sâmbătă, 13 mai 2023

Marioneta Razei de Soare (Provocari Verzi STD/SP #10)


Buna!!

Iata-ne in weekend. Pentru astazi imi propusesem sa fac o graaaaamada de lucruri - cam pentru gramada aia ma simt eu  obosita, acum. Doar ca, nu le-am si facut :))). Am avut program de bucatarie (si cand intri in bucatarie speli vase, faci acolo o pizza, mai un ou cu branza si smantana, mai faci o cacao, mai faci un compot de prune ... te uiti la ceas si au trecut 5 ore. Si nu e ca si cand ai fi facut cu incetinitorul ... ca nu prea e stilul meu, doar zic. 

Dar sa revenim la ce am reusit totusi sa fac ieri.... marioneta. Este... aproape ce imi propusesem eu sa fac. Intentionasem azi sa mai lucrez ceva - am gasit si firul dar (ah uitasem ca am avut si zi de spalat... hahaha - plus Kouki la spa, in fine) nu s-a cncretizat - asa ca poate saptamana viitoare.



Ideea mea a fost sa fac o marioneta ... arlechin? Sau ceva de gen. Erau pe vremea copilariei mele niste papusele cu fata de cauciuc si corp din material. Eu am avut din acelea cu cap tuguiat si zambet larg - o vedeti aici: "Copilarim in Dulcea Mea Casa" - 02. Biba/Bocă. Dar, mai era o varianta, cu un capusor rotunjit si cu parul pictat (ca era tot de cauciuc). Din aceea nu am avut (avea prietena mea, Andreea si mai avea strabunica mea Bui una, in camera de oaspeti - imiamintesc ca am vazut-o odata intr-o vizita, de fapt singura data cand am fost in camera aia).... Si mi-am dorit si eu mereu una :))). 

Am folosit un cap pe care l-am primit in dar de la Micaela si m-am ghidat putin dupa un pattern primit tot de la ea, dintr-o carte japoneza. In carte, era vorba de hainute tip salopeta pentru surioarele mai mici ale Liccai (adica papusile ca Rukkusu). Eu am facut insa un corp asemanator cu cel de la amigurumi, incercand sa inteleg ideea din spatele modelului japonez - poza a doua, apropo, este cu scrisul invers... nu ca ar conta :))).



Rukkusu si Raza de Soare au stat langa mine sa imi faca galerie. Cand lucrurile au inceput sa prinda contur... ne-am bucurat impreuna. Abia dupa ce am realizat ca, in mod normal, ar fi trebuit ca maneccile / mainile sa fie parte din hainuta (candva tot va trebui sa incerc sa descifrez si modelul acela pentru a il lucra pentru o papusica) am avut confirmarea ca pe undeva ar fi trebuit sa fie niste gauri in combinezon. Hahaha. Dar oricum nu ne trebuiau ... pentru ca nu aveam un corp. 

Am umplut corpul cu puf din perna si am multumit ca am ales firul si croseta potrivite pentru ca ii vine capsorului costumatia... la fix. Am folosit un fir de Talmaciu (Flavia) si croseta de 1.75. merg perfect pentru capsorul asta. Ah si... un fel de tub de pluta (de fapt nu tub.. cum sa zic .. o forma de cartof pai? :)) ceva de gen, nu foarte definit, cum am taiat si eu dintr-o bucata cand am facut incaltarile. Dar suficient de lung incat sa intre in corp si sa il fixez cu umplutura si cred ca se vede ca in zona gatului e strans costumul si.... cealalta parte intra prin orificiul pentru gat in cap....


Sa intre in scena deci.. marioneta. Sistemul de marioneta este detasabil - realizat din doua bete de plastic (cred ca pentru ceai - erau noi, in hartie, pentru ca parintii nu le folosisera) transparente, fire ramase de pe la proiecte si 5 agrafe de hartie. Cea cu verde vine atasata de cap (asta pentru ca initial ma gandisem ca poate ii fac par / ceva accesoriu cu verde ...  gen capsunica). si restul de maini si picioare.



Si cand vrem sa ii dam la o parte sistemul se scoate foarte usor (fiind corpul crosetat, introducem latura mai lunga din agrafa).  Nu i-am mai facut alte decoratiuni pe ea, tocmai din acest motiv (totusi vreau sa incerc candva sa vad daca merge sa ii atasez ceva gen blanita alba - pentru ca asa aveau papusile acelea despre care povesteam la inceputul articolului 😅).



