joi, 12 septembrie 2019

Making of costumatia de Zana Verde Fluturas ( #02 STD/SP)


Buna!:)
Pentru astazi am pregatit cateva poze si povesti din culisele lucrarii realizate de mine pentru STD/SP Tema #02 Zana Verde Fluras.
Cu protagonista acestei teme, ati facut cunostinta deja ieri, la Miercurea fara cuvinte " S.T.D./S.P. #02 Zana Verde Fluturas ".

Dar, care este povestea ei? Ei bine... prin anii '90, sora mea a primit in dar o Barbie (v-am aratat-o deja aici:Salvand-o pe Fashion Play Barbie, 1991.). Eu nu (lol). Cica "eram prea mare" (nu eram). Dar... mi-a luat Ralu si mie o papusa, cand si-a luat-o pe domnisoara cu parul verde.
Erau la vremea aceea si papusele accesibile ca pret, dar nu neaparat reusite. Ralu insa a gasit unele tare dragute - mie cel putin, mi-au placut foarte mult. Au un desen al fetei deosebit si, desi nu pot spune ca excelau la capitolul par (sau picioare), erau dragalase.
A mea este cea cu parul roz... sau ma rog, fost roz. Amandoua au avut breton (dar dupa ce a rechizitionat-o pe a mea, a hotarat sa le taie bretonul - am avut un mic "soc" cand le-am gasit acum cativa ani, salvandu-le de la... "aruncat" ). A mea avusese o rochita cu aripi - realizata dupa costumul Julietei (filmul cu Claire Danes). Dar nu stiu exact ce sa intamplat cu aceasta... parca am vazut aripile pe undeva, dar nu mai stiu pe unde :))).
Ca sa scurtez povestea, Ralu mi-a luat papusa inapoi (lol) si i-a aplicat o portie buna de joaca. Hainutele de pe ele, din poza de mai sus, sunt realizate de ea (talentata pitica - pfff ce creatii ar fi facut ea acum daca ar fi avut timp...). Tot ea i-a cusut par papusii ei ( da, din ata! ).
Doar ce i-am facut un mic dus papusii si iat-o in fotografia din dreapta sus, gata sa pornim in aventura creativa. [Costumatia facuta de Ralu si bratara improvizata de ea dintr-o sarma de calendar le-am pus bine, in cutiuta cu hainute :D].


Initial voiam sa ii fac o peruca, sau ceva de gen, daaar, dupa ce am spalat parul si am pieptanat-o, am decis ca arata inca suficient de bine si il voi pastra asa (mai ales din cauza ca Ralu a facut acel reroot). Din pacate parul lor nu a fost un punct forte si la a mea, in locul unde fusese prins jos cu elastic, se descompune .. voi vedea insa la timpul potrivit incotro voi indrepta proiectul acela.
Revenind. Aveam tema, ma hotarasem sa o salvez pe ea si ... am descoperit ca ii vine o pereche de sandalute primite in dar de la Micaela. Si partea frumoasa este ca mai am o pereche la fel, tot de la ea, doar ca roz. Pentru papusa mea (yuppy!!). Asa ca pornind de la sandale, am creat tinuta.
Nu am facut foarte multe poze in timpul lucrului din mai multe motive:
  1. telefonul are crize de personalitate in ultimul timp, desi a fost golit si are spatiu berechet;
  2. pana s-a deschis telefonul si s-a decis sa porneasca camera foto s-a descarcat de tot bateria si..
  3. cum priza din camera nu mai merge a trebuit sa il las la incarcat in sufragerie unde lumina e proasta...
Asa ca... asta e. Nu am poze la toate etapele.
Am inceput cu ... fusta (baza fustei). Apoi am facut bluza si  apoi niste pantalonasi dragalasi pe care ii vedeti mai sus (de purtat pe sub fusta).


