luni, 22 mai 2023

Un mini-caiet de amintiri (#11P.V. SP// StD: Timbre )

Buna!

Rukkusu este foarte entuziasmata - in sfarsit am reusit sa ma ocup de proiectul cu..  timbre (#11 Salvam Papusi // Save the Dolls: Timbre). Atat de entuziasmata, incat a uitat sa o cheme si pe Raza de Soare la poza ..... eh, nu e nicio problema, nu le mai deranjez - le las sa puna tara la cale, pentru ca, pentru maine, trebuie sa finalizam si ultima din cele patru teme - panoul. 


Nu eram foarte sigura cum va arata pana la urma proectul final - asa ca mi-am luat si doua cataloage la indemana, pe langa cele trei timbre capatate de la Mami si .... o eticheta maro, care mi-a placut mie si am pastrat-o (nu mai stiu de la ce a fost.. haha).


Pana la urma, am renuntat la celelalte lucrururi (am descoperit ca etichtele mari de la laditele pliabile sunt- asa cum banuiam- autoadezive, asa ca le voi pune deoparte pentru vreun proiect viitor) si am ramas cu eticheta, timbrele, o bucata de coala alba, recuperata de la o factura (21 pe 20 cm) si cateva bucatele de hartie de impachetat (tot asa ramase), plus banda dublu adeziva si foarfeca.


Am decupat cumva timbrele de pe plic (nu am mai stat sa le dezlipesc clasic... ceva procedeu care imiplica printre altele si sugativa, din care nu aveam la indemana - cine stie pe unde or mai fi, daca mai sunt). din fericire marginile nu erau foarte tare lipite asa ca nu au fost afectate (mai putin un colt care era rupt - probabil asa a fost cumparat).

Am facut acum ceva timp o prima tentativa de mini-caiet de desen (format mare pentru papusi) dar nu am apucat sa va povestesc despre el. Asa ca acum nu am mai facut poza la felul in care am inpartit si taiat coala, dar voi reveni candva cu acel material si o sa vedeti atunci. Notez insa, ca am luat in calcul dimensiunea colii: 20x21 si am impartit in segmente de 3x4 cm.


Capetele le-am lipit cu banda dublu adeziva de coperta (acea eticheta maro). Am pus putina banda si pe cotor, ca sa nu zboare acordeonul si, acolo unde se putea, am lipit paginile ca sa devina una singura (unde veneau doua portiuni pliate una peste alta.... mai putin in 3 locuri, unde se creau un fel de buzunarase, pe care le-am pastrat pentru a pune 3 coli micute de hartie de impachetat - ma gandesc sa fac un fel de nise secrete, in caietel, pentru mici amintiri, ce pot fi scoase si admirate separat - desigur acesta va fi un proiect de completat, in timp.


Pentru ca aveam trei timpre identice, unul a fost lipit pe o bucatica de hartie de impachetat si apoi pe fata copertei. Celelalte doua, le-am lipit in interior la inceput si final (dupa cum se poate observa in poza de mai sus si in cea de mai jos).


In poza de mai sus, se pot observa si nisele create (doua dintre ele), in care am strecurat coli mici maro. Incantata de proiect, Rukkusu deja face planuri! 

Iar eu... eu ma uit sa vad daca s-a incarcat telefonul.. pentru ca totusi, va trebui sa fac o poza si cu Raza de Soare :))), doar ea este mesagerul!

Si... cateva minute mai tarziu:



Ja ne!!


 

12 comments :

camdandusler spunea... [Raspunde]

I love stamp collection, thanks for your sharing...

CARMEN spunea... [Raspunde]

aha... uite asa pot fetele acum sa-si scrie amintirile ☺♥ Frumoasa idee!
Timbrul acela lipit pe coperta este un stârc galben ♥ Foarte frumooos!
Spor la scris si decupat ♥
Pupici si îmbratisari - o zi minunata!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Foarte tare albumul! Îmi place cum stau fetele cu el în brațe, parcă e albumul de absolvire!

Suzana spunea... [Raspunde]

Doar tu puteai sa ai ideea asta. Adica tu si Rukkusu!
Simpatica rezolvarea problemei. Recunosc ca un astfel de carnetel ar putea fi bun si pentru numere de telefon!
Pupici si inspiratii, draga Rux! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@camdandusler I also love stamps. I only had these 3 for the project :). But hopefully i will get some more, with time..
Hugs!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN :D Da... cu timpul vreau sa il si completez. E chiar simpatic.
Da.. Mami mi-a adus timbrele :)). Pana la urma s-au potrivit cu coperta si imi place ca am lipit doua si la interior :D.

Iti multumesc mult!!
pup cu drag :)💟

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso Hihi - si e fix pe masura lor. De cand am vazut eticheta aceea m-am gandit ca ar arata bine de coperta :)))))).
Chiar... poate pun si ceva poze.... :)) Cum ar fi? :)) Bine asta ar insemna sa le si imprim intai. hahahaha mai dureaza clar
puup
💟

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana :))))).
Am mai facut un caietel de desen mai demult. Apoi cum ma plangeam eu ce sa fac ce sa fac, aveam doar trei timbre (la fel) si coperta si coala asta pe care le pusesem.. plus cele doua reviste.. si cum vorbeam cu Micaela mi-a trimis un link cu Mini Zine.. care sunt mini carticele / caietele/ etc... :))) Si asta se potrivea cu ideea mea. Asa ca duminica m-am uitat la coala am masurat si am constatat ca mergea perfect cu coperta.. sunt niste template-uri pentru carticelele acelea, dar eu am facut ceva personalizat si am improvizat. Insa voi veni si cu un articol cu prima tentativa la care am facut si poza cu coala decupata.
Ma bucur ca iti place. Sa stii ca ar merge :))). E probabil unul dintre cele mai mici carnetele cu numere de tel.. dar.. Tocmai mi-ai amintit de carnetelele mele tip evantai magnetice.. Ohhhh Ce vremuri :O.

Pupici!! 💟

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Ce idee minunată ai avut ccu acest album! Îmi place foarte mult.
O seară frumoasă și multă inspirație în continuare! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur ca si tie iti place. De mult voiam sa fac ceva micut... mi-ar placea mult sa fac mai multe carticele si obiecte micute.
Iti multumesc mult. Si tie iti doresc la fel :)
Puuup

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Minunat clasor 👍
Mă bucur că prima beneficiară a clasorului a fost Rukkusu - prima mea iubire !
Îmi place și Rază dar o "cunosc" de mai puțin timp !
Ce-ar fi dacă Rukkusu ar avea un caiețel în care să adune "amintiri" de la toți prietenii ei cu care a făcut fotografii ...
Pupici cu drag ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ce idee frumoasa :*!! Chiar. Poate pana in octombrie, facem cumva si un mic caiet de amintiri.. si poate ii lasati si voi cate un gand - hmm.. uite asta ar fi un proiect tare dragut
:)
Pupici cu drag!! si Imratisari :D

Trimiteți un comentariu