duminică, 14 mai 2023

Amigu Panda


Buna!!

Astazi am facut o .. mare branza. Cum suna:))). Nu, serios acum, chiar am facut o branza, nu foarte mare, dar am facut. Si ma mai asteapta o tura pe aragaz... dupa ce termin cu articolul.

Imi propusesem eu sa finalizez proiectele pe care le am de facut, doar ca... am ramas cu propunerea  - vad eu ce fac, cert este ca saptamana aceasta este de dorit sa ma ocup de balconul meu. Pentru ca infloresc teii... si apoi pana spre jumatatea lui iulie (eu sper sa inceteze pe la sf lui iunie, dar din experienta anilor trecuti, nu prea e asa) nu mai am cum. In fine... vom vedea.

Azi vi-l arat pe micul panda amigurumi, care ar fi trebuit sa plece de prin martie spre Micaela insa.. nu mi-a iesit deloc planul acela... asa ca mai sta pe la mine, deocamdata.





Am lucrat micutul urs panda, dupa un model dintr-o carticica draguta care se numeste Mini Amigurumi Animals, scrisa de Sarah Abbondio. Imi place mult sa fac proiectele din cartea aceea, desi cand e de lucrat pe fir inchis, mi se pare foarte dificil - pentru ca abia vezi ochiurile. Eu am lucrat cu croseta de 2mm :). 


Rukkusu facuse atunci, in martie, o mica sesiune foto  (dupa cum spuneam urma sa plece ursuletul) si ma uitam ce frumoasa era primavara atunci :)))). Ce insorita.. ce copacel inflorit! 



Si probabil veti recunoaste si micutul taburet facut cu ocazia cursului de pe Domestika (Curs Amigurumi - Domestika - Principe del Crochet - Design & Creation (U1-U2)) . 
Ma uitam la cercelasii in forma de prajiturele pe care ii purta Rukkusu pe atunci. Si la salopeeeeta :). 

Ja ne!!

14 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

tare dragalas Amigurumi Panda ☺ esti mare specialista in jucarioare hand-made. Ar trebui sa deschizi o mica afacere, precis ai avea clienti!
Branza de casa - perfect! Am un coleg din Mexico, el nu suporta branzeturile din comert si face singur, dar cand face... face o mare brânza! ☺ Cumpara 1 litri e lapte de la o ferma - lapte de la o singura vacuta! Ne aduce sa gustam... e SUPER!
O duminica seara cat mai placuta, Rux draga! 😘❤️

Suzana spunea... [Raspunde]

Super micul Panda. Tot aman sa incep si eu, facand slalom printre atatea subiecte. Daca nu ma organizez este cam naspa.
Felicitari, draga Rux! Spor la tot ceea ce iti propui! 😘❤️

MNiko spunea... [Raspunde]

Și eu mă uitam că are Rukkusu haine noi, apoi am citi că e sesiunea foto din martie. Ii stă bine și în salopeta aceea, și poate merge și la picnic cu micul Panda.

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ma bucur ca iti place. :*
sa stii ca i-a dat ceva batai de cap - observ ca mi-e destul de greu pe culori inchise pentru ca mai ales la lucruri mici, nu prea vad ochiurile...
Oricum, meritul il are creatoarea cartii :). Eu doar am interpretat.

Stiu ca in strainatate poti avea activitate pana intr-o suma fara sa fii nevoit sa platesti tot felul de taxe. La noi nu este asa. la noi cadrul legal e cam sucit.. plus ca presupune sa platesti dari (sanatate si pensii) automat cu sau fara vanzari. Apoi trebuie sa faci o estimare anuala (ceea ce eu nu as putea face... pentru ca habar nu am daca as avea vreo vanzare - avand in vedere faptul ca lucrez in functie de cand si cum pot... nu ma pot baza pe ceva sigur). E.. si mult de alergat (ceea ce la mine pica din start - si pe ai mei nu ii pot complica la asa ceva..).
Birocratia mi-a taiat orice avant in directia asta.

