joi, 31 martie 2016

#12 " Gemeni, dar nu identici. "




Omul, cat traieste, invata! mi-a trecut prin minte, in timp ce tocmai facusem o noua descoperire. Iar cand vine vorba despre tehnologie, domeniul in care se descopera si imbunatesc sau inlocuiesc lucruri cu "viteza luminii", nu te plictisesti niciodata. Totul este sa nu ametesti, incercand sa asimilezi toate informatiile odata. Incearca sa retii ceea ce este important, baza. Mi-am zis, in timp ce continuam sa citesc. Si totusi... cine ar fi zis ca Hard-ul are un geaman. Hmmm!

In ceea ce priveste computerele (fie ca este vorba de desktop sau de laptop), cam tot ceea ce stiu am invatat pe parcurs. Recunosc ca de multe ori intuiesc despre ce este vorba si ca, daca cineva mi se adreseaza in termeni de specialitate, s-ar putea sa am ezitari :). Pana la urma, limbajul de specialitate este si el, ca orice alta "limba straina" supus uitarii, daca nu este folosit constant. Ori eu, nelucrand in domeniu, neutilizand frecvent terminologia, am toate sansele ca pana ma voi izbi din nou de vreo problema din acest domeniu, sa uit toti pasii parcursi, sau unele denumiri. Si atunci ma documentez, din nou.


Acum cateva zile am trecut prin emotii sondate cu o penalizare. Ca niciodata, laptopul meu a devenit necooperant. La inceput nu am dat mare importanta, dar cand mi s-a blocat cu cateva minute inainte de termenul de predare si pana l-am pornit a durat suficient de mult incat sa pierd din start zece puncte pentru doar o secunda, atunci am fost nevoita sa admit ca avem o problema. Dar oare ce sa fie? La inceput am dat vina pe conexiunea la internet. Un gand insa nu imi dadea pace. Daca a patit ceva hard disk-ul? Cel mai mare cosmar al meu: sa se strice dispozitivul de stocare. Am trecut deja prin asa ceva si va asigur, nu este deloc placut (asta in cazul in care nu stiati). De cate ori deschid laptopul meu vechi, cand aud zgomotul facut de HDD am emotii pana cand porneste sistemul de operare. La un an de cand mi l-am cumparat, dintr-o data s-a oprit si cand l-am pornit se auzea doar cum huruia, ca si cand se inecase. Verdictul a venit necrutator: irecuperabil. Toata munca mea a disparut in cateva secunde.

Dar sa revenim la laptopul nou si emotiile pe care mi le-a dat acum cateva zile. Desi pe cel vechi il prefer pentru grafica, pe acesta nou il folosesc frecvent pentru viteza (pe celalalt care are venerabila varsta de 12 ani nu il mai pot utiliza cu internetul pornit pentru ca mi se blocheaza) si acces la internet. Deci nu imi permit sa se strice, pentru ca practic datorita lui sunt conectata cu mediul virtual, in care imi desfasor in mare parte activitatea.



De ce am facut precizarea aceasta? O sa va lamuresc imediat, are legatura cu descoperirea mea recenta: HDD-ul are un frate geaman - SSD. Ok, poate nu sunt chiar frati, dar faptul ca deservesc aceeasi functie, ca au aparut cam in aceeasi perioada (anii 50) si au acelasi "nume de familie" (Drive,) m-a facut sa imi imaginez ca sunt frati gemeni, dar nu identici. Desi au aceeasi forma, componentele si modul de functionare sunt diferite. Practic, HDD-ul este foarte popular si accesibil ca pret - un dispozitiv de stocare a datelor electronic mecanic. SSD-ul nu este atat de popular si acest lucru poate fi explicat de faptul ca pretul sau a fost foarte ridicat pana nu demult. De data aceasta dispozitivul de stocare foloseste semiconductori.

Daca ar fi doua personaje, unul ar face mai mult sport fizic si celalalt mental. Stiti ce este amuzant? In viata, deobicei sportivii sunt mai rapizi decat cei fara conditie fizica. Aici este oarecum invers. SSD-ul este mai rapid, mai rezistent la socuri si mai fiabil. Ca sa nu mai spun de silentios (si aici imi reamintesc emotiile date de hard).