Raza o adora pe micuta noastra prietena... dar cum sa ii reziste.. e asa de dragalasa!!!! (eu si cioara cu puiul ei.. haha).


Evident ca nici Rukkusu nu putea lipsi din poze (cum era aia cu „vinerea din post„? 😅)/ Si... daca va intrebati ce s-a intamolat cu parul Razei? A trecut stilistul sef in graba pe aici si i-a aranjat „frizura”. Cum... nu stiti cine? Ralu-care-nu-se-joaca-deloc-cu-papusi.... :)))). Asa ca.. obisnuiti-va cu ideea... ca nu cred ca ii schimb prea curand coafura... E ceva foarte rar si pretios pentru mine!


Si cateva poze cu mititica marioneta in care va prezinta si sistemul ei simpatic si chiar facem cateva demonstratii stangace, special pentru voi:





Si.... cu asta am incalecat pe sa si fug inapoi la bucatarie sa fac ceva de rontait pentru seara aceasta . Sper sa va placa si voua cum a iesit mititica Marioneta!!

Ja ne!!


8 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ce drăguță poate fi! A ieșit perfect! Lili se numesc păpușile de care zici, marioneta seamănă foarte bine cu ele! Am și eu pe undeva un cap fără corp și fără păr, poate odată reușesc să fac ceva asemănător! Raza de soare e fericită și cred că de-aia și-a schimbat și coafura. Mie îmi place noua ei coafură, i-a prins bine vizita stilistei.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso ce ma bucur ca iti place !! :*
Da, o Lili am eu - eu ii zic Biba si o am de cand eram ffff mica. POate gasesc o poza sa pun cu ea si cu mine :D
Dar pe celelalte nu stiu cum le cheama si nici daca erau tot romanesti. Dar erau foarte frumoase - poate erau chinezesti.

Da .. a fost Ralu cateva ore pe aici (chiar la ore se rezuma tot).Am si uitat sa ii dau niste lucruri pregatite... data viitoare, cand o veni. Faza e ca a fost atat de din scurt, eu oricum nu eram intr-o forma prea buna si cmirosul de dezinfectant din wizz m-a zapacit complet. Daaar tot am stat asa un pic, mascate amandoua :)))) si m-am bucurat cand am vazut ca o ia pe Raza la mana (anul trecut a venit si a stat vreo 2 zile si mi-a pieptanat mai multe papusi - asa le-am lasat... :))))
Sunt insa fericita ca am reusit sa ii fac cozonac si ca nu am uitat sa ii dau pentru baieti pe Mario si Luigi si le-a mai dus din hainutele luate ceva.
Pup cu drag!! Si tin pumnii sagasesti timp si pt capul acela (imi poti scrie daca vrei sa incerci ceva asemanator si povestim)

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Oooo, ce de copiii s-au veselit - și tu la "sfori"....❤️.. ce v-ați mai jucat!...și eu odată cu voi ❤️
Pupici ❤️

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Îmi place cum ți-a ieșit marioneta! Felicitări!Pupici

CARMEN spunea... [Raspunde]

Foarte reusit! Felicitari!
Ei am cateva marionete originale, de la un teatru de papusi. Ma jucam cu nepoteii, cand erau mai mici... Cum zboara timpul! Cel mare este student in anul întâi si sora lui este in focul examenelor de bacalaureat!
Marionetele sunt undeva intr-o cutie, pe dulap.
Am pus candva o postare pe blog, un program de vacanta cu nepoteii jucandu-ne cu marionetele. Ce vremuri!
O duminica seara minunata, Rux draga ! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza :D ma bucur mult ca te-ai jucat cu noi :*!! Am facut sfori care se pot desface oricand - ca sa fie doar la nevoie, de sustinere... :))
Pupici cu drag!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur mult si iti multumesc :D. Si mie mi-a placut mult catelusul tau :*!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN si eu am o broscuta tip marioneta de pus pe mana. :D Le luasem la baieti tot felul de marionete pentru mana.
Cred ca ale tale sunt super tari!! Eu am facut acum ceva adaptat la materia prima pe care as fi putut sa o reciclez :D.

puup cu drag

ps: trece :O!! Mai ieri il purtam pe Micul N in brate... si in toamna face 8 ani.. :O.

Trimiteți un comentariu