vineri, 7 octombrie 2016

01. " My Black Tie is a Little Black Dress "


Aceasta a fost concluzia firească la care am ajuns după ce m-am documentat despre Black Tie. Cine ar fi zis? Când am citit prima dată despre acest cod vestimentar, primul meu gând a fost departe (chiar foarte departe) de orice eveniment special care necesită o ținută adecvată ocaziei. Mi-am amintit de o secvență dintr-un film japonez, în care angajații unei companii sărbătoreau pe un vaporaș bând sake și legându-și cravatele pe frunte, ca un fel de bandane.......
Mi-a luat ceva timp să îmi șterg imaginea din fața ochilor și zâmbetul larg (însoțit de chicotelile de rigoare, total nepotrivite subiectului) din minte și de pe față.
Black Tie presupune mai mult decât o simplă cravată neagră - este un cod vestimentar semi-formal (probabil că cel mai cunoscut, când vine vorba despre evenimente speciale ) de care ne "lovim" de-a lungul vieții de nenumărate ori.

Sursa foto - Answear.ro
Pentru mine, Black Tie este echivalent cu Little Black Dress - rochița aceea neagră, simplă, pe care o porți purta la orice eveniment care implică acest cod vestimentar. Și această rochiță mă duce, invariabil, cu gândul la Audrey Hepburn.
A fost o perioadă în care să găsești o rochie elegantă era o adevărată aventură. Îmi amintesc că atunci, atât eu, cât și sora mea, recurgeam la o ținută inspirată de clasicele costume bărbătești - piesele de rezistență fiind o cămășă albă și pantofi eleganți. Eu eram mai puțin norocoasă la acest capitol, fiind monionă și trăind pe "picior mic". De fapt, nici la pantofii cu toc nu prea aveam noroc, tot din același motiv.



Sursa foto - Answear.ro

Din fericire, cu timpul, în garderobă și-au făcut apariția rochii scurte, midi sau lungi, potrivite codului vestimentar despre care am vorbit. Deși nu lipsesc culorile și imprimeurile, eu prefer rochiile negre. Nu pentru ca "subțiază", ci pentru că mi se par foarte elegante și pentru că, niciodată nu poți avea prea multe astfel de rochițe.
Iar dacă alegi o haină elegantă ( sau un poncho ), potrivită evenimentului la care urmează să participi, o pereche de pantofi comozi dar, în același timp eleganți, îti mai lipsește doar un element "scânteietor" pentru a completa ținuta.
Acestea fiind spuse, acum că răspunsurile la întrebarea Țeu ce voi purta la un eveniment specialȚ pot fi atât de accesibile și pentru că m-am hotărât ce înseamnă black tie pentru mine, nu îmi mai rămâne decât să aștept ca un eveniment special să apară la orizont. Un motiv în plus pentru a purta o rochiță neagră și a aduna multe amintiri frumoase.

Sunt curioasă - ce înseamnă pentru voi Black Tie?

http://super-blog.eu/2016/10/01/proba-1-black-tie/

2 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Succes la concurs, draga Rux!
Nu ma mai descurc in atatea postari cu subiecte similare. Parca este jocul nostru de la duzina de cuvinte...
O sa fii cam ocupata! Spor si inspiratie! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu iti multumesc :). SuperBlogul este de doua ori pe an - eu sunt la a treia participare :).
Chiar o sa fiu - mi-am propus sa desenez la fiecare proba ceva, deci da. Iti multumesc mult :*!!

Trimiteți un comentariu