Pentru mine mediul de stocare este foarte important. Am nevoie de spatiu suficient pentru a-mi salva proiectele, pentru a putea folosi laptopul eficient, rapid si fara emotii. Si vestea buna este ca in ultima perioada acestea au devenit accesibile, fapt reflectat in tot mai multe oferte SSD. M-am gandit deja la urmatoarea posibilitate: sa imi dotez laptopul cu un SSD, urmand sa folosesc HDD-ul actual pe post de memorie externa. Acum studiez niste  promotii SSD Kingston pe care le-am gasit in acest magazin online si cred ca un SSD HyperX s-ar potrivi de minune.
Ma intreb ce descoperiri interesante voi mai face in viitor.... ?:) Oare ce legatura de rudenie este intre SSD si cardurile micro SD ?:D

http://super-blog.eu/proba-12-un-pc-la-puterea-hyperx/

Agenda de Bucurie

Buna!!
Ne luam ramas bun de la prima luna de primavara cu.... o agenda de bucurie. :D
Cred ca oarecum am ramas cu o oarecare nostalgie a iernii... sau poate ca stele din noptile tarzii mi s-au prins printre gene si nu s-au lasat duse decat pe coperta agendei - pentru ca ce e o agenda in care nu se prinde macar un vis..

Am ales sa fac agenda de la zero, desi initial ma gandisem sa transform una deja .. existenta. Totusi, nu am rezistat si m-am apucat sa cos frumos colile, sa realizez copertile, sistemul de prindere... si sa ma asigur ca are suficiente stele, pentru multe visuri.


Am folosit panglica de satin si o sforicica pentru a asigura trainicia agendei. Adevarul este ca sunt mai fragile genul acesta de agende :).


Am decorat-o si cu stelute. Si cu un pix cu gel sclipicios. Sper ca se va umple de ganduri, desene si amintiri frumoase :).



Si asa am impachetat-o:




Si agenda va calatori catre: 

Ne vedem luna viitoare, pe 11, pentru o noua colectie de bucurii - de data aceasta, bucurii de aprilie.

miercuri, 30 martie 2016

Miercurea fara cuvinte "Pomisori Japonezi Infloriti"


Episodul 123 de la Miercurea fara cuvinte acum gazduita de Calin Hera. Am petrecut insa aproape sase sezoane alaturi de Carmen.
Pomisori japonezi infloriti 2015 vs 2016 (aprilie - martie).

marți, 29 martie 2016

Povestea cu Povesti pentru Copii


A fost odata, ca niciodata, intr-un trecut indepartat, o samanta de suflet care a incoltit in mintea unui om. Din acea samanta, udata cu apa de izvor, incalzita de soarele diminetii, hranita cu aer curat si vegheata de luna si stele, s-a nascut prima poveste.

Povestile izvorasc din imaginatia hranita cu vise, experienta, dorinte si invataminte. Ele pastreaza samburele de suflet in adancul lor si, atunci cand cineva le citeste, se trezesc la viata. Vedeti? De aceea, ori de cate ori cineva va citeste o poveste, sau o cititi voi, singuri, prin fata ochilor vi se perinda personaje si peisaje, ca intr-un film. Povestile traiesc datorita oamenilor.

De la nasterea primei povesti si pana acum, la fel ca si oamenii, si acestea au trecut prin multe intamplari. La inceput ele calatoreau pe aripile vantului, de la un om, la altul. Si de fiecare data se transformau si renasteau, pentru ca fiecare om le daruia un strop din sufletul sau. Multe s-au ratacit, multe au fost regasite, multe s-au transformat, multe s-au imbogatit sau au pierdut cate ceva.

Oamenii au inceput sa le scrie, incarcand sa prinda in cuvintele ce se inlantuiau dansand pe hartie, intreaga lor frumusete. Unii au fost mai priceputi, altii mai stangaci, dar, daca veti citi cu atentie, cu mintea si cu sufletul, veti descoperi comoara cuprinsa in fiecare poveste. Caci acesta este darul povestilor, pentru fiecare dintre noi, copii mai mici sau mai mari.

Apoi, in indepartata Asie, a aparut tiparul... iar din secolul al 18-lea povestile s-au organizat frumos in literatura pentru copii. Cuprinse in carti, ecranizate in filme pentru micul sau marele ecran, transformate in desene animate/anime-uri sau benzi desenate/manga, aduse la viata datorita papusilor si decorurilor la teatru, povestile ne sunt prieteni devotati, ce ne indeamna imaginatia sa zburde liber. Ne invata de fiecare data cate ceva, transformandu-ne in mici exploratori, sau poate in aventurieri curajosi, aflati pe urmele unei comori nepretuite.

Povestile ne imbogatesc viata si sufletele (Pentru ca, nu-i asa, povestile au la randul lor suflet!). Ar trebui sa nu ne lipseasca vreodata.... Fie ca ne insotesc in carti tiparite, sau ne sunt citite / povestite pe cd-uri, casete si vinil, fie ca sunt surprinse in carti de colorat, sau cum spuneam mai sus, ecranizate, prezenta lor ne face sa uitam de singuratate, sau tristete, atunci cand acestea ne dau tarcoale.


