vineri, 30 octombrie 2015

Tutorial: "Cercei dulci"


In octombrie 2012 am raspuns la o provocare creativa lansata de ILoveHandmade. Tema era Halloween-ul si ideea concursului era sa realizam obiecte inspirate din aceasta sarbatoare. Eu am ales sa creez niste cercei dulci, inspirata fiind de bomboanele de porumb [alb - portocaliu galben]. Nu am mancat niciodata, dar mi s-au parut mereu dragalase.
Am tot asteptat sa fie publicat tutorialul ca sa va pot arata si voua ce a iesit. Dar, dupa cate observ, nu s-a mai publicat nimic de ceva timp pe acel site. Asa ca... am decis ca in sfarsit sa il urc pe blog :). Sper sa va placa cerceii - dati-mi de veste daca va faceti si voi! 

Cum facem … cercei de Halloween 
La sfarsitul lunii octombrie se sarbatoreste Halloween-ul. Importata si la noi, sarbatoarea este inca un bun prilej de a realiza creatii handmade interesante. Iata cum se pot realiza cercei de Halloween din fetru:

Avem nevoie de urmatoarele materiale :
- fetru in trei culori (portocaliu, galben si alb)
- ata portocalie
- sarma de modelaj aurie
- tortite placate cu aur
- material pentru umplutura (bumbac)
- ac, 
- foarfeca, 
- hartie si creion (pentru a trasa un model orientativ pe hartie)
- cleste cu varf rotunjit


Pasul 1. Dintr-o bucata de sarma de modelaj realizam o bucla de care se va prinde tortita. Intoarcem si capetele sarmei spre interior. Repetam si pentru celalalt cercel. Taiem doua bucati de fetru galben care formeaza un romb cu varfurile ascutite taiate.


Pasul 2. Folosindu-ne de imaginea pe care dorim sa o transformam in cercel, taiem in afara de cele doua figuri de la pasul 1 patru elemente pe portocaliu (trapez) .

Pasul 3. Coasem elementele portocalii de rombul galben fara varfuri. Cusatura trebuie sa se vada pentru ca acesta este farmecul acestui model (galbenul va veni peste portocaliu) Pliem figura obtinuta si realizam doua gauri micute la mijlocul partii galbene pentru a introduce bucla realizata din sarma de modelaj.


Pasul 4. Ultimul element decupat este partea alba. Aceasta arata cam ca o fundita (sau doua triunghiri unite la varf). Folositi cand decupati desenul realizat pe hartie pentru a decupa corect. Coaseti partea portocalie de cea alba ca in imaginea de mai jos. Aici cusatura nu se va vedea pentru ca portocaliul vine asezat peste alb.



Pasul 5. Dupa ce prindeti partea alba de cea portocalie, puteti incepe sa coaseti de jur imprejur. Eu am festonat, pentru ca mi-a placut foarte mult ideea. Dupa ce terminati o latura de festonat adaugati putin bumbac si continuati si pe cealalta parte. Asigurati cusatura si taiati surplusul de ata.


Pasul 6. Adaugati tortitele.

Cercelusii sunt gata pentru a fi purtati!!
Sper ca v-a placut acest tutorial . Se pot realiza si pandantive, bratari sau alte decoratiuni.

0 comments :

Trimiteți un comentariu