duminică, 1 septembrie 2013

I doni del vento del nord (Darurile Vantului din Nord)


A venit TOAMNA!!!! Sa ii uram si noi bun venit! Sa ne fie cu belsug, sa ne bucuram de anotimpul frumos, cu spectacolul frunzelor colorate si de pregatirile pentru iarna.
Mi-a placut tare mult aceasta poveste! :D Si abia astept sa o revad alaturi de voi!


Video via youtube
Rezumat 

In Norvegia, Vantul de Nord sufla cu putere. Undeva intr-o casuta mica, in padure, traiam un baietel si mama acestuia. Erau foarte saraci si mama se imbolnavi, baiatul avand grija de ea. Singura lor sursa de mancare era un sac de faina. 
Intr-o zi, Vantul de Nord ii sufla toata faina baiatelului si acesta, imbracat in viking pleca sa il infrunte. Ajuns la pestera Vantului acesta fu uimit sa gaseasca inauntru o fiinta simpatica bucuroasa ca baiatul batuse atata cale sa il vada. Micul viking insa ii spuse ca a venit dupa faina pe care i-o spulberase... iar Vantul ii darui o fata de masa magica.
Baiatul pleca fericit spre casa, dar obosit fiind innopta la un han. Hangita vazu magia pe care fata de masa o facea si o fura, inlocuind-o cu una obisnuita. Ajuns acasa baiatul fu dezamagit ca nu ii poate oferi mamei sale o masa copioasa si se intoarse la Vant. Acesta ii dadu o oaie fermecata care ii daruia bani. In drum spre casa hangita ii fura oaia, inlocuind-o cu una din oile sale....
A traia oara Vantul ii darui un baston... care la cererea baiatului urma sa il bata pe dusmanul acestuia pana cand baiatul ii cerea sa inceteze.
Ajuns la han batrana proprietara il invita inauntru gandindu-se la ce va putea fura de data aceasta. Baiatul insa incepu sa intre la banuieli si se prefacu doar ca doarme. Cand hangita fura bastonul el ii ordona sa o bata si aceasta recunoscu tot ce facuse. 
Baiatul isi recupera darurile de la Vantul de Nord si pleca fericit acasa... Construi o casa trainica, rezistenta la vant si trai fericit alaturi de mama sa.:P

0 comments :

Trimiteți un comentariu