joi, 27 octombrie 2016

10. " Eu și florile. Și-o lume mai frumoasă. "



- Ieșim! Ești gata? întrebă Bunica, în timp ce făcea ultimele pregătiri.
- Mergem la piață? i se alătura o mogâldeață de fetiță, care ținea strâns în mânuță un coșulet împletit.
Prima oprire era acolo unde se găseau primele flori de vânzare.
- Pentru Mami !
... sau
- Pentru tine, Buni !
Și pentru cine și mai cine...

Inceputul Promitator


Am iubit florile dintotdeauna. Florile de grădină, luate de la câte o bătrânică, cu multă emoție și bucurie. Cred că erau cele mai frumoase buchete de flori pe care le-am văzut vreodată, așa, simple, dar aranjate cu grijă și încărcate de iubire pentru acele flori plăpânde. De câte ori mi-au ieșit în cale acele buchete magice m-am oprit și am luat măcar unul. Nu poți uita emoția aceea transmisă de mâinile tremurânde, de ochii înlăcrimați... Am suferit de fiecare dată când nu aveam la mine un bănuț pentru a putea să cumpăr de la „bătrânica - bunică”, sau chiar „bătrânelul - bunic” un strop de poveste. Flori cu suflet...

Cel mai mult îmi plăcea să merg la piață pentru că, vrând - nevrând, Buni nu scăpa fără să îmi ia flori. :) Chiar dacă nu întâlneam nicio bătrânică în drumul nostru, la piață erau florăresele. Îmi era drag sectorul cu flori de pe vremuri - o mare de flori de grădină, de seră!
Iar dacă, din întâmplare, era închis acolo, ca rezervă, aveam și o florărie „ de stat ” pe traseu, unde aveau cele mai frumoase garoafe de la Codlea.

Ce mai... deja lumea mă cunoștea drept fetița cu florile! Iar mie, mie îmi plăcea să îmi impart bucuria, adică florile, cu cei dragi!

Piticul Vesel

Întotdeauna am iubit florile și mi-am imaginat povestea pe care o poartă cu ele. Unele depănau amintiri din poienițe, altele se mândreau cu grădinița îngrijită cu drag din care fuseseră culese, pentru a aduce un strop de bucurie oamenilor. Și cele crescute în sere aveau poveștile lor! Mie mi se părea că, deși păreau mai sofisticate, erau de fapt foarte copilaroase și tot își doreau același lucru ca orice altă floare: să le zâmbești. Ca atunci când, copii find, o frezie timidă poposise pe năsucul sorei mele, preț de o fotografie.

În scurtul lor drum prin viața noastră, florile ne reamintesc să fim copii. Să le privim cu ochii limpezi, să ne îmbătăm de parfumul și culoarea lor, să ne eliberăm de tirania cotidianului și să evadăm într-o lume de basm.

Balonul Visator


Acum există tot mai puțini oameni care știu să transmită iubirea lor către flori și către ceilalți oameni, mai departe. Florile nu înseamnă obligație. Florile presupun iubire, poveste, zâmbet, vis, viață, curaj, empatie... și mult mai mult decât atât.

Când vorbim despre aranjamente florale vorbim despre suflet și artă. Mi se pare pur și simplu minunat să reușești să dai formă unei povești în care florile joacă rolurile principale - mesagerii sentimentelor și gândurilor.

Și unii oameni sunt adevărați magicieni. Ei nu sunt doar cei care pregătesc cadouri florale, ei sunt un fel de mici spiriduși care învață de la flori și le ajută pe acestea să își îndeplinească misiunea, creând o lume mai frumoasă și mai bună.

Printul Inocent

Nu știu cum să vă descriu magia momentului în care ești surprins de mesajul purtat de flori. Îmi pare că își pierde din farmec când cuvintele incearcă să îl surprindă. Dar știu că, într-un atelier de design floral  se „montează” adevărate decoruri pentru piese de teatru unice și personalizate. Și, chiar dacă timpul nu îmi permite să caut comori prin orașul peste în care acum domnește toamna, pot afla într-o florărie online  un „soldățel gingaș” care să îmi fie mesager și să aducă bucurie.

Soldatelul Gingas

Nu ezitați să (vă) oferiți flori! Pot fi în ghiveci, sau într-un aranjament floral de poveste, sau poate fi doar un buchet pe care să îl aranjați frumos în vaza preferată - așa cum face sora mea mai mică. Și fiecare floare primită, îi reflectă în privire fericirea. Și nu știu dacă știți, dar fericirea se „ia”! E molipsitoare :)!

Iubesc florile. Îmi fac lumea.. mai frumoasă. Ceea ce vă doresc și vouă!
http://super-blog.eu/2016/10/22/proba-10-buchete-olla/

4 comments :

Micaela Gh spunea... [Raspunde]

Ce frumoasa poveste :) Asa e,lumea florilor e magica :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Micaela gh :*
Si bucuria aceea care se poate vedea si simti din ochii celui care tocmai a primit o floare!! Neprtuita <3
Ma bucur mult ca iti place :D!

ileana-carmen spunea... [Raspunde]

Ce poveste frumoasa. Felicitari.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ileana Carmen iti multumesc mult! Ma bucur ca iti place! :)
Subiectul este frumos si mi-a inspirat desenul; iar amintirile m-au ajutat din plin :D.

Trimiteți un comentariu