In calatoriile lor prin timp si spatiu, povestile au o singura dorinta - sa fie citite. Oameni frumosi le ajuta sa ajunga la voi, la noi... Le gasim in librarii, le gasim in biblioteci, le gasim la soala, le gasim si online! Iar daca internetul are cu adevarat un mare merit, acela este de a ne aduce aproape de lucrurile valoroase, din care putem invata, care ne ajuta sa crestem si in care gasim prieteni de nadejde. Sa nu radeti. Nu sunt doar povesti pentru copii ! Sunt mult mai mult de atat. Pentru ca povestile ne fac sa visam!


In raftul virtual s-a mai adaugat o poveste. Este intampinata cu bucurie de catre suratele ei. Unele sunt "nemuritoare"- cine stie cand s-au nascut si cat au calatorit pana la noi. Altele abia s-au nascut, se afla la inceput de drum. Dar in lumea povestilor nu exista povesti urate si frumoase, bune si proaste. Din toate vei avea de invatat, chiar daca, uneori, subiectul ti se pare trist.... Ele sunt acolo ca sa iti reaminteasca un lucru important: lumea este creata din culori, din nuante, din tonuri, din alb, negru si griuri. Iar fiecare dintre noi, asa unic, cum este, are sansa de a trai frumos, de a alege binele si de a darui si primi un strop de suflet povestilor. 

Cititi povesti, visati si creati o lume frumoasa :)!! Si nu uitati sa impartiti bucurie!


luni, 28 martie 2016

Martisoare pictate pe suport de pluta

Buna :)
Mai sunt doar cateva zile pana cand luna martie isi ia ramas bun de la noi, pret de un an. Astazi va voi arata martisoarele lucrate din pluta. 
Unul dintre pandantivele destinate sa devina martisoare a ramas pandantiv, pe restul le puteti vedea mai jos, cu zala, fara fundita:

duminică, 27 martie 2016

Robin Hood


Buna!!
Astazi calatorim in Anglia - pe urmele lui Robin Hood. Am vazut destul de multe ecranizari ale acestei legende. Cu siguranta si voi cunoasteti cateva. Unele comice, altele serioase - atat filme, cat si animatii. :)
Astazi vom mai descoperi o varianta, impreuna!

vido via youtube
Rezumat

sĆ¢mbătă, 26 martie 2016

#11 "Trei dintr-o lovitura"


"...... Urmeaza statia Piata Muncii cu peronul pe partea stanga."
In cateva minute ajung la destinatie pentru a stabili ultimele detalii. Fiind vorba de trei evenimente care se vor desfasura simultan am mari emotii.
Metroul opreste in statie, cobor si ma indrept spre centrul de evenimente situat in incinta hotelului Golden Tulip Times.


Intru in hotel si ma indrept catre lift. In cateva momente ma voi afla la etajul 10 care gazduieste Clubul Skyline. Aici urmeaza sa organizam intalnirea cu presa, urmata de un cocktail. Dar pana atunci trebuie sa ma asigur ca totul este pregatit pentru evenimentele de maine.
Am ajuns cu un sfert de ora mai devreme. Pot trece in revista planul de organizare si, in acelasi timp, sa ma relaxez putin, privind panorama oferita de domul impunator, din sticla, al clubului.


Inca nu imi vine sa cred ca ma ocup de organizarea acestor evenimente in Bucuresti. Totul a inceput ca o joaca, o gluma, o provocare - cum vreti sa ii ziceti. Nici macar nu sunt angajata grupului de firme. Dar mai bine sa va povestesc cum s-a intamplat. 
O data pe luna ma intalnesc cu un grup de prieteni care lucreaza in domeniul media. Sunt manageri de proiect, se ocupa de promovarea artistilor, sunt distribuitori de productii animate, lucreaza in webdesign sau publicitate... Imi place compania lor, povestim si din vremuri mai vechi, cand am lucrat si eu pentru o scurta perioada de timp in Bucuresti. Momentul meu preferat este acela cand vorbim despre proiecte, provocarile pe care le aduc si facem o sedinta de brainstorming, fiecare venind cu propuneri, solutii si idei inovatoare, interesante si, in ultima instanta, salvatoare.
Am fost intrebata deseori daca nu ma deranjeaza sa imi regasesc ulterior ideile puse in practica. De ce m-ar deranja? In definitiv, daca o idee este buna de ce sa i se refuze sansa de a se materializa. Dar, este adevarat, de fiecare data mi-a fost cerut acordul atunci cand o idee sau propunere urma sa fie folosita. Nu s-a intamplat niciodata ca vreunul dintre prietenii mei sa isi insuseasca ideile. Nu in cazul grupului nostru.
Nici nu mai stiu cum, din discutie in discutie si din propunere in propunere, m-am trezit responsabila cu organizarea a nu unu, ci trei evenimente ce urmau a se desfasura simultan. Cred ca ultimele cuvinte pe care le-am rostit  inainte de "investirea in noua functie " au fost:
Dar daca ati combina cele trei evenimente si le-ati organiza in centrul de conferinte  al unui  hotel din Bucuresti?

