joi, 4 mai 2023

Cele 7 surori (Puzzle Educa 200) (Reflexii in oglinda 10)


Buna!

De mult timp nu am mai povestit despre... puzzle-uri. Nu voi povesti despre proiectul meu pentru Provocari Verzi, pentru ca, cel putin pana sambata, am toate proiectele puse pe pauza. Dar! Astazi am inramat unul dintre puzzle-urile montate mai demult ( si nu stiu daca va ramane in acea rama, pentru ca, unu la mana are geam de sticla si.. doi la mana, am senzatia ca partea din spate, placajul, are totusi ceva care nu imi prieste). Dar l-am inramat, asa ca in Clubul de puzzle  cu el.


Povestea incepe in septembrie, anul trecut, cand am cumparat acest puzzle Educa, cu sapte surori Gorjuss. Mi-a placut imaginea din prima clipa in care am vazut-o. Imi aducea aminte si de Matrioshka... Ce mai. Am gasit si ocazia: a fost cadou de ziua lui Buni (a ajuns chiar intre zilele ei, in octombrie - Buni are doua zile. lol).
In 29 ianuarie, anul acesta, am primit rama de mai sus (cu refkexii cu tot, ca... are geam de sticla). Fericita, m-am pus pe treaba si am montat puzzle-ul. Dupa care am realizat ca geamul chiar este de sticla si... rama a ramas deoparte, puzzle-ul sub masa, pana azi.


Imi plac puzzle-urile Educa - sunt calitative, au cateva forme mai deosebite (care insa pun ceva probleme atunci cand transferi puzzle-ul de pe ce l-ai lucrat pe ce vrei sa il inramezi / lipesti). Si au niste culori foarte frumoase. 
Revenind insa la acest puzzle, iata cateva poze din timpul lucrului (acum realizez ce lumina chioara era in sufragerie - ca la lampa cu gaz. haha) si o gramada de reflexii (dar de data aceasta chiar sunt binevenite :D).





Si... iata ca in sfarsit, doar cateva piese ma mai desparteau de final. Si a saptea surioara. Spre deosebite de toate celelalte puzzle-uri cu fetita Gorjuss de la Santoro, acesta este singurul fara rama. Toate celelalte au o rama integrata in desen. 


Si gata puzzle-ul. Am facut cateva poze incercand sa scap de reflexii (pe atunci nu aveam in vedere aceasta rubrica :D), dar nu prea mi-a reusit :))).



Si acum, revenim la azi! Ziua cand, in sfarsit, am inramat si eu puzzle-ul. De data aceasta, am avut ceva emotii - pentru ca, dupa cum spuneam, geamul este de sticla - si a cam „scartait” momentul in care a trebuit sa fixez rama pe geam, dupa ce am pus puzzle-ul. La propriu a scartait, dar am reusit:


Rukkusu s-a activat imediat si si-a ocupat pozitia preferata, cand vine vorba de Puzzle-uri. Acesta nu este foarte mare, dar nici foarte mic - cred ca rama are 30x40. 

Am fost fericite ca ne-au iesit doua poze faine, dupa care ne-am straduit sa realizam doua cu reflexii speciale.

📸

Inscriu  fotografiile de mai jos in tabelul* gazduit de Carmen, preluand rubrica  „ Reflexii in Oglinda ” initiata de Sorin 
” Dacă doresti să participi, publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (poate fi si cea retrovizoare) ”


Nu stiu cat de bine se vad, dar sunt reflexii cu un fel de curcubee... Vis a vis, se afla cele doua etajere si in ele sunt vreo 2-3 cutii are au elemente usor reflectorizante pe ele. 

Ma pregateam sa pun aparatul deoparte, cand Rukkusu mi-a spus sa nu uit de poza zilei.. Asa ca, m-am conformat:


Dar ea, desi a apreciat efortul meu, mi-a spus ca ar vrea sa se vada putin si decorul de mai (cel cu pridvor cu gradina si casuta). Asa ca, am mai facut o poza puzzle-ului, singur, dupa care...


... ne-am dus si in gradina, cu puzzle cu tot :))).

Si-am incalecat pe puzzle (de fapt Rukkusu, nu eu) si v-am spus povestea, asa. 😅😂 Mai am inca un puzzle cu o fetita Gorjuss - imi propusesem sa il fac in aprilie (pentru ca, daca nu ma inseala memoria. e ceva legat de aprilie in el), dar nu am reusit.

Ja ne!


* voi adauga link catre tabel de indata ce acesta va fi disponibil si voi ajunge si eu, din nou, la laptop :).

16 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Draga de tine... câta munca! Dar de... este o vorba "Dă-i Doamne românului mintea cea din urmă" ☺ Munca a fost dubla, însa rezultatul este pe masura! Dublu de frumos! Tabloul puzzle este tare dragalas. Iar reflexiile... absolut clare!
Te pup. O zi minunata! ♥

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Este o imagine foarte frumoasă, fundalul uni îmi inspiră calm și liniște. Înainte să apuc să citesc tot ce ai scris, m-am gândit "ce irizații de curcubeu are!". Acum, văd că nu am fost prima care s-a gândit la asta 😃

Diana spunea... [Raspunde]

E foarte frumos acest puzzle cu "imaginea" inocentei x 7. 😊
Rukkusu e delicioasa, cu fundita ei sclipicioasa (si fara)
Zile cu aer curat iti doresc! Spor in ceea ce ti-ai propus!
Pupici! 💗

ileana-carmen spunea... [Raspunde]

Ce poveste frumoasa, ce tablou frumos si cata munca si rabdare cuprinde!

