luni, 22 ianuarie 2018

Ran - Gheisa Orhidee (S.P.V.) - part II -


Atunci cand am publicat Ran - Gheisa Orhidee (S.P.V.) - part I - eram convinsa ca a doua zi papusica  urma sa plece spre Suzana. Dar, vedeti voi, i-a mai trebuit inca multa vreme.... sau mie, sau asa a fost sa fie si, abia in decembrie a ajuns ACASA. :)
Ran are o poveste speciala, despre care am povestit deja, un pic. Numele sau inseamna oridee si mam jucat cromatic cu simboluri si ganduri, impletind o poveste de prietenie, cu drag.



 Ran are (pana acum) cel mai micut kimono pe care l-am lucrat. Ea este o papusica amigurumi medie (ca inaltime) din categora micutelor mele. Imi place enorm pentru ca este mult mai mobila decat celelalte doua.



Kimono-ul a fost realizat din fetru galben, cusut de jur imprejur cu punct feston si brodat cu margelute si fir de matase. Obi-ul si sistemul de prindere l-am simtit ca asezandu-se firesc din trei parti componente: o pangica de satin, un fir auriu si unul din acril molicel.



Cand vine vorba de papusi amigurumi, cel mai mult imi ia sa fac combinatii... Poate ca din afara pare extrem de simplu, adevarul este ca de fiecare data, tot ce pare mai simplu, a durat extrem de mult.
Sandalele geta sunt cusute de talpa piciorului si au doua fete realizate din fetru - galben spre interior si mov spre exterior. Sunt impodobite cu margelute asortate.



Rochita purtata  pe sub kimono este realizata dintr-un cupon de bumbac imprimat. Un model absolut superb (ii multumesc Micaelei pentru setul de cupoane din care sa fac mici "maruntele" numai bune de daruit). La modelul acesta atat de "simplu" iar am ajuns destul de greu. Dar sunt foarte multumita de rezultat pentru ca.....



Micuta Ran paseste foarte bine si imbracata in rochita. Yuuhuuu! Ceea ce ma fascineaza pe mine la acest tip de papusica este faptul ca poate pasi incredibil de frumos (si sora ei mai mare poate, dar nu atat de ... firesc, as putea spune).



Mi-a placut foarte mult si cum am reusit sa ii aranjez parul  - si aici a folosit diferite margelute pentru a sugera stilizat cate un boboc de orhidee. Apropo de orhidee, chiar acum a inflorit cea din camera lui Buni si este atat de draguta!! Ale mele insa sufera - va trebui sa le ofer atentie cat mai repede - mica gradina din balcon arata cam... parasita 😟.



Si dupa inca o mica plimbare, iata ca a venit momentul sa isi imbrace iar kimono-ul si sa se pregateasca de plecare. Sau asteptare, haha, caci pana in decembrie a mai durat ceva, timp in care a asteptat cumintica.Voi reveni si cu un episod 3, tot candva luna aceasta, sa va arat si ce cutiuta simpatica am gasit pentru ea.



Domnisoara Ran detine recordul de cei mai mici ochi brodati pe fetru - si eu care credeam ca cei in stil manga sunt dificili. Nu vreti sa stiti cate "rateuri" am dat la capitolul ochi de acest gen brodati... Dar au iesit atat de expresivi si dragalasi incat am repetat istoria si la Zana Verde Fluturas midi realizata in iarna trecuta (unde am reusit sa maresc colectia de ochi esuati, pentru a treia oara).




Cateva detalii cu imbracamintea :).
Sincera sa fiu mi-a facut atat de multa placere sa o fotografiez, incat nu ma mai saturam...  Am scos si aparatul din dotare la inaintare (ceea ce imi reaminteste ca a somat saracul atata timp si cam e cazul sa ii incarc bateria si sa il pun la treaba... eh, pana in martie mai e timp.. si poate ma mai trageti si voi de maneca " Auzi... Rux, ai incarcat bateria la aparat? Vezi ca acum vine martie" 😁😁😁  - va multumesc de pe acum).


Si acestea fiind zise, sper ca v-a facut si voua placere calatoria alaturi de Ran si va multumesc pentru rabdare, daca ati parcurs intregul articol :).
Azi sarbatoresc si faptul ca varsta mea este inca un numar prim (hihih, pana la urmatorul numar prim mai sunt cativa ani si... va trebui sa schimb si prefixul 😕 ). Asa ca am hotarat sa ma serbez si luna aceasta si luna viitoare... si in martie pana de ziua mea.. hahahaha 🍰.

Pe maine!

5 comments :

Ella spunea... [Raspunde]

Tare imi place papusica ta! Si cum ai "coafat-o" si cum ai îmbracat-o! Sa întelg ca esti nascuta în martie? Fiul meu cel mare este nascut fix la sfarsitul lunii martie!😅
O saptamana placuta, Rux draga! Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella ma bucur mult, multumesc!! :)
Da, tot spre sfarsit, pe 22 :P.
Suntem amandoi berbeci deci :D. Hehehe!
O saptamana minunata si din partea mea!! :*

Diana spunea... [Raspunde]

Papusica e de admirat, dar si tu! Cata rabdare poti avea pentru miniaturi! :) Spor la lucru si la povestit! Si la fotografiat! :)
E asa de dragalasa!
Iti doresc sa ai o saptamana minunata! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Dianama bucur tare mult ca ti place si iti multumesc mult pentru urari :)!
Cu rabdarea amm mereu de furca - dar incerc sa o atrag catre mine :))))) [ e o gluma referitoare la "berbeci" si rabdare - " Da-mi Doamne rabdare, dar da-mi-o acum!" :))) )
Pupici si o saptamana minunata!!

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce poveste frumoasa are papusica! Cred ca a trecut prin ceva peripetii pana sa o vad, dar asa se pare ca sunt toate povestile!
Multumesc inca o data, draga Rux pentru ganduri,povesti si micuta gheisa! Pupici!

Trimiteți un comentariu