Si uite asa am ajuns sa colaborez cu acest grup de tineri entuziasti.

Firul amintirilor a fost intrerupt de catre echipa reprezentatilor hotelului. In sfarsit a venit momentul sa facem ultimele verificari. 
Am coborat un etaj, pana la 9, unde se afla centrul de conferinte - si am vizitat cele trei sali. Sala Belvedere va deveni un fel de sediu al organizatorilor evenimentelor, de unde vor fi coordonate si monitorizate celelalte doua evenimente organizate simultan. In acelasi timp se vor putea lua si hotarari in timp real referitoare la urmatorii pasi din campania de promovare aflata la inceput de drum.
Sala Panorama este perfecta pentru evenimente de afaceri - de aceea aici se vor intalni sponsorii si colaboratorii implicati in acest proiect. Acestia isi vor alege reprezentatii in juriul care va nota participarile la Conventia de Cosplay care urmeaza sa se desfasoare odata cu lansarea productiei animate aflata in centrul acestei campanii de promovare inovatoare. 
In cele din urma, am vizitat sala Ronda, locul de intalnire al participantilor la conventia de Cosplay. Acestia vor urmari intr-o avanpremiera speciala productia animata, vor discuta despre concursul Cosplay la care vor participa, si isi vor putea lamuri eventualele neintelegeri referitoare la costume si prezentare. 
Totul a fost pregatit ca la carte - s-au montat instalatiile necesare, s-a facut legatura intre cele trei sali de conferinta pentru a putea comunica in timp real prin intermediul conexiunii de internet si s-au stabilit locurile unde vor fi asezate a doua zi aranjamentele florale sau standurile cu produse promotionale.

"Uneori ma intreb daca a fost o idee buna" este un gand care are in sfarsit un raspuns clar. 
Evenimentele au avut un real succes. Toti cei prezenti au fost incantati si acum ne aflam in incinta clubului situat la etajul zece. 
Ai avut o idee geniala! Trei sali de conferinte situate la acelasi etaj, oferind  panorame interesante, in acelasi hotel unde participantii pot beneficia de conditii excelente de cazare, restaurant de lux si servicii de calitate. Esti sigura ca nu vrei sa te alaturi echipei noastre definitiv?
Vom vedea.... Am zambit si am privit luminile orasului ce par a se ridica spre cer, poate in incercarea de a realiza un "cosplay" pe tema stele si constelatii :).


http://super-blog.eu/proba-11-reteta-unui-eveniment-de-afaceri-reusit/

Liebster Blog Award cu intrebari si raspunsuri

Buna :)
Am primit un minunat premiu Liebster Blog, de data aceasta insotit si de set de intrebari, pe langa regulament. :D Multumesc mult, Izabela !! :)

Premiul:
 
Pentru a copia imaginea click AICI

Regulament (usor reformulat de mine):
* multumeste persoanei care te-a nominalizat (nu uita sa adaugi si link catre blogul ei)
* raspunde la toate cele 11 intrebari primite 
* nominalizeaza alti 11 bloggeri cu sub 500 de urmaritori (regula pe care o voi fenta un pic)
* formuleaza alte 11 intrebari pentru cei 11 nominalizati 
* nu nominaliza persoana care te-a nominalizat 
* anunta-i pe nominalizati printr-un comentariu (mail, mesaj etc.) insotit de link-ul catre articol pentru a-si ridica premiul si a raspunde provocarii

Intrebari de la Petals of Isabelle, insotite de raspunsurile mele:
1. Care sunt lucrurile simple care te fac fericita?
Sa respir aer curat cand ies la plimbare cu Dodo (de fapt sa respir aer curat, punct). Sa rad. Sa cant. Sa dansez. Sa desenez. Sa invat limbi straine. Sa fac prajituri. Sa aduc bucurie. Sa creez. Sa ma joc.

2. Care este ultima carte citita?

3. Ce ti-ar placea sa imbunatatesti la propria persoana?
Viteza de reactie. Uneori am lag =)).

4. Crezi ca extraterestrii exista?
Oare cosmonautii, cand sunt in misiune (deci in spatiu)... nu devin extraTerestrii? 

5. Ce ti-ar placea sa isi aminteasca oamenii despre tine?
Sa isi aminteasca de mine, cu drag.

6. Daca ai putea, ce ai vrea sa schimbi din trecutul tau?
Mi-as dori sa nu fi plecat atat de multi oameni dragi la odihna. Ne lipsesc ...
Dar asta nu depinde de mine si cred ca nici de trecutul meu. Deci, nu.