Suzana spunea... [Raspunde]

Imi place si mie puzzle-ul tau si stilul de culori. Sunt minunate si induc calmul. Si arata fain Rukkusu in fata surorilor din spate. Cred ca s-a delectat cu sedinta foto...
Pupici, draga Rux! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN oh, munca ar fi fost usurata daca imi luat Tati rama cand erau cele cu plexiglas... 😅. Pana la urma nici geamul nu m-a deranjat prea tare cta mirosul de la partea aia de placaj, care totusi o da un pic in chimic (de la ce or folosi ei pe acol. Motiv pentru care cred ca e posibil sa il renunt la rama asta. Sper doar sa nu imi intre mirosul inpies e- oricum nu voi face deocamdata nici o miscare... ma dor si dintii de la desinfectantul folosit de unii si ajuns si pe la mine, nu imi mai trebuie stres suplimentar. :))
Ma bucur ca iti place insa puzzle-ul. Asa mult mi-am dorit sa il inramez si sa il aduc la reflexii, ca pana la urma a meritat toata nebunia asta...
Pup cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso asa-i? e chiar frumoasa imagine :D Eu o vad pe capacul cutiei, ca momentan tabloul e cu spatele - tot sper sa iasa din placaj mirosul ala sinuos (stateam si ma gandeam ca or fi scapat mai multe folmadelhida sau cum se numeste.. haha, dar probabil e de pe la vreun liant mai putturos, nu tot placajul e asa, la cele de 40x50 nu am avut probleme... asta in schimb... sau cele mari.. :)))) ).
„curcubeele” vin de pe cutiile mele cu papusi - e un scris pe ceva holografic.. Cand reusesc sa ajung si eu la zi cu toate cele (sper mai spre toamna, ceva de gen) poate reusesc sa povestesc si despre papusi cate putin - asa ca sa ne bucuram impreuna).
puuup

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana si mie mi-a placut mult de tot. Imi plac desenele acestea . Imi amintesc de alte fetite fara gura desenata (doar nas si ochi) din copilarie. Va trebui sa vad poate gasesc macar un desen sa va arat la ce ma refer. erau draute (cred ca undeva prin anii 90 aparuse).
Rukkusu isi cam pierde ghetutele. Cred ca vrea hainute noi :)). Iti multumeste insa pentru compliment!!
Nu ai idee cat de mult am nevoie de aer curat.. ca de vreo cateva zile ma tot pufaie un odorizant de nu pot dormi in camera mea.. si azi mi-am luat o portie de dezinfectant de simt cum imi ies ochii din cap :)))).
Sa fie si spor - ca am deja lista de recuperari serioasa (pentru mine.. haha). Ma bucur mult ca ai din nou net!! puuuup

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur mult ca iti place :D. Asa mult mi-a placut sa il montez, si sa i-l arat lui Buni. Cred ca as putea sa il pun la ea in camera, pe perete.... desi tare as vrea sa gasesc o rama cu geam de plexi, sau macar sa schimb chestia aia puturoasa de pe spate... :(.
Rukkusu a fost in elementul ei. Cred ca cel mai mult i-a placut poza zilei, cand a stat efectiv, la propriu, pe geam :))))))).

pup cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@ileana-carmen este chiar deosebita interpretarea - deobicei puzzle-urile de acest gen au si un fel de rama in desenul lor, desenata. Acesta a fost deosebit. Si mi-au placut mult si surioarele micute si cromatica.
Pupici!!

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Foarte frumos puzzle-ul tău și-mi place foarte tare fotografia cu Rukkusu în mijlocul fetițelor din puzzle ( a treia de jos în sus)
Zi frumoasă să ai! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur mult ca iti place si tie :*. In general nu prea ma pot apropia de ceea ce tine de brand-ul asta. Sunt foooarte scumpe. Am avut noroc totusi cu un pret rezonabil si.. cum a fost si cadou pentru Buni :D. Eu l-am montat asa ca nah, m-am si jucat putin (plus ca imi ramane cutia.. hahahahah.
Si mie imi place poza aia mult :D hihi.
Puuup

MNiko spunea... [Raspunde]

Tare frumos și acest puzzle cu surorile. ukkusu se încadrează foarte bine în peisaj, o ședință foto minunată ați realizat voi.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko motiv pentru care azi mi-am comandat un puzzle (moftulet) care mi-a placut si pe care il aveam in wishlist de multa vreme... si cum era ultimul... am zis ca totusi merit un rasfat :)). Acum astept sa soseasca, via Polonia..
Pupici cu drag!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Ooooo, mie îmi plac foarte mult fotografiile cu puzzle-ul și Rukkusu așezată, cu fustița înfoiată, ca și cum ar fi o altă "surioară"...❤️....
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza daaa si mie mi-a placut mult cum se incadra in peisaj :D.
Acum asteapta sa ii fac puzzle-ul promis. Am apucat sa ii spun ce as vrea sa fac... si nu ma mai slabeste :)))
pupici!

Trimiteți un comentariu