Dupa cum spuneam, am hotarat sa pastrez parul si am folosit pentru a masca bretonul tuns si pentru a crea  elementul decorativ din par, cateva fire de lana pieptanate, pe care am cusut margelute.  Asa ca are trei nuante de verde in par. Aici testam sa vad cum vine, intre timp am mai strans putin codita din spate si parul nou atasat. Mie imi place tare mult - in realitate arata mai bine :D.
Si iata si puloverasul de toamna.  Initial voam sa i-l asez  peste fusta, dar am schimbat in timp ordinea :). Mie imi place tare mult cum a iesit si cum ii vine :D.


Iata cateva detalii cu parul, decoratiunea din margele, dar si cu bluzita portocalie. Parul nu l-am spalat cu balsam (deoarece nu suport chestiile parfumate - apropo am auzit ca ar exista si balsam fara parfum, eu nu am vazut, dar nici nu prea calc prin magazine fizice; ati testat cumva?). Am folosit doar un gel de dus cu miere si iaurt de la Balea (pentru ca pe ala il folosesc - miroase ok si nu e asa puternic - sper sa il tina, pentru ca sapunul l-au inlocuit cu unul cu miere de manuka si miroase oribil :((; si abia ce gasisem si eu un sapun decent).


Inca doua poze cu parul (are ochi frumosi, nu-i asa? :D).
Pentru ca aveam in cerinte sa integrez si un fluturas in tinuta m-am conformat. Nu l-am folosit pe cel crosetat care tot apare prin poze, ci pe unul decupat de pe o pereche de sosete pensionate. Este ca un mic curcubeu si, dupa ce am asigurat marginile ca sa nu se destrame si l-am prins de fusta, am inceput sa il decorez cu margelute.


Am adaugat apoi fustei un elsastic (cel verde) - tot de la o soseta :D, un accesoriu alb, impletit (si usor elastic) si o curea alba, care are si catarama :D.
Mi se pare ca vine mult mai bine asa - nu stiu daca ati observat dar papusa este foarte foarte slaba in talie Acum parca arata mult mai bine :).


Dupa care m-am hotarat sa ii fac sosete.  Portocalii musai, sa se potriveasca la bluza. Evident ca nu aveam nimic potrivit, dar din fericire am gasit o bucatica de ...satin. Dupa cum bine stiti, satinul nu este elastic. Am fost la bucutarie si l-am topit putin pe margini sa nu se destrame si am purces la operatiunea sosetele.  Una a iesit perfect in partea de sus, a doua are probleme de personalitate.. si cum dadea semne ca daca o enervez se destrama, am lasat-o asa ;). Mi s-a parut ca arata chiar mai fain asa :)).
Iata:


Mai lipsea ceva! Deja in poza din dreapta din colajul de mai sus puteti observa ce anume Dar, pana sa va povestesc, va mai las doua fotografii - testam sa vad cum arata in poze, pentru sesiunea foto :))) :


Dupa care m-am gandit sa ii fac ceva si pentru pus la gat. Am incercat niste margelute pe care le aveam la indemana. Nu ii stateau rau, dar am zis ca mai bine ii fac ceva asortat cu celelalte piese vestimetare.


I-am mai aranjat putin si parul si, dupa ce m-a chinuit bine talentul pret de ceva vreme, am reusit sa gasesc si o modalitate de prindere a colierului de la gat, cu margelute muticolore. [ Am vrut sa il fac pe o baza elastica, dar imi era greu sa il bag pe cat - bai Rux, puteai sa ii scoti capul 😅 - am sa imi amintesc acest amanunt cand voi lucra cu papusa mea, daca voi dori sa ii fac vreun colier la baza gatului... :)) ].


A mai ramas de facut elementul obligatoriu de decor: Steluta, prietena Zanei Verde Fluturas, caci in ea s-a transformat papusica lui Ralu.
Am facut mai multe schite (printre care si cea de mai jos, din colajul din stanga). Pana la urma a iesit ce vedeti:

Le-am sprijinit putin de caietul meu de japoneza (nu de alta, dar macar asa sa ii dau atentie 😅 [gomen] si cu asta am incalecat pe o sa si v-am spus povestea asa :))))).