7. De ce anume te temi cel mai mult?
De faptul ca m-as putea teme de ceva foarte mult.

8. Care este cea mai fericita amintire din copilaria ta?
Copilaria mea, in general. 
Cand mi-am cunoscut si insotit acasa surioara :D, in special.

9. Care crezi ca este varsta ta spirituala?

Spiritul meu.. nu are varsta. Este mereu tanar si dintotdeauna, intelept (la baza :D).

10. Unde ai petrece o vacanta de vis?
O vacanta de vis as petrece-o in Japonia... tocmai ce mi-am exprimat o dorinta in acest sens. Alta as petrece-o... ah, dar trebuie sa ma limitez dar la una. :D

11. Esti o persoana introvertita sau extrovertita?
Depinde de situatie... Nu ma pot hotari. Uneori si eu ma intreb :)).


Hehe!!! Acum este randul vostru :D. Mai intai nominalizarile
Primii 11 fericiti posesori de blog (in afara de Izabela, desigur) care se vor inscrie cu un comentariu la acest articol sunt rugati sa primeasca premiul si sa raspunda la cele 11 intrebari de mai jos. Va rog nu fiti timizi :D!!
Lista va fi completata aici de indata ce vor aparea comentariile:
DaNuTzA,  

Intrebari
01. Sa presupunem ca ai vrea sa publici o carte si ai alege un pseudonim. Care ar fi acesta si de ce ? 
02. Care este cel mai recent desen animat / anime vizionat ?
03. Care este comedia ta preferata?
04. Care este desertul tau preferat?
05. Ce cantec ai alege sa interpretezi la karaoke?
06. Daca si putea calatori in timp, ce perioada ai vrea sa vizitezi si in ce parte a lumii ai merge ?:)
07. In ce/cine te-ai costuma la un bal mascat?
08. O echipa de casting te remarca si urmeaza sa joci intr-un film. Ce rol ti-ar placea sa ai si in ce film (poate sa fie un remake, o ecranizare dupa o carte care iti place sau live action-ul unui desen animat / anime).
09. Cum crezi ca ar putea deveni colectarea selectiva (reciclarea) ceva obisnuit in peisajul romanesc?
10. Ce superputere ti-ar placea sa ai?
11. Care este citatul / motto-ul care te motiveaza si iti aduce un zambet pe buze?

Abia astept sa va ofer acest premiu si sa va citesc raspunsurile :D.
Pe curand!!

vineri, 25 martie 2016

#10 "Un Buchet de Dragoste Perfecta"



Lalele!... Este timpul lor, deja! se gandi Anemona zambind. Cred ca in gradina si in sera este acum o nebunie de culoare! isi spuse,  in timp ce fotografia florile asezate in glastra. Maine imi voi imprima fotografia si o voi purta cu mine, in agenda - asa voi fi sigura ca tristetea nu imi va da tarcoale si nu voi fi niciodata singura. 
Anemona este studenta in anul intai la Facultatea de Biologie, sectia Botanica si Microbiologie. Familia ei locuieste in orasul lalelelor si detine o mica sera de flori. Sora mai mica a Anemonei se pregateste pentru examenul de bacalaureat si pentru admirea la Universitatea Nationala de Arte, unde urmeaza sa studieze Design-ul. Visul celor doua surori este sa isi deschida o florarie in orasul natal, dar nu orice florarie, ci una de poveste.


In urma cu 14 ani, intr-o zi senina de primavara, cele doua surori se jucau in curtea casei. Mama lor iubea foarte mult florile si amenajase o gradinita marginita de pietre vopsite cu var alb. Gradina arata ca o  floare formata din: centru - in care se aflau flori albe si galbene, si petale in interiorul carora plantase flori in degrade. Privita din casa, gradina mamei parea o floare cu sapte culori.

Anemona si Margarea se pregateau sa intre in casa cand, din senin, s-a iscat un vant ciudat ce semana cu o tornada. Cand praful s-a risipit, pe cararea care ducea la gradinta cu flori, isi facuse aparitia o tanara insotita de ... un domn corpolent, care semana cu un bursuc.
- Boris!! Vrei sa imi explici ce inseamna asta?? striga aceasta pe un ton autoritar catre cel care o insotea.
- Va rog sa ma iertati domnisoara Sabrina! Dar de sus, din Imparatia florilor, seamana perfect cu Floarea cu sapte culori. Am crezut ca....
- Sa nu mai crezi nimic!! M-ai facut sa bat atata cale pana aici... Degeaba! se infurie aceasta, lasand doua riduri sa ii apara in coltul ochiului stang. Uite ce ai facut!! Imi apar riduri!!

