sâmbătă, 31 octombrie 2015

S.B. #12 "Trăiește cu eleganță!"

http://super-blog.eu/proba-3-ce-fel-de-stampila-esti-tu/

Eleganta .... Citesc Eleganta Ariciului - scrisa de Muriel Barbery si chiar acum am ajuns la un pasaj care explica, sau defineste, cum vreti sa spuneti, titlul cartii:
"Doamna Michel are eleganta ariciului: pe dinafara e plina de tepi, o adevarata fortareata, dar am senzatia ca pe dinauntru este la fel de rafinata ca si aricii, care sunt niste fapturi in chip inselator indolente, cumplit de singuratice si teribil de elegante." - Paloma
Doamna Michel - Renee si Paloma sunt cele doua eroine ale cartii. Prin ochii lor se cladeste o lume... se cladeste, se sfarseste, si renaste din propria cenusa. Dar articolul acesta nu este o recezie a cartii. Citatul insa, mi se pare potrivit cu tema pe care voi incerca sa o abordez in acest articol.

*

Ce este eleganta? Cum s-ar manifesta ea astazi, in mod ideal, in urma unor intamplari al caror impact il resimt atat de acut? Prin tacere... ar fi o eleganta tacuta
Vedeti voi, articolul meu isi schimba usor forma in functie de ceea ce simt in momentul respectiv, de intamplarile care ma mahnesc sau ma bucura. Eleganta sufletului este intr-un echilibru fragil. Este o esenta pura care nu poarta masti si care traieste autentic si vibrant suferinta sau bucuria. Empatizeaza fara a avea nevoie de o tinuta anume - pentru ca eleganta sufletului nu are nevoie de vesminte. Noi ii suntem vesmant.

**

Uneori putem fi asemenea cu aricilor despre care pomeneam la inceputul articolului. Purtam masti pe care societate ni le impune; sau poate anumite circumstante. Si incercam sa tinem ce ne face rau la distanta Uneori este amuzant, alteori obositor. Depinde desigur de situatie. Cert este ca, un loc unde sa poti fii tu, cu o eleganta unica, dornic sa cresti, sa te dezvolti armonios, sa gasesti raspunsuri la intrebarile care te framanta si sprijin pentru a te implini pe plan profesional este, desigur, binevenit.

Am descoperit de curand Comunitatea Chic-Elite, datorita aceste probe. Este o comunitate interactiva, in care primesti si oferi la randul tau sprijin celor inscrisi (si nu numai); o comunitate tanara, care abia si-a deschis portile si care te intampina simplu: Dare. Care - Indrazneste. Implica-te!


Probabil va intrebati ce legatura are cu eleganta? Are... eu cred ca eleganta inseamna in primul rand sa traiesti frumos. Sa fii un om frumos - sa imparti caldura, zambete si bucurie. Sa ii sustii pe ceilalti, sa ii sprijini in calatoria lor spre indeplinirea viselor. Sa poti spune o vorba buna si sa contribui la cresterea calitatii vietii. Calitatea vietii nu inseamna numai partea materiala, din contra. 

Meniul de navigare si organizarea platformei de mentorat sunt foarte practice. Am gasit interesanta si inedita ideea de mentorat. Trebuie sa recunosc ca nu am mai vazut-o pana acum si cred ca va fi foarte utila. Exista un program (stabilit pe zile si ore) cand poti discuta online cu mentorii si posibilitatea de a te inscrie in grupuri de discutie tematice. Asteptarea mea principala de la acest program este aceea de a incerca sa se mentina in limitele impuse de eleganta sub toate aspectele ei. Astept cu entuziasm sa invat lucruri interesante si, la randul meu, sa impartasesc experiente personale din diferite domenii celor care se afla la inceput de drum. Si cred ca aceasta este contributia pe care as putea sa o am la dezvoltarea acestei comunitati: sa invatam impreuna sa fim mai buni, sa visam frumos, sa ne transformam visele in realitate si sa o facem cu eleganta.

*** 
Am vorbit despre suflet, despre acea eleganta care mai mult se simte si ghiceste si care multora le scapa. Sa vorbim si despre completarea ei prin vestimentatie. Cred ca, daca imbraci ceva ce ti se potriveste, (si nu ma refer doar la marime, ci si la stil) si stii cum sa porti respectiva piesa vestimentara, atunci putem vorbi despre eleganta. Degeaba porti o rochita (sa spunem) care arata minunat ca schita, elegant pe manechin... si pe tine nu spune nimic bun, din contra.

Rochie Ranya - Eli Lăslean
Nu intotdeauna poti avea alaturi pe cineva care sa te indrume, sau sa fie sincer in ceea ce priveste tinuta pe care o adopti (si nu neaparat cu rea intentie - poate nu se pricepe, sau poate nu vrea sa te supere). Dar exista cateva solutii salvatoare. Una dintre ele este little black dress - adica rochita neagra, care aminteste de Audrey Hepburn - un simbol al elegantei. Iar rochita din imaginile de mai sus, creata de Eli Laslean mi se pare ca ilustreaza perfect ideea elegantei unei tinute simple si rafinate.

Pentru mine, adepta a stilului casual sau sport, cred ca este alegerea ideala. Si face parte din colectia pret-a porter (office) prezentata de casa de modă ELLIS.
****

Mrs 'arris goes to Paris este unul dintre filmele mele preferate. Rolul principal, cel al Adei Harris, este interpretat de Angela Lansbury. Visul personajului principal este de a avea o rochie eleganta, realizata la o mare casa de moda. Desi la inceput este refuzata - in ideea ca statutul social si infatisarea nu se potriveau cu o rochie de creator - Doamna H rastoarna prejudecati si demonstreaza ca, eleganta poate darama orice fel de bariera sociala, sterge conceptiile gresite si te poate face sa te indragostesti de un om cu adevarat frumos. 
Un simbol de eleganta.

0 comments :

Trimiteți un comentariu