joi, 11 mai 2023

Arashi - 光 (Hikari) - Lumina (Reflexii in Oglinda11)

Buna!

Una dintre micile-mari bucurii, o constituie sa imi pot achizitiona un album muzical, de exemplu. Nu va grabiti, ca nu este atat de usor cand albumul este al unui formatii din Tara Soarelui Rasare. Bine, nici cu A-ha nu ma descurcam prin anii 90, cand ori se uitau cei din magzine urat la mine (ei stiu de ce.. poate se gandeau ca fac misto.. hahaha), ori ma intrebau daca sunt.... manele (nu, nu sunt).

Se pare ca am ceva cu A -urile. :))) (A-ha, Abba, Akcent - cel in formula de 4, Arashi...). De ceva timp, cand vreau sa ma relaxez, mai pun concertul Untitled pe youtube - este inca disponibil gratuit si vi-l recomand cu drag, ca spectacol, ca mesaj (pozitiv), ca joaca, ca... muzica frumoasa. Nu va lasati limitati de limba, muzica are un limbaj international, mai ales cand este de calitate (si oricum, ei au si ceva engleza, ici-colo). Eu am ales sa inserez piesa care da numele articolului, si anume Hikari  (ca pe papusa,mai tineti minte? - Hikari Making of (Reflexii in oglinda 09), adica lumina. Montajul live mi s-a parut foarte frumos (imi aminteste putin de Gospel) - dar, daca aveti timp, intreg concertul merita descoperit si savurat asa, in liniste si pace.

Care este playlistul concertului:

♪「Green Light」1:00〜 ♪「I'll be there」5:18〜 ♪「風雲」(Fu-un) 8:19〜 ♪「Attack it!」10:47〜 ♪「Happiness」16:40〜 ♪「UB」19:56〜 ♪「Come Back」24:51〜 ♪「夜の影」(Yoru-no-kage) 30:31〜 ♪「バズりNIGHT」(Bazuri-NIGHT) 36:06〜 ♪「つなぐ」(Tsunagu) 42:31〜 ♪「抱擁」(Ho-yo) 45:43〜 ♪「お気に召すまま」(Okinimesumama) 48:30〜 ♪「Bittersweet」51:51〜 ♪「GUTS !」55:13〜 ♪「Doors ~勇気の軌跡~」58:55〜 ♪「Sugar」1:04:24〜 ♪「NOW or NEVER」1:08:16〜 ♪「Pray」1:11:12〜 ♪「光」(Hikari) 1:16:26〜 ♪「君のために僕がいる」(Kiminotameni-bokugairu) 1:21:23〜 ♪「PIKA★★NCHI DOUBLE」1:22:56〜 ♪「ハダシの未来」(Hadashi-no-mirai) 1:25:05〜 ♪「Believe」1:28:29〜 ♪「Monster」1:30:32〜 ♪「A・RA・SHI」1:32:39〜 ♪「Song for you」1:36:13〜 ♪『「未完」』(Mikan) 1:48:32

Versuri si o interpretare a acestora in engleza, am gasit aici: Arashi Hikari (光) English Lyrics . Asa cum spune si autoarea acelei traduceri, este dificil sa pui exact in cuvinte esenta - se pierde, probabil ca in romana s-ar putea, utilizand nuante poetice ... vreo doua cuvinte japoneze s-ar traduce ca o fraza, cam asa :))). Dar ca idee.

📸

Inscriu articolul in tabelul gazduit de Carmen, ce a preluat rubrica  „ Reflexii in Oglinda ” initiata de Sorin. Rubrica initial avea ca indemn urmatoarele cuvinte:
” Dacă doresti să participi, publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (poate fi si cea retrovizoare) ”


Doua capturi de ecran din concert - cu reflexii si lumini... si doua fotografii cu albumul de pe care face parte piesa - Rukkusu arata cu mana inspre numele ei (al piesei, adica).



Albumul mi l-am luat demult... de pe vremea cand inca puteam comanda de pe Aliexpress si trimite la Ralu. De atunci am reusit sa imi mai iau si altele - spre marea mea bucurie. Dar acesta face parte din primele 4 pe care le-am luat via Ali (cum obisnuiam sa il alintam), de unde am luat-o, dealtfel, si pe Rukkusu. Pe bucati :))).

Ja ne!

ps: comentez si raspund (la ganduri si mailuri) mai incet zilele acestea, ca sa stiti :*. Dar de citit incerc sa citesc inainte de somn repede ce ati mai scris :).

10 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Minunate refexii, multumesc pentru recomandarile muzicale 💕🎵🎶🎹
Sper ca esti bine si ca este doar oboseala cauzata de vremea ploioasa din aceasta primavara 🤗😚
Mie mi s a intamplat chiar ieri... Pe la ora 14:30 am simtit ca daca nu dorm, mi se va face rau 😴😁 Am plecat acasa, asa in mijlocul programului de lucru! Am dormit vreo 3 ore.. Apoi pe la ora 22:30 m am culcat din nou pana azi dimineata la 7
Te pup. Numai bine draga Rux 😘💞

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMENma bucur ca iti plac si tie :*!!
Cu mare drag - am uitat sa spun ca daca se apasa pe durata din dreptul pieselor se poate vedea pe youtube fix piesa respectiva.
Si eu vreau sa cred ca tot despre vreme / vremuri (am primit de la cineva un text care enumera fix starile generale de oboseala si nu numai si le legau de niste explozii solare si nu numai... cine stie).
Oricum la mine s-au acumulat multe care tin si de celalalt aspect si acum ma resimt binisor.
Foarte bine ai facut !! :*
Pup cu drag :)

ps: eu am dormit putin azi noapte... Nici Kouki nu s-a simtit excelent.. ma gandesc ca noi sunte si zona langa un reactor nuclear.. ce sa mai zic. :))
Pup cu drag!!

