luni, 6 februarie 2017

Ran - Gheisa Orhidee (S.P.V.) - part I -


Buna 💗!
Aceasta domnisoara frumoasa se numeste RAN. Numele ei inseamna orhidee in japoneza. Este o midi gheisa (are aproximativ 12 cm inaltime) amigurumi. Are picioarele articulate - poate sta si chiar poate pasi, tinuta de mana. Ador acest model nou de papusica (pe care l-am creat anul trecut, pentru Colectia Zanelor Verde Fluturas).




De ce Ran, de ce galben? :)
Ei bine, atunci cand creez, nu ma pot abtine sa nu caut simboluri, sa creez povesti. Aceasta poveste a venit greu .. ca sa spun asa. Dar si cand am gasit tema... apoi totul a "curs de la sine".
Ran pentru ca inseamna orhidee. Galben pentru ca orhideele galbene reprezinte prietenia, bucuria, un nou inceput.



Aceasta papusica a fost creata pentru a-i multumi prietenei noastre Suzana pentru faptul ca a sustinut proiectul Provocari Verzi si, desigur si Copilarim. Astfel putem continua sa folosim pentru inca 7 abonamente (adica 3 luni ) serviciile inlinkz. 


Combinatia Galben Violet este una dintre preferatele mele. De fapt am mai creat o papusica mai mare care a avut cromatica asemanatoare (doar ca acolo am lucrat cu galben pe mov) si inca de atunci imi doream sa creez un kimono galben.



Parul este prins in doua codite  (de fapt nu sunt chiar codite - este o pieptanatura inspirata din cele japoneze, cu decoratiuni asortate cromatic cu tinuta). Cele doua decoratiuni din magelute simbolizeaza boboci de orhidee.



Nu am vrut sa incarc foarte tare kimono-ul. Pe partea dreapta (in josul manecii) am brodat un fel de lujer cu bobocei pe el, iar in stanga, pe poale, un vals al florilor de orhidee. Culmea este ca ... acum, pe balcon, am o singura orhidee inflorita. Galbena. Este absolut superba si a inflorit (coincidenta) exact cand lucram la aceasta papusica.



Sabotii geta sunt prins si picior. Si la brau, obi-ul este format din piesa centrala -  o panglica de satin si doua fire care o prind (unul auriu si unul din acril, violet inchis).



Mi-e foarte draga papusica. Trebuia sa plece saptamana trecuta spre casuta ei, dar nu am luat in calcul faptul ca a fost sfarsit/inceput de luna si efectiv nu am reusit sa ajung la posta.
Maine insa pleaca si, probabil ca va ajunge deja acasa cand voi publica si cel de-al doilea articol despre ea, in care va voi arata si costumatia de sub kimono.

Pe curand :) !!

8 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Multumesc mult, Rux!
Abia astept sa o vad si sa-mi coloreze ziua!
Cu mult drag iti urez spor in toate si multe realizari dragi tie!

MatrioshkaHandmade spunea... [Raspunde]

In mainile tale orice prinde viata !!! 💛

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu :* Imbratisari cu drag :)!!
Iti multumesc ! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Maria P. <3 !

CARMEN spunea... [Raspunde]

fotografiile nu sunt update... nu vad decat mesajul pentru party hosting :-(

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN reactualizat si aici :). :D Merci muuuult! Le-am reluat din 2010 incoace asa ca in 2017 sunt inca probabil cateva care mi-au scapat. De fapt sigur sunt... va trebui sa le verific :P

Diana spunea... [Raspunde]

No! Sarisem peste "orhideea galbena". :) Rezolvat! Vazut, placut foarte! :)
Spor la lucru! Succese! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana si eu sper sa reusesc sa ma ocup si de episodul 2 de mult promis si inca aflat in stadiu de draft :P. hihihi
Pupici si multumesc :)

Trimiteți un comentariu