sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Amintire din trecut - The Madness


Intre schimbari, proiecte si "recuperari"... am ajuns prin cd-uri cu amintiri. Blogul Copilarim a aparut in 2010, proiectul rasarise firav intr-o noapte de 14 februarie in 2004. Pe atunci ma ocupam alaturi de sora si prietenele mele de proiectul AkcentMadness (prima parte cred ca este clar la ce se refera si este subiectul proiectului. madness - era echipa noastra:P de care imi este extrem de dor!).
De ce the madness? Ideea mi-a venit in 2002, cand practic am inceput noi proiectul. Nu stiu daca va mai amintiti cum aratau paginile web pe atunci:)). Si ne-am trezit noi.. o mana de fete, sa sfidam realitatea si sa ne apucam de webdesign. Si nu oricum, cod html, dreamweaver si photoshop... profi. Am pornit proiectul dupa cum spuneam in 2002 - 29 mai:P. Prima versiune a site-ului (ar trebui sa spun site-uri pentru ca erau vreo 7: site-ul principal, site-ul echipei, site-urile personale si site-ul foto) a aparut in martie 2003.. si de atunci am tot scos versiuni dupa versiuni.. Fiecare articol era scris pe calculator, urcat prin ftp... si ca sa realizam o versiune noua trebuia sa actualizam manual aproximativ 300 de pagini doar la partea de media (nu se pune arhiva de stiri...). Ne ocupam de stiri (redactare, compunere uneori - aici mi-am facut practica in pr si avand in vedere faptul ca era un site extrem de vizitat si popular incat pana la urma ni s-a facut propunerea sa preluam site-ul oficial va dati seama ca eram "tari", fara falsa modestie, o spuneau topurile si faptul ca ne vizitau si persoane din strainatate desi initial aveam doar versiunea in romana).
N-am mai povestit de mult timp, cel putin nu public despre acest proiect. :) Imaginea de mai sus face parte din ultima varianta a site-ului oficial de care m-am ocupat. Stateam si ma gandeam cata munca a intrat in acel proiect (probono ca sa fie clar). Este o perioada a vietii mele absolut minunata - in care chiar a fost o nebunie si am demonstrat ca acel grup de fete, cu multa ambitie, multa seriozitate si extrem de multa munca, dar si entuziasm au putut da tonul (pentru ca apoi au aparut si alte site-uri de gen, dar trebuie sa recunosc, ca acest proiect a fost un pionier) unei schimbari in aceasta lume. Acum probabil nu mai pare cine stie ce.. dar atunci:)!!
Sunt entuziasmata si fericita si abia astept sa realizez site-ul Copilarim. -www.copilarim.ro- Dupa cum puteti observa este momentan in lucru. Ma intreb daca voi mai avea rabdarea sa lucrez cu coduri (desi nu am stat foarte departe de ele, pentru ca si pe blog am modificat mult codul template-ului original). Dincolo de imaginea pe care o vedeti se afla foarte multa munca, nu lucrez in programe care sa genereze un sablon.. Si nu am program care sa imi deseneze singur grafica, cum poate si-au imaginat unii. Ma ocup singura de proiectele grafice, de cele legate de reteaua uneori cam imbarligata pe care se "brodeaza" imaginea. De promovare, de concepte, de foto, de continut... Bine, nu chiar singura ca imi sare in ajutor cu cate un articol fascinant sora din dotare, cu o idee sau mai multe care sa ma indrume.
Imi place sa comunic cu voi, sa va povestesc ce mai fac si sa va arat creatiile mele, dar si sa va multumesc pentru darurile pe care cu atata drag mi le-ati facut, sau de premiile castigate - pentru ca mi se pare normal sa multumesc :). 
Si acum va las, ma intorc la treaba (ca am foarte multa) - luni este si ziua lui Rha asa ca maine i-am promis ca ii fac o poza (sper sa iasa super bine - sa ne fie vremea favorabila sau sa cumpere un bec bun.. hahahaha). 
Weekend placut!

10 comments :

Ana Naghi spunea... [Raspunde]

Bravo pentru talent si ambitie! Asteptam lucuri noi si poate si ceva lectii pentru cei mai ne-experimentati :)
La multi ani, Rha! Varsatoare ca mine :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ana Naghiiti multumesc:)! cu siguranta voi mai face tutoriale:)

ghemulet spunea... [Raspunde]

Serios?pai chiar esti tare Ruxi draga mea...Weekend placut si tie

copilarim spunea... [Raspunde]

@ghemulet ;)) sa ma fi vazut cand eram si pe segmentul "relatii cu publicul"... hahahaha nu stiu sincer cum aveam atat rabdare.
Te pup

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

povesti si amintiri dragi...ce poate fi mai frumos decat sa le imparti cu noi...

copilarim spunea... [Raspunde]

@dulceameacasa :)

Victoria G spunea... [Raspunde]

Mi s-a intrezarit un zambet pe fata cand am vazut poza, site-ul. Chiar daca am fost copil pe atunci, si ma comportam ca atare, mi-a placut mult site-ul, site-urile. Era ceva nou pentru mine, pentru noi..niciodata nu mi-am pus problema cat de mult se poate lucra la asa ceva, pe atunci nici nu stiam cu " ce se mananca ", dar peste ceva timp, cand am crescut, mi-am dat seama cata munca ati putut depune voi. Fiecare in parte, poate una mai mult ca alta, dar totul din pasiune si devotament. Pacat ca totul s-a terminat brusc, prin despartirea lor, pacat ca toate lucrurile frumoase dureaza putin..but! esentele tari stau in sticlutele mici :).
Imi place cum a evolutat totul aici, pe copilarim, si sincer te admir pentru toate lucrusoarele pe care le faci. Totul pus cap la cap reprezinta imaginatia ta, dorinta ta si asta ma face sa te admir si mai mult!
Multi ani inainte cu acest proiect si numai lucruri frumoase! :*


PS : La multi ani, Rha-ule ! :*

Angi spunea... [Raspunde]

Ma minunam de unde stii atatea lucruri..Ai multa munca in spate...Dar ai facut-o si o faci cu multa placere .Felicitari ,draga Rux si mult succes in noul tau proiect. pupicei

Rha, "La multi ani ,sa fii sanatoasa si sa ai numai bucurii in viata."Te pup cu drag

copilarim spunea... [Raspunde]

@Victoria G :* !
Te pupam si noi draga noastra!!! :D
Si iti multumesc pentru tot:)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Angi
Multumim mult!! Sa fie!
:)
Te pup si eu

Trimiteți un comentariu