- Ce s-a intamplat? mama fetelori iesi in graba din casa, unde pregatea masa. Vazandu-i insa pe cei doi intrusi, inlemni pe loc.
- Cine este responsabil de..... OROAREA aceasta? i se adresa Sabrina, aratand spre gradina. Ah, nu este nevoie sa raspundeti - nu am timp de pierdut! continua, inainte ca cineva sa poata schita vreun gest. Apoi, ridica mainile spre cer si se invalui in acelasi nor ciudat, de praf violet, formand o mica tornada, care insa crescu in intensitate, facandu-le pe mama si fiice sa se adaposteasca in casa. Dupa cateva minute praful disparu si cele trei iesira in curte.

-Oh... nu! Gradina!! suspinara in cor, privind spre locul plin de flori si veselie, din care ramasesera doar pietrele vopsite cu var.


- Oh... am ajuns prea tarziu!! exclama o fetita blonda, insotita de un catel si o pisicuta. Ne pare farte rau!! Dar nu va faceti griji, va vom ajuta sa refaceti gradina. Uite Violeta - am adus cu noi bulbi de lalele !!

Anemona si Margareta nu intelegeau prea bine ce se intampla. Nu stiau nici de unde o cunostea fetita blonda pe mama lor si nici de unde aparuse, la fel de neasteptat ca si vizitatorii de mai inainte, dar se bucurau ca pe fata mamei lor revenise zambetul si se alaturara pentru a planta bulbii de lalea. 
Dupa ce au terminat, fetita blonda si-a luat ramas bun si inainte de a pleca, i-a spus Violetei: Te asteptam cu drag in Floraria bunicilor!!

- Aceasta este prietena mea, Lidia. Rupse Violeta tacerea si se indrepta spre veranda. Se intoarse apoi cu o fotografie in care aparea fetita blonda, intr-o incapere cu flori, care parea rupta din povesti. Aceasta este Floraria! continua ea, apoi se indrepta spre casa, urmata de fetele ei. Este un loc fermecat!

sursa foto-www. livrarefloribucuresti.ro


- Maine avem un test dificil!! 
- Hei, Anemona, au fost parintii tai pe aici?
- Ce buchet minunat de lalele!!
Colegele de camin si studii ale Anemonei intrara in camera alungand linistea cu vocile lor vesele. 
- Nu, lalelele acestea minunate au sosit astazi prin curier de la o  florarie online. Este atat de frumos sa primesti flori cadou!! le raspune Anemona. 
- Cum? Flori la domiciliu ? De la cine?
- Pentru cine? 
- Cu ce ocazie?
Izbucnira cele trei fete, parca sicroninzandu-si vocile, intr-o avalansa de intrebari.

sursa foto-www. livrarefloribucuresti.ro

Anemona zambi si le raspunse:
- Lalele sunt pentru noi! Pe hartia pe care o avea curierul scria simplu: livrare buchete lalele in Bucuresti
Dar nu reusi sa termine ce avea de spus, ca fu intrerupta de corul celor trei voci:
- Intotdeauna am visat sa primesc un buchet... de flori de la un admirator secret. Credeti ca este colegul nostru de GRUPA? 
- Curier flori? Cum arata?
- Era vesel, nu? Cum poate fi un om care se ocupa cu livrari buchete de flori?
Anemona astepta ca avalansa de intrebari sa inceteze, apoi relua pe un ton calm, zambind misteriors:
- Cred ca cine ni le-a trimis a vrut sa ne reaminteasca motivul pentru care studiem botanica - dragostea pe care o purtam florilor, care la randul lor ne aduc bucurie si ne infrumuseteaza viata. Cu un simplu gest a reusit sa ne motiveze si sa ne incurajeze pentru a trece cu brio peste testul de maine.

sursa foto-www. livrarefloribucuresti.ro


Seara, inainte de culcare, Anemona reciti mesajul primit pe felicitarea ce insotise buchetul de lalele. 
 " Draga Anemona, 
Sunt sigura ca iti este dor de casa, de gradina voastra cu lalele, dar sa stii ca exista flori in Bucuresti. Poate nu ai avut timp sa le observi, fiind prea ocupata cu studiul. 
Iti trimit un buchet de dragoste perfecta - minunate lalele multicolore, sa iti infrumuseteze casa si viata. Imparte bucuria ta cu cele trei colege. 
Multa bafta maine la test,
Lidia
ps: Mereu am vrut sa fac o surpriza cuiva drag comandand flori online! :D Trebuie sa incerci si tu odata!! "
http://super-blog.eu/proba-10-buchete-surpriza-flori-livrate-acasa-sau-la-birou/

Pachetelul cu surprize


Buna!! 
Saptamana aceasta a fost plina de surprize. Gianina mi-a trimis un pachetel cu mici rasfaturi! Doua felicitari calatoare ;). Absolut superbe :D. Hihi!
Mai multe materiale pentru creatie (la iarna sigur imi fac mici braduti imbracati in diverse materiale) si doua decoratiuni dragalase care si-au gasit locul in gradina mea de flori din balcon.