Iata si cateva poze de la sesiunea foto:







Sper ca v-a placut si voua aceasta transformare. :)

Ja ne! Pe curand!

ps: Am aflat datorita Adei (Desenele Copilariei si Papusile Mele) ca ar putea fi o clona a papusii Betty Teen. [ Acum as vrea si eu o Betty din aceea cu ochi caprui, dar cred ca cer cam mult... nah, erau la moda prin '80 - apropo, bun anul asta. 1980. Foarte fain :D]

10 comments :

Ella spunea... [Raspunde]

Stii sa faci peruci pentru Barbie? :))
Am una pe care Gaby a tuns-o ... în speranta ca va creste din nou parul! :)))
Imi place tare mult cum ai îmbracat-o!

Pupici cu drag si o zi faina! :)

ina02s spunea... [Raspunde]

Uau. Că de obicei e tare plăcută descrierea transformării. Așa vedem efortul tau. Eu cu ochelarii mei și mâinile nătânge abia as vedea culoarea șosetelor
😜. ImI place mult tot, dar mai accesoriul de par,fustița și sosetutele. O zi lina. Pupiciii

Diana spunea... [Raspunde]

Transformarea e UAU! :)
Avea talie de viespe - si costumatie de tinerica - dar a trecut timpul si... deh. :)
Sunt extraordinar de frumoase hainutele si accesoriile.
Multumesc pentru indicatii - mai ales pentru ideea parului din lana pieptanata. :)
Succese! Pupici cu drag! <3

P.S. Pentru ca se misca greu computerul am avut ceva mai mult timp si e aproape gata a doua papusa. :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella in teorie stiu, dar inca nu am incercat in practica. Decat perucile la amigurumi, daca se pun.
Dar o sa fac cat de curand - pentru ca am cel putin o papusa (geamana asteia) care are nevoie de asa ceva.
Si Ralu a mea a tuns una bruneta in copilarie (erau papusile acelea cu picioare fixe, mai mici romanesti - dar cred ca ni le-au aranjat ai mei.. in fine) tot pe acelasi principiu. Daca printr-o minune dau de ea ... dar trebuie o minune mare de tot... de a mea o minune si mai mare :))).
Se poate face peruca, sau reroot (asta e un pic mai de durata - in sensul ca se coase parul si nah... e mai greu, la peruca e mai accesibil).

Ma bucur mult ca iti place - si eu sunt foarte happy de cum a iesit :).
pupici cu drag si din partea mea - pana acum a fost super faina cu vesti bune :D.
Muah

copilarim spunea... [Raspunde]

@ina02s ma bucur mult!! Multumesc :*!
Mereu mi-a placut sa descopar ce se afla in spatele unui produs finit. M-am gandit ca poate fi de folos daca povestesc un pic - sunt lucruri pe care daca le stiam mi-ar fi usurat un pic munca :P.
La sosete si eu am avut probleme serioasa - sunt din satin, deci nu au deloc elasticitate - asta e dificil din start. Si apoi si eu port ocelari... la un moment dat nu mai vedeam sa pun ata in ac :))))).
Multumesc mult pentru urare si din partea mea, la fel !! :*
pupici cu drag :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana si rad in pumni - uite si cea de-a treia veste buna pe ziua de azi (le enumerasem pe primele doua in grupul de pe facebook: o descoperire in care ma voi invalui luni daca merge totul conform planuui si faptul ca am adaugat si lucrarea micaelei la tema doi in articol si pe blog). Verstea trei trebuia sa fie legata de a doua papusa si uite mi-ai dat-o tu ;)))). hihihihihih <3

Da.. cu talia era o mica problema pentru ca e nefiresc de subtire si rochita facuta de Ra acum un secol venea cum venea fiind din material grosut, dar alte materiale aveau problleme cu talia :))). Mi s-a parut ca asa apare mai echilibrata un pic ca dimensiuni la corp.:D
Ma bucur mult ca iti place cum a iesit. Adevarul e ca de o saptamana ma tot trezesc cu ea in fata ochilor :))). La propriu.

