 4 cu fir pentru 4. (sau chiar mai mari) daca vrei pentru ca asa iti va fi mai usor. Eu am inceput amigurumi pe o croseta de 1 si ceva(nici nu mai stiu exact cat are) si cu fi putin mai gros decat ata (nu as mai repeta curand procesul respectiv..... lol). Dar am inceput pt ca imi doream fmult si i s-a facut lui ralu mila de mine (cred) si mi-a luat o croseta de 2.5 si una de 4. lol.
Nici eu nu stiam sa citesc diagramele si ma mai si enervez cand trebuie sa desfac.. haha. Dar ahhh catde mult as vrea sa crosetez in momentul asta ... tolanita.. scuze, stand confortabil intr-un fotoliu .. hahahaahaha.
Iti multumesc tare mult. In momentul asta e chiar liniste. Pur si simplu simt cum a urcat gradul de zen. Sper sa mai tina macar 30 de ora, sau pana la 5. :)))
Muah!!

Trimiteți un comentariu