luni, 2 decembrie 2019

Calendar Advent 02 - "Acasa la Mos Craciun" (CDL#17)

Buna si bine v-am regasit!
Imi propusesem sa fac si un filmulet ca sa ne bucuram impreuna de cartea aceasta, dar... nu stiu ce au de gand cei de la youtube si care e faza cu regulile astea noi (care numai copiilor nu le aduc beneficii, ci pedepsesc mai ales comunitatea de youtuberi care incarca filmulete gratis, fara a scoate bani de pe urma lor). Asa ca nu am mai facut :(. De fapt nu stiu ce se va intampla cu celelalte - eu nu le-am facut special pentru copii, nu ma simt ok sa le cataloghez asa - probabil ca daca nu vor propune mai multe alternative (de ex: care sunt atragatoare pentru copii, dar nu au fost realizate special pentru ei), din ianuarie le voi face private, urmand sa ofer oricui doreste sa vada filmuletele invitatie (sau cum s-o proceda acum - parca inainte se putea parola ... mai simplu).
Dar sa revenim la pagina doi din calendarul din acest an. Este vorba despre o carticica suuuuuper dragalasa, pe care i-am luat-o micul H (desigur ca si putin mai marele N va avea acces la ea daca doreste, dar si el a primit carti.. 3, lol). Cartica este cartonata, are unele margini cu model si in partea dreapta dispozitiv de sunete. Imita sunetul zurgalailor, sunete magice si... rasul lui Mos Craciun .. "Ho, Ho, Ho!!" :).








Grafica este frumoasa, culorile vii si textul simplu si simpatic. Deasemenea sunetul este foarte bine realizat. Puteti sa va faceti o idee din imaginile de mai sus, in cazul in care vreti sa (v-)o faceti cadou si nu stiati despre ce este vorba. :)

Iata si citatatul ales de mine pentru azi:
"Trebuie sa ramanem putin copii pana la sfarsitul vietii noastre si sa pastram inocenta copilariei intru maturitate creatoare."
Magicianul de John Fowles

📚 
Cartea a aparut la editura Girasol si eu am cumparat-o de aici.
Pe pagina Repertoar puteti gasi cele mai recente (din decursul ultimiilor 5 ani) lecturi ale mele [ despre cateva am scris deja ]. Daca v-ati dori sa povestesc despre ceva anume din acea lista, dati-mi de stire si ii voi acorda prioritate ✅.
Pana la urmatoarea  noastra intalnire de la acesta rubrica  va doresc lectura plactura. Daca veti scrie si voi despre carticica voi crea cu drag si un tabel pentru a reuni impresii pe marginea ei.

📚📚
Acest articol este inscrisin tabelul gazduit de Zina pe minunatul blog cu Povestiri pe scurt, in Serialul ”Citate favorite”. 😊

Ja ne! Pe curand!!(si mai jos pomelnicul de Calendar Advent :D)


🌲
Ziua 02 in Calendarele Advent 2010-2019 💗:




Linkuri directe:
🎄 02.  Copilarim Advent - calendar 2 decembrie
( Colind "Frosty the Snowman" si desenul din 1954)

🎄🎄
 
Pe pagina Sarbatoarea Craciunului puteti gasi si alte articole in tema sarbatorilor de iarna. Iata doar doua exemple:
- Colectia de Colinde pe Copilarim
- Decoratiuni pentru sarbatorile de iarna

🎄🎄🎄

 http://www.blog.copilarim.ro/2019/11/impodobim-bradul-x.html
🎄11 noiembrie - 11 decembrie (11:11) 2019 - Impodobim Bradul X🎄
 Pe maine! 


 ***
Actualizare 💗 - lista linkurilor din colectia Inlinkz se va actualiza in fiecare an, adaugand articolele publicate ulterior.

10 comments :

ina02s spunea... [Raspunde]

Foarte frumoasa cartea, ca si ilustratii din ce vedem noi postat.
As vrea sa mai fiu copil, sa ma bucur de minunile astea ale ''modernitatii''..
Pupiciiii. Un Decembrie magic sa ai!

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Ce ilustrații viu colorate are de parcă ne atrage și pe noi, niște copii mai mari ce suntem :)

Păcat de aceste schimbări de pe you tube, și nu cred că vor rezolva ceva cu asta, dar îmi pare rău așa cum ai zis, de cei care aveau canale drăguțe dar care nu aveau legătură directă cu copiii, și care îi bagă în aceeași oală pe toți, păcat !:( În Fine !

Suzana spunea... [Raspunde]

Stiu genul asta de carti. Am luat si eu pentru nepotica. Imitau sunete de animalute si eru foarte veridice! Mie chiar mi-au placut. Cred ca si ei, dar intre entuziasm si curiozitate este o mare diferenta! :D
Perfect de acord cu Fowles. Mi-as permite sa spun 'putin mai mult', ca viata asta e cam trilulilu si a o compensa e musai! :D
Pupici si o saptamana faina, draga Rux! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@ina02s da, chiar este foarte dragalasa.
Pai nu tine decat de noi pana la urma daca ne ucidem copilul din nou sau il lasam sa ... traiasca. Pana la urma a fi matur nu exclude a pastra viu copilul din fiecare si a iti nega celelalte etape din viata (care fac parte din tine).
Cred ca treaba asta cu vai "la varsta ta" e facuta doar ca sa ne limiteze ... si controleze :(.

Asa ca putem sa mai copilarim si acum, chiar daca nu in corp de copil e drept :D. Dar cu sufletul, nu e problema ;).
Pupici cu drag !!! :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof sunt f dragute. Si mi-a placut si partea cu sonorizare (de data asta cu sunete, nu cu text).
E foarte aiurea cu yt. Sunt multe chestii de care nu se tine cont: sunt canale personale, canale din care se fac bani, canale realizate pentru a tine legatura cu cei dragi, canale educative etc.. nu poti pune la gramada tot ce contine chestii care le plac copiilor fara a lasa parintilo posib de a face playlisturi si sa spui ca e safe.
Nu ma deranjeaza sa pun eticheta care atrage copii dar ale mele filmulete nu suntfacute tintit pentru copii si nu mi se pare ok. Pur si simplu
:(

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana oh da, i-am luat si eu micului N :D. Amuzante si acelea. Mai are si unele cu povesti in care e citit fragmentul de pe pagina.
Chiar ca.. nu m-am gandit pentru ca la mine mereu s-au impletit cele doua... adica in general nu au existat una fara alta :))
Multumesc mult!! La fel :D
Pupici cu drag :)

Zinaida Strinu spunea... [Raspunde]

Frumoasă cărticică, dragă Rux! În ceea ce mă privește, e atrăgătoare și pentru adulți, nu numai pentru copii. :)) Se vede că mi se potrivește citatul ales de tine!

Zi frumoasă!

Ella spunea... [Raspunde]

Este tare frumoasa cartea, cred ca si Jojo al meu ar vrea sa o rasfoiasca!
Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zinaida Strinu la exact acelasi lucru ma gandeam si eu - e chiar frumos realizata.
Nu stiu daca urarea mea de bine a ajuns pe Faceboo, Inca o data La multi ani, frumosi si sanatosi :*!!
Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella si sunetele alese sunt reusite. Imi pare rau ca nu am putut sa si filmez. :)
Pup cu drag!

Trimiteți un comentariu