Asta e acril - dar merge cu siguranta si cu lana, doar ca nu stiu daca si facuta cu placa / fierul (eu nu am incercat nici pe asta pentru ca m-a placut cum se vedea asa - daca tot sunt trei texturi diferite)

Pupici cu mult drag si multumesc,sa fie - acum fug la bucatarie si sper pe seara sa pot misca ceva la tema trei ca e muuuult de facut (pentru mine care evident ca sunt sabotata la greu si... sambata e sarbatoare asa ca maine seara tre sa fie musai gata :P)

ps: si de la k care s-a asezat in bratele mele <3

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Am o dilemă, păi dacă eu n-am dileme, atunci cine :)))

Ziceai că bluziţa este făcută de tine, adică dintr-un material tricotat și adaptat la papusica, că dacă este tricotat de tine, păi atunci aici este un fel de trei feluri ha, ha, ha, ha, ha :)))
No serios, dacă ai tricotat și bluza de la A la Z, păi dau 5 stele de urgenţă, nici măcAr una nu pastrez pentru mine la această temă care sper să o finalizez la timp :)

Ps. Mi-a plăcut foarte mult fluturele cu povestea lui, chiar mi-ai dat o idee ca nu aveam momentan un fluture la cap, dar pe la ciorapi se mai gasesc cate unu ha, ha, ha..

Ps. 2 Ținuta asta cu mult, Mult, portocaliu chiar mi-a plăcut ;))

Ps. 3 Desertul ! (A nu se citi acest punc din paranteză)
Pantofii..
(Uneori (aproape totdeauna) mă mai uit la Dame, la pantofi, ca să văd cât sunt de specialiste la capitolul asortat, iar pe mine nu mă fascinează că stie să asorteze poșeta cu fusta sau cu esarfa, sau ceasul cu bluza, sau mai nou, telefonul cu poșeta..
Dacă poartă pantaloni de stofă cu adidași, a picat totul, sau pantofi cu toc lung cu blugi, ori teniși cu fustă)

Foarte frumos acest detaliu care l-am văzut cu pantofii in armonie cu părul frumos vopsit..

Scuze Pălăvrăgeala mea, tre' sa-mi pun ochelari de sudor, că prea multe văd :)))


copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof da, bluzita e facuta de mine dintr-un material existent. Nu l-am tricotat eu, ci o masina :)). mai mult ca sigur. E acelasi material din care am facut ureche pentru catelusul lui Kouki, cel intr-o ureche :)
Dar am un set de hainute tricotate (rochita si jacheta) la Lizuca:).
Tin pumnii! Si eu am in lucru tema 3 - ma pregatesc :D.

:) Poate fi si o brosa veche, poate fi si un cercel desperecheat, un martisor, un imprimeu, sau sa il cosi tu, sau nah sunt multe posibilitati :D La fluturas ;)).

Ma bucur ca ti-a placut tinuta, iti multumesc pentru gandurile bune ;). De la pantofi am pornit ca pe astia ii aveam.. Si a trebuit ca restul sa se potriveasca... :D

Spor ;)

Stef Rof spunea... [Raspunde]

☀ ☀ ☀ ☀ ☀

Wuuuuhwwww ce de idei fluturești ???

Gata, atât mi-o trebuit, deja m-ai trimis cu gândul unde trebuia și treaba este rezolvată cu fluturasul :)

Mulțumesc Mult, o seară frumoasă la toți să fie !!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof ma bucur! Abia astept sa vad la ce te-ai gandit ;).
Spor mult :D

Trimiteți un comentariu