Foarte fain!! Bravo lui. Si eu am avut o vacuta preferata - vai tare bine ma intelegeam cu laptele acela. Si cel de acum eok, dar imi cam face probleme totusi (Desi preparatele ies foarte bune. Eu fac branza foarte simplu: pun laptele la prins intr-o oala, sau doua - acum am 8 litri, 4 si 4; las cam 1 zi, sau chiar 2, in functie de cat e de cald - pana se separa smantana si zer si iurt. Strang smantana, apoi iaurtul acela cu zerul, dupa ce pun in borcan cateva portii pentru parinti, il pun in oala de branza si incalzesc pana cand incepe sa se stranga branza, nu il fierb... apoi strang branza in tifon si asta e tot. Nimic altceva adaugat. Va trebui sa fac un articol.. dar mai incolo :D)

Poate va povesteste ce reteta are el. ar fi super interesant.
pupici cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana si eu am cursurul atual pe pauza. ziceam ca macar unul pe luna sa fac, dar de ceva timp nu stiu cum sa ma mai organizez... :O.
E oarecum frustrant... :)). Sa tot aman sa tot reprogramez...

pup cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko daaaaa... lasa ca am senzatia ca si din decembrie :)))) bine macar ca am subiecte pentru cand nu reusesc sa ma ating de alte proiecte...Si eram asa happy ca am reusit sa recuperez trei... dar ieri si azi nimic nu am reusit sa misc :O

E posibil sa il invite la un picnic.. ca nu stiu cand va pleca la casa lui, macar sa il mai scoata putin din plicitiseala :)))).
pupici cu drag!!

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Doamne ce frumos e! Îmi place atât de mult! Nu știu dacă aș reuși să fac animăluțe așa micuțe! Felicitări!
Am descărcat si eu de pe crazypatterns tutoriale în format pdf...când îmi va permite timpul ma voi apuca și eu de lucru.
Zi frumoasă să ai! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă este intr-adevar tare micut. Daca iti vine sa crezi, am facut intr-un timp si mai micute...Uneori ma intreb... :))) Doar ca, am lucrat cu fire mai deschise.
Tin pumnii sa gasesti timp (si zi-mi si mie, ca poate prind si eu un loc, pentru ca am mare nevoie)
puuup

CARMEN spunea... [Raspunde]

@copilarim
el foloseste chisleag de casa. Incalzeste laptele la 50° verificat cu termometrul si pune chisleag. Apoi trece totul prin tifon.

Pupici ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN Ah.. cheag, nu? Banuiesc. Ma intreb cum se face :))). Nu am mai luat branza de la tara pentru ca de multe ori scartaia de la cheag (mai nou pana si cheagul e cumparat via china, ca intestinele pentru carnati) si nu stiu daca sarea e din cea iodata - ceea ce pentru mine nu e o alegere.
Si eu tot cu tifon.. Oricum mi se pare foarte interesant sa aflu cat mai multe variante :*. Multumesc :)

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Foarte reușit micul panda! Ăștia mici nu sunt chiar așa ușor de făcut, mai repede faci unul mare.
Brânze... la plural, cândva luam un lapte foarte bun și făceam tot felul de brânzeturi. Mai bune decât din comerț.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso sa stii!!! :O. Am avut o mare problema la o piticanie neagra toata... o sa povestesc zi despre ea curand. Nu vedeam deloc ochiurile. :O (bine si lumina era mai chioara - chiar.. parca si becurile astea de acum a perioade in care nu mai lumineaza asa de bine).
Vai ine ca mi-ai amintit ca am una la scurs pe masa.. sa nu uit de ea. Cu siguranta sunt mai bune, la capitolul ingrediente .. si mai sigure :))). Ar fi super sa povestesti cand ai timp. si eu mi-am notat sa fac poze (desi cred ca am dintr-o seara cand povesteam cu Danutza despre branza... haha - sa caut sa vad).
Pupici!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Ce frumos se joacă Rukkusu cu ursulețul ! Îmi place mult ursulețul Panda - felicitări pentru realizare ❤️
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza si mie imi place. Va trebui sa mai fac!!! :D
Iti multumesc mult :*

Trimiteți un comentariu