joi, 30 mai 2013

Despre traditii in Revista Atelierul

Colega mea Anca (Bo3mia) de la Revista Atelierul a avut o idee nemaipomenit de faina! In luna mai, dupa cum bine stiti, tema lunii la revista a fost traditii. Puteti citi in articol cateva ganduri despre traditii. Sunt chiar gandurile noastre (o parte a echipei revistei) si sper sa va placa articolul pe care il puteti citi aici: Despre tradiții
Ca sa va fac si mai curiosi, iata cateva fragmente din ce am scris eu:

"Când Anca a venit cu propunerea minunată să vorbim despre tradiţii, am fost extrem de fericită şi entuziasmată, imaginându-mi că va fi desigur foarte simplu. De ce ? Pentru că îmi plac şi mă simt parte din ele. Din tradiţii, evident. Mi se par atât de fireşti, faptul că există, că ne definesc, că sunt trecut, prezent şi viitor, ca o reflecţie a neamului românesc. Şi totuşi m-am trezit stând şi scriind şi apoi ştergând pagini de gânduri (din fericire virtuale, nu de caiet).
Ce aş putea scrie eu, în câteva rânduri, despre tradiţii? De-a valma, câte puţin din fiecare, ar ieşi un ghiveci în toată regula. Şi nu, nu mă refer la felul acela gustos de mâncare, nici la ghiveciul de flori, făcut din lut. Aşa că vă voi povesti despre cele mai frumoase două serbări din primii mei ani de şcolăriță : şezătorile pregătite de domnul învăţător Marian Manolescu.
[...]
Tradiţiile sunt o parte noi până la urmă. Sunt lucruri simple făcute cu bucurie. Sunt muncă şi dragoste şi joc şi voie bună. Sunt bucatele bunicii, sunt poveşti, sunt călătorie în timp, sunt viaţă. Sunt ce a fost ieri şi ce mai este azi şi ce va fi mâine. Sunt creaţie în stare pură şi mai sunt un dar fără de preţ!""


Ii multumesc Ancai pentru ocazia de a-mi reaminti momente foarte frumoase si... pentru articolul deosebit pe care l-a realizat (cate amintiri si ganduri frumoase:D).

0 comments :

Trimiteți un comentariu