sâmbătă, 6 mai 2023

O testoasa bucuroasa (Premiu temele #09 - #12 Provocari Verzi)


Buna!

Cat pe ce sa nu reusesc sa bifez ziua de azi pe blog... dar, asa pe ultima suta de metri, cu speranta ridicata in varf de bat... iata-ma-s. Si.. daca stau sa ma uit la ceas, nici nu e chiar foarte tarziu. Yuppy.

Desigur, nu despre acest subiect imi propusesem eu in agenda sa scriu. Dar, daca tot am subiecte care asteapta in foldere cumintele, de ce sa nu le acord atentie? Si inca ce subiecte!


Prin 20 aprilie (m-am uitat sa vad la poze, ca altfel nu  mai stiam exact, haha) m-am apucat sa lucrez la premiul pentru cea de-a treia grupa de teme de la provocari verzi - cea care este acum in plina desfasurare.  Am ales sa fac o mica testoasa, dintr-o carte scrisa de o japoneza. Cartea se numeste -Sparkling Crochet si este scrisa de Mitsuki Hoshi. Este o editie in limba engleza, ce e drept, dar... am carticica scrisa de o japoneza. Si sunt suuuuper happy - vorba aceea, doar ei au creat amigurmi. 💟 
Si... cum puteam sa sarbatoresc mai frumos, decat impartind cu voi bucuria? Asadar, prima jucarie creata dupa un model de carte, va merge catre unul dintre voi (sau mai bine zis una, in cazul in care nu se alatura pe ultima suta de metru vreun baiat la salvam papusi, aceasta editie).


V-am mai povestit ca eu am invatat cam singura sa lucrez amigurumi. Aveam eu ambitia asta ca pot singura, ca nu dau bani (sunt scumpe, intre noi fie vorba) si ... nici nu erau accesibile. de vreo doi ani, mi-am dat voie sa imi fac mici daruri din astea. Ca merit, vorba aceea. Am reusit sa iau cateva carticele (tot foarte scumpe sunt, dar am mai prins cate o mica reducere, ceea ce m-a bucurat). A durat o vesnicie pana a ajuns carticica.. hahaha. Dar a ajuns. Acum, intre noi fie vorba, mi-ar mai placea si una in japoneza...dar e un pic mai complicat. Inainte mai trimiteam la Ralu, dar cu C19 au facut niste schimbari aiurea si trebuie sa ma lamuresc daca s-au linistit apele si pot trimite la ea sau nu. Aici, e exclus - numai gandul la posta vamala si imi ridica parul in sus....:)))).



Testoasa este superba. O ador. Va trebui sa fac doua si pentru noi, candva, cand voi avea timp - acum sunt foarte foarte multe de recuperat.. Abia astept! O sa le arat cand vor fi gata lui Ralu si Peta :)))). Candva au fost si ele asa, mititele:))).



Jucausa asta mica... s-a catarat pana si in spatele lui Rukkusu. Dar aceasta nu s-a suparat, din contra! I-a facut instructaj testoasei pentru cand va pleca spre noua ei casuta!



Si pentru ca e sambata seara si la noi este liniste, pace, aer curat si decenta (trebuie sa fac un mare, MARE  efort de imaginatie ca sa ignor cum este de fapt).... am uitat efectiv ce voiam sa mai scriu :)))).  Dar nu se poate sa inchei chiar asa.... noroc cu imaginea aceasta minunata, ca ma salveaza:


Am luat testoasa si azi pentru poza zilei. S-a bucurat sa o revada pe Rukkusu si sa descopere ce imagine draguta avem luna aceasta (Șuici, judetul Arges).


Sper sa va placa si voua micuta!
Ja ne!!

16 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

E foarte drăguță țestoasa! Îmi place cum a ieșit! Pozele sunt minunate!
De unde ai cumparat cartea?

camdandusler spunea... [Raspunde]

I loved this post , thanks for your sharing...

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă iti multumesc si ma bucur mult ca iti place :*.
Cartea am luat-o de pe Elefant. Mai e una cu pisicute (foarte cute) - de fapt am un wishlist plin, dar sunt foarte scumpe... Ah si a durat mult mai mult decat preconizau... :O. A intarziat vreo 2 saptamani (cred ca o luna jumatate a durat..).
Pup cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@camdandusler Thank you :). I am glad you like it!

