sâmbătă, 18 mai 2013

Primul meu cozonac.. impletit, cu dragoste

Cozonacul din imaginea de mai sus este la propriu "de poveste". Pentru ca s-a mancat.... tot.:)). Joi m-am gandit ca, daca tot e sa fac un tutorial cu ceva "inspirat" din traditii pentru luna aceasta in Revista Atelierul sa.. fac o paine impletita. Apoi am zis.. de ce nu un cozonac. Primul meu cozonac realizat cap-coada:D. Pai de ce sa nu pot (vorba aceea si ce daca sunt mica?:P).

Tradiţii “Cozonac cu… dragoste”- este articolul aparut ieri in revista, articol pe care de atata bucurie (si baterie lipsa la ceasul din camera mea, asta ca sa nu spun ca am uitat sa ma uit cat era ceasul la laptop de atata concentrare sa nu scap diacritice) il redactam in dimineata de vineri pe la 4:34. Sper sa va placa, sa va fie util si sa incercati aceasta experienta:D.
In imagini cele cateva ore de "cozonacit" au aratat cam asa:








Iar de folosit am folosit numai ingrediente bune si... nu m-am lacomit din prima (de fapt cared ca in ceea ce priveste cozonacul cam asa prefer sa lucrez, mai putin dar bun) si am ales sa framant cantitati potrivite pentru 500 grame faina.


In Revista Atelierul gasiti toate etapele explicate cat de clar am stiut eu, dar daca aveti alte intrebari imi puteti scrie:). Cu drag daca stiu si cand am timp va raspund.
Ah, da a iesit foarte foarte bun si bine. S-a mancat si cald si rece:P si probabil voi mai face in viitorul apropiat. Si.. a doua zi aveam ceva febra musculara la degete... dar a meritat:D. 
In plus, am avut ajutoare de nadejde: Buni, care m-a supervizat (looool) si mi-a tinut vasul in care framantam (pentru ca ne lipisem eu de coca si coca de vas - cine a framantat cozo stie despre ce fenomen magnetic vorbesc haha) si Rha care a facut cateva dintre poze:D. Sa nu il uit pe Iepuras care era foarte incantat pentru ca de Paste nu am reusit sa mai facem si cozo (nu-i nimic dupa fix 11 zile am facut:P).

10 comments :

Adriana Alexandru spunea... [Raspunde]

Uau, Rux draga mea, felicitari din toata inima arata grozav cozonacul tau, eu din pacate inca stau prost la capitolul asta, se vede ca nu m-am straduit suficient. Am sa incerc si reteta ta, multumim pentru tutorial, o sa iti arat desigur ce va iesi din cuptor :D
O sambata frumoasa, te pup :)

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

wow...cat de bine arata...pot sa fac o comanda on-line? <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Adriana Alexandru iti multumesc mult:)! Am mai avut tentative si in alte randuri (am ramas de cateva ori cu mainile in aluat hahahaha - era mai mult ca acum cred ca vreo2 kg..). Aluatul de cozo te trage in jos (cred ca de la grasimea din el). Deocamdata eu raman la 500 de grame de faina [e destul].. La paine in schimb pot framanta lejer 1 kg:D.

Sunt sigura ca iti va iesi foarte bun. Reteta e de la Buni. Cand framanti in vas sa te ajute cineva sa iti tina vasul ;).

copilarim spunea... [Raspunde]

@dulceameacasa sa vezi ce bun a fost :)) A FOST... :)).

Sigur am sa te tin minte - plaseaza comanda.. haha:D.

ghemulet spunea... [Raspunde]

Vai Ruxi draga mea...te-ai intrecut pe tine....l-am vazut pe FB...Arata delicios

copilarim spunea... [Raspunde]

@ghemulet :D ca efecte secundare >>> febra musculara:)).

a fost a fost:) cred ca de Inaltare voi mai face unul:). pana atunci painici, placinta cu branza sarata (reteta de la pasca putin schimbata, imi place cel mai mult)... si poate inca un tort de prico. Cel de aseara a iesit nemaipomenit de bun si ... mai moale asa, fata de primul care a fost mai crocant:D.

poate scriu si reteta aceea pe blog cand oi avea timp:D

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

ahaaa...deci 2 bucati te rog, plata la livrare sau cum?....ii ai in magazin, pe cdb's sau in alt loc? :P

copilarim spunea... [Raspunde]

@dulceameacasa :)) te anunt cand imi fac brutarie sau patiserie..;) momentan in pravalie lucrusoare necomestibile :D

:*

Angi spunea... [Raspunde]

Super cozonac,draga Rux!Spre rusinea mea,nu am facut niciodata cozonac.Se face greu si poate si de aceea imi place f. mult.Nasa mea facea cel mai bun cozonac si imi dadea si mie.Eu fac chec.Se face usor si e bun.Am o reteta tot de la nasa.Pup!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Angi si eu faceam tot chec:D . Am si reteta pe blog la Bunatati:). Vreau sa imi fac unul dar cu unt in loc de ulei.:)
Se face greu.. asa e. :) Plec cu vasul in care framant dupa mine.. suntem legati amandoi de coca.. hahaha. Si oricum la mine 500 de grame e suficient:P

Trimiteți un comentariu