vineri, 26 mai 2023

Rama foto pentru... Mickey.(S19/52)


Buna!

Duminica trecuta, intr-o scurta pauza, am reusit si eu sa finalizez acest proiect pe cea de-a treia tema a Transformărilor creative din mai .
Am avut mai multe idei referitoare la rama... Initial ma gandeam sa o fac cu bete rasucite, apoi sa imbrac in hartie de revista o cutie de bomboane. Am incercat un model origami care avea o rama in relief (cam ca la cutia de bomboane) si pana la urma tot la origami m-am oprit.

Am folosit o imagine cu Mickey, gasita in respectiva revista cu reclame. Mi s-a parut perfecta pentru camera papusilor, asa ca am decupat-o.


Pentru rama am folosit tot o bucata de revista, care mi-a atras atentia pentru ca avea un puzzle pe ea :))). Am mai folosit o bucatica de hartie de impachetat ramasa de la alt proiect, o coala de hartie cu un fluturas imprimat (dintr-un carnetel medical...) si o bucatica de carton, ramasa de la Puzzle-ul 3D Dulap


Nu ma intrebati care era modelul de origami... ca am uitat sa salvez :)). Dar promit ca voi cauta modelul si il voi mai face o data pe viitor.... Pentru ca mi-a placut.
Am decupat capul lui Mickey si l-am montat pe Fluturas, inlocuind corpul acestuia, care era o sticluta de medicament... :)))).


Cand am terminat de facut rama, pe spate am lipit bucatica de hartie de impachetat - astfel am rigidizat putin rama, pentru ca am folosit hartia de la revista de reclame, care este subtirica.


Si asa arata tabloul nostru. Acum.. ramanea sa gasesc o metoda de a-l... putea si folosi. Pentru ca rama aceasta este cumva in colturi :)))).


De la hartia cu fluture, mi-au ramas lateralele, in dungi. Indr-una am facut o floricica. I-am lipit in centru un mijloc ca la Florile Origami. Am decupat un ghemulet de pe etcheta de la firele de crosetat :)).


Cealalta latura a hartieie am lipit-o pe bucatica de carton, lasand totusi latura de sus sa formeze un suport in care sa introduc rama foto. Si... gata!

Maine urmeaza sa va povestesc despre cel de-al patrulea proiect. Si pe acela l-am facut tot duminica. Si la care... am folosit faimoasele bete rulate din hartie :D. Dar si florile de care scrisesem mai sus.

Ja ne! 


10 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

o rama foarte interesanta! Mickey si fluturasul sunt o combinatie foarte vesela! 😘❤️
La noi e VARAAAAAA! si avem un weekend prelungit! duminica sunt aici Rusaliile. Voi profita cat voi putea de soare! Pupici ♥

fiordaliso spunea... [Raspunde]

E deosebită rama, mă bucur să văd ceva atât de original. Acum au fetele și tablou, dar vaaai, zice Rukkusu, câte trebuie într-o casă!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN Fiind din material reciclat, nu a iesit chiar perfcet - hartia asta e cam subtire. Dar imi doream sa fac o rama origami si mi-a placut modelul.
Ma bucur ca iti place combinatia fluture - Mickey :).

Si la noi s-a facut cald. Nu e pic de aer... eh.
Sa aveti un suuuuuper weekend. La noi sunt saptamana viitoare :D
Hihi
puuuuuuup

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso ma bucur ca iti place. :) Teoretic nu trebuia sa o prind pe spate -si a iesit usor asimetric (desi eu am decupat un patrat - dar hartia asta e subtire si... nah).
Da.. tablou au... :)). Nu ii mai tine si tu isonul.. :)))). :*
Pup cu drag :D

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Interesantă rama ta! Nu am incercat tehnica origami. Felicitări!
o seară frumoasă să ai! Pupici

Suzana spunea... [Raspunde]

E chiar frumos modelul. Si in functie de subiect se pot adauga accesorii. Foarte interesanta ideea!
Felicitari, draga Rux! Pupici! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur ca iti place :). iti multumesc! Imi place sa incerc din cand in cand sa lucrez in diferite tehnici... ma relaxeaza :).
Pupici cu drag
ps: cred ca ti-ar placea origami - poti incerca ceva simplu intai .. gen, eu stiu, modelul de plic (e salvat si pe blog pe la tutoriale (meniu din stanga sau cel de sus jos pe pagina handmade).
:*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana da.. am simtit nevoia sa pun acel mic acceosriu. Nu a fost prima mea alegere (primul arata ca partea inferioaraa unei cutii de bomboane, cu laturile in relief. Doar ca materia prima era total nepotrivita. Si la acest model materia prima nu a fost cea mai buna - dar, pana la urma, a mers. :D
Pup cu drag! Si multumesc mult :)

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Veselă ramă și veselă este și Rukkusu care parcă se joacă, la țară, în curtea din fața casei...❤️
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza daaaa - chiar ca, uneori, am senzatia ca am petrecut o perioada in curtile acestea fotografiate pentru calendar. Si in fiecare luna, mai descoperim cate un locsor :D
Pupici!!

Trimiteți un comentariu