Suzana spunea... [Raspunde]

Arata superb! Mereu m-am gandit la posibilitatea unui rucsac testoasa... Talent maxim, Rux!
Pupici si duminica placuta! 😘❤️

Diana spunea... [Raspunde]

E o minunatie tare dulcica testoasa pe care ai lucrat-o! Adorabila! ❤ In brate la Rukkusu, pe bratul ei, e... scumpa-scumpa! ❤ Broscuta "scumpici". 😊
Felicitari, Rux! 💐 Pupici! 💗

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Vaaaai ce frumoasa e broscuța! Și firul ales se potrivește perfect. Cred că Rukkusu vrea sa o păstreze 🥰 la cum o ține în brațe.
E cel mai frumos model de țestoasă pe care l-am văzut m

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur mult ca iti place. Un rucsac ar fi chiar simpatic :D.
Adevarul este ca am o testoasa in lucru - incepusem la unul dintre cursurile mai vechi. Dar e pe pauza pentru ca am nevoie de timp sa ma pot concentra - altfel iese varza :)). De aceea am si facut modelul din carticica.
Pup cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ma bucur tare mult ca iti place :D. Asa este - eadorabila :D Va trebui sa fac si pentru noi - ca Mami mai ca nu o luase pe asta mica la ea :))). I-am zis nu se poate.. e promisa :D :)))).
Pup cu drag :*

ps: i-ai pus un nume adorabil :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso Vai de mine.. Rukkusu ar pastra tot :)))))). Ea ca ea.. dar Mami... :O. Mai ca trebuie sa ascund ce fac pentru premii. Ca imediat vrea si ea :)))).
E chiar reusit. Sa stii. Am si eu ceva tentativa inceputa pe cand faceam un curs (cred ca cel cu Principe del Crochet) dar l-am abandonat pentru ca efectiv nu ma puteam concentra deloc asupra lui.
De fapt ma aflu intr-un real impas :))) si habar nu am cum o sa ies din el :))

Puuup

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Tare jucăușă broscuța și este bine să mai aibă și Rukkusu clipe copilărești !
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza da, sunt chiar binevenite acese clipe. Ma bucur mult ca iti place si tie :*!!
pupici!

Rajani Rehana spunea... [Raspunde]

Beautiful blog

copilarim spunea... [Raspunde]

@Rajani Rehana Thank you for the visit! :)

MNiko spunea... [Raspunde]

Cunosc sentimentul, cel cu cat pe ce să nu apuc să fac. de așltfel nici n-am apucat de vreo câteva ori luna trecută. Nu știu cum se întamplă, dar tot tarziu seara ajung la pc,și tot în ultimele minute postez. Apoi dacă trece de 12 noaptea, zici că a apăsat cineva pe buton si mi se face somn instant. Îmi joacă literele în fata ochilor.
Testoasa este super simpatică și drăgălașă, mai ales așa poznasă când se urcă în spatele lui Rukkusu. Ai măna formată pentru amigurumi, de aia ai si invatat singura cum se face. Felicitări!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko Astazi a fost o zi foarte ciudata ... vremea asta crae s-a schimbat brusc ... nu credeam sa ma afecteze intr-atat. Efectiv am tras de mine.
Dar toti am fost pleostiti... si adormiti si.. pana si Kouki.. :)).
Imi place mult sa crosetez - desi, andrelele au fost, ca sa zic as, prima iubire :)). eram lipita de Buni cand eram mica.. mai ca nu se putea misca din cauza mea. Si.. prima papusica pe care am facut-o eu.. a fost din material (ca sa nu zic carpa, ca asa se spunea, papusa din carpa.. lol). De fapt, pentru ca nu am avut material culoarea pielii m-am apucat sa crosetez papusa - habar nu aveam atunci despre amigurumi - cel putin papusi nu erau. Iar primele girafe facute le-am lucrat cu fr din acela de care mi-ai trimis tu si cu o croseta super subtire.. :)))))). Ralu cand a vazut s-a dus la magazin si mi-a luat croseta de 2.5 :))).
Pup cu drag!

Trimiteți un comentariu