Multumec mult draga mea pentru "portia" de bucurie!! Si pentru surpriza de pe blogul tau - un minunat cadou pentru ziua mea ;)!!

joi, 24 martie 2016

#09 "O ... Vacanta Speciala, va rog! "



.... unde? Undeva la aer curat, sa aud susurul apei, sa ma relaxez si sa ma incarc cu energie pozitiva. Gandul acesta imi rasuna aproape obsesiv in minte dupa o saptamana de pregatiri intense, in timp ce pe fundal se desfasoara filmul tuturor cautarilor, planurilor si destinatiilor vizitate virtual in aceste zile.

Dar mai bine sa incep cu ... inceputul, desigur. Acum o saptamana, am primit o provocare: sa devin ambasador  al Vacantelor Speciale pentru o zi - sau mai bine zis, intr-un articol.
Prima reactie a fost, desigur, de entuziasm: wow!! ambasador, vacante, calatorii.... suuuuuper! Dar vedeti voi, misiunea de ambasador este una dificila. Trebuie sa fii diplomat, sa fii convingator, sa ai cele mai bune argumente (si contra-arugmente, la nevoie) sa fii creativ si descurcaret. Ai o dubla responsabilitate - fata de cei pe care ii reprezinti si bineinteles, fata de cei in fata carora te prezinti. Sa nu uitam munca de documentare necesara, bineinteles. 

* Vacanta de vis - Japonia
De la bun inceput va voi spune ca nu o veti gasi la oferte turism si nici la circuite cu avionul. De fapt nu o veti gasi deloc. Pentru ca nu exista. Inca.
Ce mi-a placut cel mai mult la CND Turism este tocmai acest lucru: iti poti crea de la zero propria vacanta. Cum?



In primul rand stabiliti-va destinatia. Eu am ales sa vizitez capitala Japoniei, Tokyo si imprejurimile. Nu uitati sa alegeti cateva obiective turistice pe care vreti sa le aveti in programul vacantei. Avand un timp limitat (6zile/5nopti) eu am ales patru locuri pe care vreau sa le vizitez neaparat:

1. Templul Tengakuin, aflat in localitatea Watauchi din Prefectura Kanagawa, situata la sud de capitala. Acesta a fost construit in perioada 1469-1689.
Am aflat pentru prima data de existenta acestui templu urmarind un film. Pe langa faptul ca natura si creatia omului formeaza un tot, completandu-se perfect, templul este renumit pentru apusurile minunate ce pot fi admirate din incinta sa.

2. Altarul Atago este situat in Minato, Tokyo. Acesta a fost construit in 1603 de catre sogunul Tokugawa Ieyasu si reconstruit in 1958. Scarile care duc la altar sunt faimoase, existand o legenda conform careia, cei care le urca vor avea succes in viata.

3. Turnul Tokyo este a doua cladire ca inaltime din Japonia. Structura sa a fost inspirata de Turnul Eiffel, pe care il depaseste in inaltime cu 13 metri (desi este mai usor cu aproximativ 3300 tone). Construit in 1958, a fost proiectat sa reziste la cutremure si furtuni majore. Gazduieste antenele de telecomunicatii si doua platforme de observare de unde putem admira panoramele orasului.
La baza acestuia se afla complexul FootTown. Aici putem vizita Guinness World Records Museum Tokyo si
The Tokyo Tower Wax Museum, magazine de suveniruri, restaurante si nu in ultimul rand avem acces la lifturile care fac legatra cu platformele de observare ale Turnului.

4. Muzeul Ghibli - situat in Parcul Inokashira din Mikata. S-a deschis in 2001 si ne invita sa descoperim lumea fascinanta inspirata de animatiile realizate de studio.

In cele din urma mi-ar placea ca oferta personalizata a vacantei mele de vis sa mai cuprinda si o vizita la unul dintre onsenurile din apropierea capitalei. (Hakone sau Atami)

Pornind de la planul de mai sus specialistii in calatorii vor gasi desigur cele mai bune solutii. Nu-mi mai ramane decat sa stabilesc perioada in care vreau sa imi organizez vacanta si bugetul.

* Circuit turistic in Grecia 
-Costica!! Unde m-ai adus?!
- Draga, a fost ideea touroperatorilor!
- Normal! Doar nu era sa gasesti tu singur o asemenea destiantie de vis!! 
- Da, dar pe ei cine i-a gasit!?
Si uite asa mi-am reamintit o comedie savuroasa: My Life in Ruins. Actiunea se petrece in Grecia, iar personajul principal, interpretat de Nia Vardalos este ghid turistic.



Din pacate, pana acum, nu am fost niciodata in Grecia. Am facut parte din ansamblul de dansuri al comunitatii grecesti din orasul meu si imi amintesc cu placere spectacolele la care am participat, prima data cand am dansat Zorba si chiar cateva propozitii si cuvinte in greaca.


