vineri, 24 aprilie 2015

Ziua Pamantului 5 "Traistute"

Buna!
Bine v-am regasit cu un nou articol din seria dedicate "Zilei Pamantului". Astazi va voi povesti despre traistutele noastre verzi (la propriu si figurat).



Una dintre temele pe care le-am abordat la provocari verzi anul trecut a fost - "Traistuta". Oana a venit cu propunerea si cu tipar pe care a trebuit sa il respectam. Deasemenea a realizat si patru desene (ulterior transformate in stampile digitale) pentru decoratiunea ce urma a fi cusuta pe traistuta.

Noi am ales desigur catelusul (:D) si iata mai sus o imagine din timpul lucrului la gentuta mea (Rux). Gentutele noastre sunt "gemene". Am folosit acelasi material de baza - o stofa frumoasa de la un halat nou si voluminos pe care nu il folosisem niciodata:D.

Eu am ales sa folosesc buzunarul de la halat pe traistuta - se inchide cu scai. am cusut catelusul pe buzunar si am mai folosit o dantela frumoasa (reciclata si ea) si doua stelute verzi:).


Si gentuta lui Rha are ca protagonist catelusul, doar ca este orientat in oglinda fata de al meu. Din fericire ne-a ajuns dantela si pentru gentuta ei (arata frumos:D) si am avut si stelute.

In modelul propus de Oana traistuta nu avea si curea de pus dupa gat. Dar in timp ce lucram marginea si cele doua manere mi-am amintit ca aveam niste cerculete aurii de la... un ceva (chiar nu mai stiu de la ce au fost reciclate... mi se pare ca de la ceva ce isi cumparase Rha:D). Si astfel le-am cusut pe parti si am facut si sistem de prindere pentru a putea fi purtat si pe umar :D.

Si lui Rha i-a placut ideea dar a optat pentru negru si sistemul de prindere pe parti este usor diferit :D. Mie imi place tare mult cum a iesit varianta pe negru. :D

Iata-le si pe amandoua! Snurul crosetat poate fi pus in traistuta si se poate tine doar de maner (ca in cazul traistutei cu negru. :) Rha nu  vrut sistem de prindere cu scai... Nu mai stiu daca a reusit sa monteze fermoar sau ... a ramas pe capse. :D 


 Tare dragi ne sunt traistutele. Sunt incapatoare, practice, haioase :D. Si verzi... la propriu si figurat, dupa cum spuneam. In plus traistutele reduc numarul de pungi de plastic care ne sufoca... pentru ca din pacate, multe persoane au chiulit la lectia in care eram invatati sa nu aruncam gunoaiele pe jos. 
Daca va plac, va puteti face si voi o traistuta. Gasiti tiparul aici. :)
Pe maine!

*****
Pentru ca Oana (DulceaMeaCasa) a venit cu propunerea sa realizam o colectie de articole dedicate sarbatorii Pamantului pe care sa o gazduim pe Provocari Verzi ( Eveniment Special (21-26 aprilie 2015) "Sarbatorim Pamantul" - Fiti diferenta! ) - mi-am propus ca in aceasta saptamana sa va arat cateva din proiectele pe care le-am realizat de-a lungul timpului conform principiului 3R (redu-recicleaza-refoloseste) si care imi inveselesc, infrumuseteaza viata! Din casuta mea, cu gandul la casa noastra, Pamantul!
Va asteptam si pe voi sa va alaturati cu proiectele voastre in colectia de aici: Eveniment Special (21-26 aprilie 2015) "Sarbatorim Pamantul" - Fiti diferenta!

0 comments :

Trimiteți un comentariu