duminică, 7 aprilie 2013

Fata calatoare in timp (2010)

Buna:)!

Am povestit despre Fata calatoare in timp (1983) si (2006), astazi urmand sa va spun despre filmul realizat in 2010. Acesta este legat de primul film, actiunea petrecandu-se dupa 38 de ani. O regasim pe Kazuko Yoshiyama lucrand intr-un laborator, unde face tot felul de experimente cu un ser. Ea este mama singura, iar fiica ei - Akari - urmeaza sa implineasca 18 ani pe 3 martie.

Intamplarea face ca dupa ce o conduce acasa cu masina, fostul coleg al mamei sale Goro Asakura sa o viziteze pe Kasuko la laborator pentru a-i da un plic. In acesta se afla o floare (lavanda) si o fotografie. in fotografie este Kasuko tanara alaturi de un coleg de clasa, nimeni altul decat Fukamachi. Bulversata de amintiri difuze Kasuko sufera un accident de masina si isi pierde cunostinta. Isi revine pentru scurt timp de ziua fiicei sale cerandu-i acesteia sa se intoarca in timp in aprilie 1972 pentru a-i duce un mesaj lui Fukamachi. Akari este bulversata si greseste destinatia, fiind sub influenta unei stiri pe care o auzise la televizor la emisiunea sugestiv intitulata salt in timp - un accident nefericit in care si-au pierdut viata mai mult oameni. Goro, colegul mamei sale a scapat ca prin minune pentru ca isi uitase biletul acasa....

Si astfel Akari ajunge in februarie 1974 unde il cunoaste pe Ryota un tanar regizor, dar si pe Gotetsu (despre care are motive sa creada ca este chiar tatal sau). Are ocazia sa vorbeasca si cu mama sa, pe atunci inca adolescenta, dar si pe Fukamachi, sau Ken (pe numele sau adevarat - calatorul prin timp a carui promisiune nu fusese uitata de catre mama sa). 


generic via youtube

Spre deosebire de celelalte doua ecranizari.. pot spune ca aceasta este cea mai trista. Dar, desi calatorii in timp nu pot schimba (nu au voie) viata celor din trecut, cateva exceptii pot fi facute si... chiar daca anumiti oameni nu pot scapa destinului si nefericitului eveniment din 3 martie, munca lor poate sa supravietuiasca si visul sa li se indeplineasca in viitor, candva... sub ciresii infloriti.

Puteti urmari filmul pe youtube cu subtitrare in engleza aici: Toki o Kakeru Shōjo.  Sau cu subtitrare in spaniola, mai jos:


ps: azi este ziua cuiva drag... as face un salt in timp sa ii spun la multi ani :). in amintirea ei insa voi darui mereu dreamcatchere.

0 comments :

Trimiteți un comentariu