Toate aceste amintiri, dar si imaginea superba din fotografia de mai sus, m-au facut sa iau in considerare planificarea unei vacante pe acele meleagur. Chiar si o evadare de week-end.
Si nu va fi foarte dificil pentru ca vacante speciale  are oferte pentru Grecia continentala si insulara. 


O destinatie superba de vacanta este insula Skopelos aflata in Arhipelagul  Sporadelor de Nord. Un tinut minunat, cu paduri de pin, maslini si pruni. O mare parte din filmarile la filmul Mamma mia au fost realizate aici, insula din film numindu-se Kalokairi si fiind o insula fictiva.

* Relaxare la Calimanesti - Caciulata

Si am ajuns la final, pe melaguri autohtone pentru un sejur, relaxant.
Statiunea se afla intr-un loc incarcat de istorie. Am vizitat orasul si inprejurimile in mai multe ocazii. Una dintre bucuriile noastre, copii fiind, era sa mergem la fantana dorintelor din incinta Manastirii Cozia.
Tot in apropiere se afla Castrul Roman Arutela (Arutela fiind denumirea romana a Oltului).
Fiind o statiune balneara renumita este suficient sa ne bucuram de plimbari scurte, de aerul curat si curele cu apa si, desigur, dupa caz, de tratamente.


Credit foto: Colaj Japonia [1, 2, 3, 4, Maneki Neko], Colaj Skopelos, Colaj Calimanesti (1 si 2, 3), Santorini
http://super-blog.eu/proba-9-ambasador-vacante-speciale/

miercuri, 23 martie 2016

Miercurea fara cuvinte " Soarelui lui Rha "



Episodul 122 de la Miercurea fara cuvinte acum gazduita de Calin Hera. Am petrecut insa aproape sase sezoane alaturi de Carmen.
Soarele lui Rha, amintire de la Taia. Sculptura in lemn.

marți, 22 martie 2016

De Martisor, pentru un Martisor




Astazi este ziua mea :). M-am hotarat sa pregatesc articolul din timp si sa il programez. Cred ca imi voi lua putin liber - probabil doar ce voi schimba doua gandureli cu micutul N si cam atat :).
Stiu ca Alexandra iar ma va certa, dar ... voiam sa va arat si voua ce bucurie mi-a facut. Vorba aceea martisoare, pentru un martisor.

In primul rand cred ca ati vazut trandafirasii brodati din prima poza :). Sunt pur si simplu adorabili. Al meu este primul din stanga. Si au niste pliculete atat de dragalase!!! :)
Apoi suportul pentru flori - evident e la flori. Au fost foarte incantate - mai ales ca s-au inmultit ca numar si este o feerie. Ca sa le citez pe Mami si Buni: "in sera" :)).
Dulapiorul pentru mici minuni este in camera mea si nu mai este gol!!

Si bineinteles Alex a avut grija sa imi dea si de lucru. Iar eu... eu care nu am apucat sa mai lucrez in ultima perioada... Hmm cred ca azi o sa profit putin. Nu stiu inca ce ... si cum, dar cu siguranta imi voi oferi o portita de "lucru de mana" :).
Lipseste din poze "combustibilul" - ceva dulce si bun :D! Iti multumesc draga mea pentru prietenia ta nepretuita si pentru ca ma rasfeti asa frumos !! :*

Ehhh dragilor, sa fim sanatosi si fericiti!! Si sa oferim bucurii celor din jur, pana va deveni contagios... si va reintra in normalitate ca, atunci cand ne intalnim pe strada, sa ne zambim, chiar daca nu ne cunoastem :).

*
 photo bucurie-de-martie.jpg
Bucurii de martie
-11-30 martie (23:55)-

luni, 21 martie 2016

Mini Carduri de Primavara


Buna :)
Acesta este primul an cand tiza mea de zodie si matusica mea draga nu ne va mai raspunde la telefon. Imi venea in minte de dimineata un cantec pe care nu l-am mai auzit de mult "telefonul nu mai suna...". Dar, pentru azi am zis sa va arat mini cardurile facute de mine acum 3 ani. Mi-a placut tare mult modelul acesta! :)

Am combinat cartonul colorat cu hartie colorata. Am folosit diferite perforatoare si stampile care sa se potriveasca atat ca tema cat si cromatic cu mini cardul.

Ce mi-a placut cel mai mult este faptul ca nu erau doua carduri la fel (chiar daca aveau aceleasi elemente). Motivul a fost unul simplu: diferentele de dimensiune ale cartonului baza.


Mi-a placut ca le-am putut folosi si cand am oferit martisoare (am fixat -de exemplu in cazul celor din imaginea de mai sus- snurul de la martisor prin inimile perforate).

Pe curand!! :)