Suzana spunea... [Raspunde]

Multumesc pentru muzica. O sa o ascult pe indelete.
cred ca si lui Rukkusu i-a placut. Asa pare. Imi plac si luminile si sclipirile din sala de spectacol, dar si cum te-ai jucat cu oglindirile.
O seara frumoasa, draga Rux si un weekend odihnitor!
Pupici!😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana cu drag! :)
Da, lui Rukkusu ii place - se simte ca.. acasa, ascultand-o. :))
Am facut doua capturi de ecran fix de pe piesa Hikari - adica lumina. Au proiectat niste vitralii frumoase pe ecranele mari facute din leduri...
Cand am ascultat din concert ma mai mutam pe pagina cu el (ca mai ascultam si asa, pur si simplu) si cand am nimerit pe jocul acela cu lumini mi-am amintit ca in cutia de la dvd se pot prinde ceva reflexii :D.
Pup cu drag! sa ne fie!! :)

Diana spunea... [Raspunde]

Faina ideea cu reflexiile in coperta albumului. Rukkusu ne indica de unde e ea originara. :-)
Imi place aceasta trupa, ti-am mai scris, doar ca acum sunt in "incapacitate tehnica" de a asculta.

Sa-ti fie bine, iti doresc, draga Rux! <3 Pupici! <3 (si pentru Kouki!) <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :D ma bucur mult ca iti place ! ma gandesc sa incerc si niste reflexii in cd-uri / dvduri :)).
Da... din Tara Soarelui Rasare.. a Luminii :))).

Tin pumnii sa se rezolve - stiu cum este cand merge ceva cu hop-uri... :O.
Iti multumesc mult mult si din partea lui kouki :)
Si noi te imbratisam :*!!!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Oare cum reușesc japonezii: costumații, dans scenic, decor, efecte scenice, totul - fără vulgarități ? - dar atât de sugestivi...și minunatul public..."unlimited"
Totul pare o copilărie trăită de cei maturi - un altfel de gospel - ce voci !!!
În ce secol or trăi ei față de restul planetei ?!
[Nu mai urmăresc demult Eurovision - este atât de grotesc totul...]
Mulțumesc frumos🎈

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Interesante reflexii! E prima dată cand aud de ARASHI!
Nu am cumpărat niciodată de pe Aliexpress!
Zi frumoasă să ai! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ai vazut? :) au niste spectacole fantastice (va trebui sa caut sa vad daca am scris si daca nu sa vad daca gassc ceva fragmente din Japonism. Albumul - si de ci ai concertul este influentat puternic de traditiile si cultura lor.. si au niste puneri in scena superbe.
Si pe mine m-a fascinat cum se bucura publicul fara a se destrabala! Si cata ordine e pe acolo, fara a fi insa deranjant. probabil pentru ca au simtul raspunderii si al respectului in sange :).
Ma bucur mult ca ti-a placut!! :D
La ei e o imbinare intre trecut, viitor ceea ce face probabil ca prezentul sa fie echilibrat, in mare parte. Nu e perfect - sunt multi oameni cu probleme si acolo... multe traume cauzate mai ales de interventii externe dar si de istoria zbuciumata. Insa, chiar si asa.. e altceva.
( nici eu... nici macar gluma proasta nu mai e si .. de cand stiu sigur ca aranjamentele sunt facute nici nu ma mai sinchisesc - industria muzicala romaneasca e o afacere.. ca mai scapa ici colo si cate o piesa buna, alea sunt exceptii).

pup cu drag!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă :D
Eu i-am descoperit in 2014. La momentul potrivit, cum se spune. :)
Eu am cumparat din 2016 pana in 2020 :))) In 2019 chiar mi-am trimis si aici, nu doar la Ralu (Deobicei trimiteam la ea). Era super fain sa cumperi pe 11.11 sau cand mai aveau ei soldari faine - dar evident ca trebuia sa iei putin pulsul ca sa vezi care sunt miscarile. Am luat pentru cei mici hainute de bumbac (pijamale) cand erau mici la preturi foarte bune si o calitate minunata. Le luam si din Ro, dar calitatea... la fel cele de la lidl asa si asa. am avut ceva emotii, ca mai erau si produse asa si asa, dar am avut noroc si tot ce am luat a fost calitativ.
Ah si mi-am luat hainuta de acolo suuuuper faina (Icebear este firma). Imi placea mult :))).
Dar stresul cu Posta Vamala.. prea mare (cand veneau prin Posta Romana acasa era altceva.)

Pup cu drag!!

Trimiteți un comentariu