duminică, 8 septembrie 2013

Il cane dal ciuffo bianco (Cainele cu mot alb)


Buna:)!
Este iar duminica si astazi ne uitam la o poveste a carui protagonist este un catelus cu mot alb:D. Ieri Dodo a facut 11 ani !! Am stabilit cu Rha (poate v-am mai povestit) ca ziua de nastere sa fie pe 7 septembrie. De fapt vom sarbatori 11 ani de cand este cu noi in noiembrie insa... fiecare zi alaturi de Dodo este o sarbatoare:P.


Video via rutube
Rezumat 
Un fost mecanic de locomotiva se retrasese la o ferma de animale. Aici visa din cand in cand la vremurile in care conducea locomotiva si avea ca si companie 2 catei de vanatoare.. si pe Ciuf Alb. Catelusul buclucas facea ce facea si intra in bucluc. Avea foarte multa energie si isi dorea sa se joace.
Mama lup, obosita si infometata, dadea tarcoale fermei pentru a duce mancare celor trei puiuti. Cei doi ogari o simtira si o alergara pana in padure. Batranelul fu cat pe ce sa o impuste cand Ciuf, tare incantat de tot ce se intampla ii sari in brate si acesta rata tinta.
Cand se lasa noaptea Ciuf se juca alaturi de mieluti... de fapt mai mult se juca el, transformandu-se intr-un mielut micut, cu lana de la oi. Mama lup il confunda cu un miel si il duse in vizuina sa unde o asteptau puii. Acestia sfarsira prin a se juca alaturi de Ciuf.
Cand mama lup pleca a doua zi dupa mancare, Ciuf pleca sa se joace alaturi de noii sai prieteni afara. Descoperira impreuna padurea, dar bucuria catelusului disparu cand isi dadu seama ca lupisorii erau pana la urma animale salbatice - acestia mancara un iepuras, spre marea uimire si tristete a lui Ciuf, care crezuse ca urmau sa se joace alaturi de acela.
La intoarcerea acasa Ciuf se intalneste cu mama lup care furase o gaina si ii salveaza viata, asezandu-se in fata ei cand stapanul a vrut sa o omoare. Aceasta ii inapoiaza gaina si nici nu mai vine la ferma, dar in acelasi timp ii da de inteles ca nu pot fi prieteni.

0 comments :

Trimiteți un comentariu