joi, 5 septembrie 2019

Making of: Costumatie de zana carpace (#01 STD/SP)


Buna!:)
Pentru azi am pregatit cateva poze si povesti din culisele lucrarii realizate de mine pentru STD/SP Tema #01 Echipa Zanelor Carpace.
Pe micuta papusica blonduta ati putut sa o vedeti si ieri, la Miercurea fara cuvinte " S.T.D./S.P. #01 Echipa Zanelor Carpace ". Ea este unul dintre premiile pe care le vom oferi la sfarsitul provocarii, in decembrie. Nu stiu inca ce costumatie va purta cand va pleca de la mine, spre noul ei camin (ma repet - daca aveti sugestii dati-mi de stire - voi tine cont :P, multumesc!). Vom vedea.
Nu intentionam sa fie exact o papusica blonda, care sa semene cu Clopotica - chiar s-a nimerit (de cand am vazut-o si am ales pozele s-a lipit de mine. Mai aveam inca o varianta, dar a ramas ea. Apropo - are o culoare de par atat de frumoasa !! :)


Si la costum am avut mai multe idei si variante. Singurul numitor (aproape ) comun a fost incaltamintea, la care mi-am propus inca de la bun inceput sa optez pentru fetru. I-am facut niste cizmulite dragalase, cu o margeluta alba in varf (pobabil ca ele aduc cel mai mult cu tinuta Clopoticai).


Abia apoi a inceput.... "distractia". Am incercat sa imi fac si de aceasta data tipar - mi-a iesit mai mult sau mai putin (lol).  In imeginea de mai sus festonasem o parte din material si la bucatica din stanga realizasem si marginile de sus si jos. Partea din fata (mai lunga, in dreapta) abia intrase la festonat :))).

Aceasta este nuanta cea mai apropiata de parul ei - adrabil, nu? :)

Dupa lupte seculare (sau asa mi s-a parut) am reusit sa prind costumasului in partea de sus o dannteluta (de fapt sunt doua bucatele prinse intre ele). E o dantela moale - deci o picat pontul cu topirea marginlor...lol. Am ales sa transform ceea ce parea o rochita fara bretele in .. oare cum se numeste chestia asta un fel de salopeta fara bretele :)).



Dupa aceea am trecut la pasul urmator. Si parea foarte simplu: un tutu. Bine, eu am mai facut asa ceva din fasioare dar de data asta am zis sa trec la ceva mai... complicat (ce-o fi fost in capul meu, nu stiu... hahaha). Da-i si taie fasioara... masoara si coase frumos in talie:


Dupa care, fa-i cordon de panglica. Nu, pe bune, am uneori niste idei!! Nu vreti sa stiti cum au fost acele momente :)). Nici nu iti trebuie sauna cand lucrezi asa ceva. 
Lasand gluma la o parte, a fost destul de dificil pentru ca panglica trebuia sa fie fina (ca atunci cand  o prind la spate sa nu se vada aiurea) si a trebuit sa o indoi si sa inserez in ea marginea de sus de la tutu.


Si am domesticit tutu-ul. :))) Pentru el mai aveam niste planuri marete (voiam sa transform partea de jos in frunze, dar am renuntat pentru ca nu iesea cum as fi vrut eu - e plasa prea mare.
Asa ca am trecut repejor la aripioare:

Am hotarat sa aiba doar doua (pentru ca daca as fi facut mai multe, adica 4, cele de jos nu s-ar fi vazut - asa ca, pentru acest model de papusa si parul pe care il are, am mers pe varianta asta. Am folosit doua bucatele de panglica usor transparenta si cu decoratiuni straucitoare si margelute albe (as fi putut folosi si sidefate pe crem, dar mi-a placut mai mult efectul acesta.  Baza - doua sarme de prindere de pe la jucarii recuperare - una apare si in fotografia cu "comori" - plasata sttrategic langa batul de  frigarui, in spatele unei aripioare:

Pentru decor am folosit: o lingura de lemn decorata rustic primita in dar, o piatra in forma de inima - cea de pe lingura, o castana micuta (gasita in decembrie), o petala de trandafir uscata, si alte maruntisori :P.
Pe fustita am prins doua funzulite din fetru, la baza carora am broda cateva margelute rotunde sau tubulare. Decoratiunea din par este tot un "obiect gasit" - o incercare de-a mea de "margelit", iiar cerculetul pe care il tine in mana este recuperat de la  piesa vestimentara (am avut si albastre si leam facut cercei  pentru Erena - All in Blue.

Sper ca v-a placut aceasta mica poveste. In cazul in care lucrati de zor la costumatia pentru papusica voastra va doresc mult spor! :) Abia astept sa vad ce veti face. Daca inca nu, sper sa va alaturati si voi acestei provocari de toamna. 
Vreau doar sa va mai reamintesc ca nu conteaza ce fel papusa folositi :P.

Ja ne! Pe curand!

4 comments :

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Hooopa, avem idei :))))
Glumesc! Cam stiu ce am de făcut, dar o idee in plus este foarte bine venită oricând..

Azi lucrez la păpuci și aripioare, astea mi se par cele mai greu de făcut la această temă, deșii mi-am făcut rost de materiale..
Bine că am citit articolul că era să uit penseta la servici, cred ca îmi trebuie la anumite chesti..

Ps. Domnul zân al meu, se află pe masa de operație, n-am apucat decât sa-i trag "jacheta" aia din fabrică de pe el, că și așa îi era prea cald cu ea pe vremea asta, ha, ha:)

Multumesc de ponturi și idei,
O ziii liniștită !!!


ina02s spunea... [Raspunde]

Frumos ne-ai spus povestea Clopoticii. Cel mai mult mi-au placut cizmulitele si salopetica. Cata migala. Nu pot decat sa te felicit. Numai bine! Pupiciiii

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof :D
M-am gandit sa fac cate un articol de making of la fiecare tema :). Doar asa, ca sa va arat cate ceva din timpul lucrului (asa imi mai amintesc si eu, in timp) si cine stie, poate ca e si vreun pont util prin el.
Plus ca asa mai fac si cate o pauza mica - sa fac cate o poza.. :))).
Abia astept sa il vedem pe Zan ;)).
Mult spor ;).

copilarim spunea... [Raspunde]

@ina02s ma bucur mult!! <3 Multumesc :*!
Cred ca in fiecare dintre noi se afla un potential "Clopotic", sau zan carpace. Can asta e ideea pe care am vrut sa o transmit.
Imbratisari cu mult drag :)

Trimiteți un comentariu